Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Zakaj je leča na moji rdeči piki ukrivljena (nameščena poševno)?

Zakaj je leča na moji rdeči piki ukrivljena (nameščena poševno)?

Leča na moji rdeči piki je nameščena poševno

Nekaj naših strank se po nakupu oz. prejetju rdeče pike na nas obrne z vprašanjem – Zakaj je leča na moji rdeči piki ukrivljena (nameščena poševno)? Je to napaka? To vprašanje še posebej pogosto prejmemo od kupcev rdečih pik znamke Holosun, saj je pri teh leča v objektivu bolj izpostavljena kot pri konkurenci.

Holosun Paralow 503BU

Najprej je potrebno poudariti, da ne gre za napako. Prednja leča je ukrivljena (nameščena poševno) pri skoraj vseh rdečih pikah na tržišču.

Ukrivljenost leče je ključnega pomena za pravilno delovanje rdeče pike, saj omogoča, da se snop svetlobe, ki ga oddaja LED-dioda, odbije do uporabnikovega očesa ne glede na njegov položaj pred napravo. Lahko bi rekli, da leča opravlja vlogo zrcala.

Aimpoint Micro H-2

Prednja leča je pri večini rdečih pik nameščena poševno (vir: Holosun)

Ukrivljenost leče je tista lastnost, ki pripomore, da rdeča pika deluje brez napake paralakse. Četudi prestavljamo, oddaljujemo ali približujemo oko ob uporabi tovrstne naprave, bo rdeča pika, ki jo vidimo, ostala na tarči in jo ob strelu – v primeru, da je naprava nastreljena – tudi zadela (dokler jo vidimo, seveda – ob večjem premiku očesa, še posebej na stran, pike več ne bomo videli).

Noblex (Docter) Sight III

Ob pogledu na poševno nameščeno lečo mnogi pomislijo na okvaro oz. napako – kvečjemu bi za napako šlo, če leča ne bi bila nameščena poševno.

Holosun Reflex 512C

Galerija slik

Summary
Article Name
Zakaj je leča na moji rdeči piki poševna (ukrivljena)?
Description
Potrebno je poudariti, da to ni napaka. Prednja leča je nameščena poševno pri skoraj vseh rdečih pikah, saj to pripomore k njihovemu pravilnemu delovanju.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja