Skoči na vsebino
Domov » Montaže » Montažna letev Schmidt & Bender Convex

Montažna letev Schmidt & Bender Convex

Družinsko podjetje Schmidt & Bender je bilo ustanovljeno leta 1957. Kar se je začelo nekoč v pralnici s skromnimi sredstvi, se je v nekaj letih in do sedaj razvilo v enega vodilnih svetovnih proizvajalcev natančnih strelnih daljnogledov za lov, športno streljanje, policijo in vojsko. Poleg strelnih daljnogledov pa v njihovi ponudbi najdemo tudi raznovrstne dodatke za strelne daljnoglede.

S&B pri nekaterih modelih strelnih daljnogledov ponuja možnost nakupa z montažno letvijo Convex. To je vgrajena oziroma mehansko izdelana letev na ohišju na spodnji strani strelnega daljnogleda. V tem primeru ne uporabimo montažnih obročkov, vendar dokupimo ustrezno montažo z zobki. Slednje namestimo v notranji del letve, kjer se pričvrstijo na montažo. Podoben sistem enakih funkcionalnosti imata tudi podjetji Zeiss (montažna letev ZM/VM) in pa Swarovski (montažna letev SR).

Montažna letev Schmidt & Bender Convex

Da obnovimo prednosti montažnih letev. V primerjavi z obročki je montaža veliko bolj trpežna in stabilna. Prednost pa je tudi enostavna montaža strelnega daljnogleda na samo puško in s tem paralelnost. Za marsikaterega predstavlja tudi bolj estetsko rešitev, obenem pa ne pusti sledi prask na ohišju strelnega daljnogleda za razliko od montiranja z obročki.

Posebnost letve Convex je tudi polkrožna geometrija izdelave letve in posledično tudi montaže, ki omogočajo nagib strelnega daljnogleda do 1 stopinje levo ali desno. To nam pomaga v primeru, ko strelni daljnogled ni povsem paralelen s puško in želimo popolno poravnanost, oziroma ob določenih zahtevah in željah nagiba strelnega daljnogleda.

Montažna letev Schmidt & Bender Convex

Montaže, prilagojene za S&B Convex letev ponujajo za različne tipe strelnega orožja skoraj vsi najbolj znani proizvajalci montaž, kot so Recknagel, EAW, Rusan in drugi.

Torej, ko se boste že odločili za nakup strelnega daljnogleda S&B, kar se nedvomno ne boste odločili slabo, vam priporočam še posvetovanje oziroma razmislek o nakupu modela s Convex letvijo. Zagotovo vam ne bo žal.

Summary
Article Name
Montažna letev Schmidt & Bender Convex
Description
Schmidt & Bender pri nekaterih modelih strelnih daljnogledov ponuja možnost nakupa z montažno letvijo Convex. Posebnost letve Convex je tudi polkrožna geometrija izdelave letve in posledično tudi montaže, ki omogočajo nagib strelnega daljnogleda do 1 stopinje levo ali desno.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja