Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Aimpointove rdeče pike se nastreljujejo podobno kot strelni daljnogledi. Rdeča pika ima na vrhu ohišja gumb za nastavitev pike po vertikali, na desni strani ohišja pa gumb za nastavitev pike po horizontali.

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Vsaka rdeča pika Aimpoint ima drugačno vrednost klika, kar je tudi ena redkih slabosti njihovih pik. Aimpoint je rešil to težavo z individualnimi tarčami za vsak model pike, na katerih so prikazane vrednosti klika v MOA/cm na 100, 50 in 25 metrov.

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Aimpointove nastrelitvene tarče imajo na sebi mrežo, kjer npr. 6.5-mm kvadratek pomeni 2 nastavitvena klika za strel na razdalji tarče 25 m, 1 nastavitveni klik za strel na razdalji tarče 50 m in dva 6.5-mm kvadratka za en klik pri strelu na razdalji tarče 100 m.

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Z informacijami, ki so natisnjene na Aimpointovi nastrelitveni tarči in s štetjem števila kvadratkov med dejansko točko zadetka in želeno točko zadetka na tarči, lahko hitro in natančno določimo, koliko klikov potrebujemo za premik nastavitvenih vijakov za nastrelitev rdeče pike.

Postopek nastrelitve rdeče pike Aimpoint:

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Tako kot pri vsaki optiki potrebujemo za uspešno nastrelitev rdeče pike Aimpoint dovolj opore, kar pridobimo s stojalom za nastrel orožja ali strelsko vrečo.

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Tarčo nastavimo na določeno razdaljo, npr. 25 m. Ko smo namestili puško v stojalo, izstrelimo naboj v tarčo. Preverimo zadetek in glede na mrežo in velikost kvadratka na rdeči piki Aimpoint nastavimo klike po vertikali in horizontali, upoštevajoč priporočila za nastrelitev na razdalji 25 m. V tem primeru to pomeni za eden kvadratek premika – na optiki je potrebno narediti 2 klika v želeno smer.

Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik

Nato zopet izstrelimo 2–3 naboje in preverimo tarčo. V kolikor so zadetki skupaj in v centru tarče, pomeni, da je rdeča pika Aimpoint nastreljena. Če je še vedno nekaj odstopanja, po potrebi ponastavimo piko po vertikali in horizontali ter izstrelimo 2–3 naboje, dokler niso zadetki v grupi in centru tarče – rdeča pika Aimpoint je nastreljena.

Galerija slik

Summary
Article Name
Nastrelitev Aimpointovih rdečih pik
Description
Aimpointove rdeče pike se nastreljujejo podobno kot strelni daljnogledi. Vsaka rdeča pika Aimpoint ima drugačno vrednost klika, kar je tudi ena redkih slabosti njihovih pik.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja