Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Hikmicro LYNX PRO-LH19 

Termovizijski monokular Hikmicro LYNX PRO-LH19 

Kitajski Hikvision je velikan na trgu nadzornih sistemov, a ostaja relativno novo ime v svetu športne optike. To leto so na trgu predstavili nov termovizijski monokular HIKMICRO LYNX Pro-LH19. Kot vidite, gre za manjšo spremembo poimenovanja modelov. Hikvision se je po lepih začetnih uspehih odločil za še bolj odločen nastop na trgu optičnih naprav za civilno rabo. Novo registrirana blagovna znamka Hikmicro je naslednja poslovna poteza pri uveljavljanju svoje prepoznavnosti v tej tržni niši. Hrbtišče proizvodnje še naprej predstavljajo vrhunski nadzorni sistemi za civilno in vojaško uporabo, vse več pozornosti pa namenjajo razvoju cenovno dostopne športne optike.

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Lahkokategornik z ostrino

Prva stvar, ki jo opazimo je, da je bil model očitno idejno zasnovan kot starejši brat modela LYNX Pro LH15. Ohišje je popolnoma enako – cevast monokular s 4 nadzornimi gumbi na vrhu. Tehta pičlih 310 gramov (0,68 lb) in je popoln spremljevalec tudi na zahtevnih terenih, kjer nam je vsak odvečni gram trn v peti. Dizajn zaključuje okular iz mehke gume, ki se lepo prilega očesu. Na zunaj Hikmicro LYNX PRO LH19 tako ne obeta nič novega. Vendar pa nam že prvi pogled skozi okular da vedeti, da je kvaliteta slike na nivoju veliko dražjega modela LH35

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Kot že ime pove, ima LYNX Pro LH19 lečo objektiva premera 19 milimetrov. K tej odločitvi proizvajalca je verjetno botrovalo dejstvo, da so bili mnogi uporabniki modela LH15 nezadovoljni z ozkim 15-milimetrskim objektivom. S novim modelom je Hikmicro zato združil najboljše obeh svetov – kompakten dizajn LH15 in dobre optične lastnosti LH35.  

 

Druga stvar, ki jo je treba omeniti, je, da ima LYNX Pro LH19 nastavljiv fokus. Zaradi tega je idealen za opazovanje lisic in drugih živali v tropu, ki jih je treba opazovati na daljših razdaljah. Ostali modeli v seriji LYNX imajo fokus nastavljen na 100 metrov. Ta termovizijska naprava ima blizu okularja obroček za hitro ostrenje, ki omogoča majhne popravke med uporabo, s čimer ohranja sliko ostro in čisto. 

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Optične lastnosti

Območje zaznavanja tega modela je približno 900 m. Njegova glavna ciljna publika so kot že rečeno lovci na lisice, doseg zaznave pa je primeren tudi za raziskovanje terena, iskalne in reševalne misije, pohodnike in za varnostne službe

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Hikmicro LYNX Pro LH19 je zgrajen okoli 12 μm visoko občutljivega senzorja. Njegova največja ločljivost je 384 × 288 pik. To je danes standard za termovizijo v tem cenovnem razredu. 

 

Uporabniki bodo bolj navdušeni nad 1280×960 LCOS zaslonom in korekcijo ravnega polja (ang. flat field correction oz. FFC). Gladko gibanje slike je zagotovljeno s 50 Hz hitrosti osveževanja sličic, tako da se vaše oči ne bodo zlahka utrudile. Kakovost slike ostaja dostojna tudi z digitalno povečavo, ki sega od 2x in 4x do 8x. Izbirate lahko med 4 barvnimi načini: Black Hot, White Hot, Red Hot in Fusion. 

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Multimedija in ostale malenkosti

Kar zadeva druge funkcije: LYNX Pro LH19 vam omogoča, da naredite posnetke zaslona in videe. Vsak model ima 8 GB notranjega pomnilnika – ne ravno presežek (tekmeci se bahajo že s 32 GB), a več kot dovolj za povprečnega lovca. Do funkcije snemanja, Wi-Fi hotspota za prenos v živo in drugih dodatnih funkcij lahko dostopate prek aplikacije T-Vision, nameščene na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. 

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

LYNX Pro LH19 se napaja z vgrajeno litijevo baterijo, ki omogoča približno 6-7 ur neprekinjene uporabe. Energijo lahko prihranite s preklopom v stanje pripravljenosti s priročnim bližnjičnim gumbom na vrhu modela. 

 

Termovizijski monokular Hikvision Hikmicro LYNX PRO LH19 (vir: Hikmicro)

 

Proizvajalec za ta model ponuja 2-letno garancijo. Cena Hikmicro LYNX PRO-LH19 je 1.589,00 €. Naprava je dobra izbira za vsakega lovca, ki išče cenovno dostopen termovizijski monokular, ki ponuja dobro vrednost za porabljeni denar.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Hikmicro LYNX PRO LH19 
Description
Kitajski Hikvision je velikan na trgu nadzornih sistemov, a ostaja relativno novo ime v svetu športne optike. To leto so na trgu predstavili nov termovizijski monokular HIKMICRO LYNX Pro LH19.
Author
Publisher Name
Optik info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja