Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Swarovski dS 5-25×52 Gen II

Swarovski dS 5-25×52 Gen II

S predstavitvijo strelnega daljnogleda dS 5–25×52 je Swarovski 4 leta nazaj naredil korak v prihodnost na področju športne optike. Tudi tisti, ki nimajo izkušenj z lovom na dolge razdalje, lahko uspešno zadenejo precej oddaljeno tarčo. To lahko pripišemo sofisticiranemu balističnemu računalniku in vsej z njim povezani tehnologiji. Shot Show 2021 je bil odpovedan, zato so se morali proizvajalci optike znajti na svoj način. Swarovski je organiziral predstavitev novosti preko spleta; javnosti so pokazali kar tri nove optične izdelke. Eden izmed teh je dS druge generacije, ki prinaša nekaj zanimivih novosti.

Vir: Swarovski Optik

Zaslon, ki ga je mogoče prilagoditi

Največja novost je nov zaslon, ki si ga uporabnik lahko prilagodi glede na svoje zahteve in vrsto lova, ki ga izvaja. Izbirati je možno med raznimi silhuetami (dodatki za križ); lahko izključimo ali vključimo pomožne črte za veter; enako lahko storimo z indikatorjem kota, itd. Uporabnik lahko izbere tudi, kaj se bo prikazovalo na levi strani zaslona – hitrost vetra, hitrost izstrelka, čas letenja izstrelka in moč udarca. Lahko so prikazani 3, 2, 1, ali noben od teh podatkov – to izbere uporabnik.

Spremenjen izgled

Swarovski je dodelal kupolo, v kateri je baterija, kar daje novemu dSu nekoliko bolj ‘vitek’ izgled. V primerjavi s prvo generacijo je razdalja med obročem za ostrenje in kupolami zdaj večja, kar ga naredi bolj ergonomičnega. Kljub vsemu so ohranili cev premera 40 mm, zato (in zaradi elektronike v ohišju) je dS še vedno velik, okoren strelni daljnogled, kar pa je povsem razumljivo.

Vir: Swarovski Optik

Ostale lastnosti

Optično je strelni daljnogled Swarovski dS 5–25×52 popolnoma enak modelu prve generacije. Povežemo ga z enako aplikacijo na pametnem telefonu, v notranjosti pa je skoraj identična programska oprema (izvzemši vseh posodobitev, ki so omenjene zgoraj). Še vedno ga lahko naročite s SR montažno letvijo. Če želite izvedeti več, si preberite naš članek o prvi generaciji teh strelnih daljnogledov.

Vir: Swarovski Optik

Mnogi uporabniki dSa prve generacije se najbrž sprašujejo, če je mogoče posodobiti strelni daljnogled, da bi nudil enako prilagodljiv zaslon kot druga generacija. Žal to ni možno, saj je nov dS opremljen s povsem novim zaslonom.

Garancijska doba je 10 let. Elektronski deli so pod 2-letno garancijo.

Zaključek

dS 5–25×52 ostaja najbolj dovršen digitalni strelni daljnogled na civilnem trgu. Swarovski je pri posodobitvi upošteval želje svojih prodajalcev in kupcev. Na trg pride konec marca 2021, cena pa bo enaka kot pri strelnem daljnogledu prve generacije – 4370 €.

Vir: Swarovski Optik
Summary
Article Name
Swarovski dS 5-25x52 Gen II
Description
Swarovski dS 5–25x52 Gen II ostaja najbolj dovršen digitalni strelni daljnogled na civilnem trgu. Na trg pride konec marca 2021.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja