Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Aimpoint Hunter – rdeče pike polne velikosti

Aimpoint Hunter – rdeče pike polne velikosti

Uvod

Aimpoint Hunter je precej netipična rdeča pika z ohišjem, ki na prvi pogled izgleda kot širokokotni strelni daljnogledi. Kot večina ostalih rdečih pik imajo tudi te 1x povečavo, ki je ni mogoče spreminjati. Posebej zanimivo je dejstvo, da Hunter izvira iz Aimpointovega modela 9000. Glavne razlike med navedenima serijama predstavljajo fizične in optične lastnosti. Potrebno je poudariti, da je Aimpoint Hunter superioren Aimpoint 9000. Enako kot s klasično rdečo piko lahko tudi s to opazujemo z obema očesoma odprtima, kar prinaša boljšo predvsem hitrejšo zmožnost zaznavanja tarče.

Fizične lastnosti

Kot že rečeno ta rdeča pika je po izgledu izjemno podobna širokokotnemu strelnemu daljnogledu. Trenutno so na trgu štiri Aimpointove rdeče pike iz serije Hunter (H) in sicer H34L, H34S, H30L, H30S. Navedeni modeli se razlikujejo po dolžini posamezne naprave in premeru tube. Na voljo sta tubi s premerom 30 in 34 mm. Podobno pa je tudi z dolžino. Model s 34 in 30 mm tubo je na voljo bodisi v kratki (S) ali dolgi (L) različici. Objektiv naprave meri približno 47 mm medtem ko okular meri 34 mm. Kratka različica Aimpoint Hunter v dolžino meri približno 21 cm, dolga pa približno 24 cm.

 

Rdečo piko lahko namestimo na puško v enakem stilu kot katerikoli strelni daljnogled. Potrebujemo dva bodisi 30 ali 34 mm montažna obročka (odvisno od modela) s katerima namestimo rdečo piko na puško. Ti produkti so izdelane tako, da imajo zadostno površino za namestitev montažnih obročkov za večje in magnum kalibre, kar je izjemno uporabno. Vse Aimpoint Hunter rdeče pike so opremljene z zaščitnimi pokrovčki za leče, ki so izdelani iz polimera, kar izboljšuje njihovo vzdržljivost. Sama naprava je izdelana iz visoko kakovostnega aluminija v črni mat barvi. Aimpoint Hunter se lahko ponaša z ekstremnimi temperaturnimi vzdržljivostmi od -30 do +60 ° C. Izjemno vzpodbudno pa je seveda tudi dejstvo, da so naprave odporne na težje kalibre, s čemer se povečuje njihova uporabnost. Poleg pokrovčkov za zaščito leč pa je zraven priloženo še večnamensko orodje.

 

Optične lastnosti

Velikost same pike je 2 MOA. V optičnem smislu so rdeče pike z ohišjem nenadkriljive v primerjavi z refleksnimi rdečimi pikami. Če pojasnimo, imajo rdeče pike z ohišjem znatno bolje definirano piko, ki je čistejša, ostrejša in pri višjih stopnjah svetlosti veliko bolje definirana. Iz našega vidika naslednji pomemben dejavnik, ki govori v prid rdečim pikam z ohišjem je kvaliteta stekla in premazov. Rdeče pike z ohišjem razmeroma nimajo modrikaste slike medtem, ko se ta pogosteje pojavlja pri refleksnih rdečih pikah. Res pa je, da so rdeče pike z ohišjem precej težje in večje od refleksnih.

 

 

Aimpoint Hunter ima 12 različnih stopenj nastavitev svetlosti pri čemer je prva stopnja namenjena za izključitev osvetlitve. Za delovanje iluminacije potrebujemo CR2032 (3V) baterijo katere življenjska doba je do 50000 ur pri srednji stopnji osvetlitve in zmerni uporabi. Na površini same naprave sta locirana dva digitalna gumba (+, -), ki služita spreminjanju intenzitete oz. jakosti osvetlitve. S pomočjo mini kupol lahko spreminjamo nastavitve pomika po smeri in elevacije na podoben način kot pri kateremkoli strelnem daljnogledu ali rdeči piki. Kupoli lahko neposredno upravljamo in manipuliramo s pokrovčkoma, katera kupole dejansko pokrivata.

 

Aimpoint Hunter – rdeča pika z ohišjem

Sklep

Kadar govorimo o rdeči piki Aimpoint Hunter govorimo o zanesljivosti, vsesplošni kvaliteti in Evropskem poreklu. Rdeče pike znamke Aimpoint so splošno znane kot ene izmed najboljših rdečih pik na trgu ta trenutek o čemer priča dejstvo, da te izdelke uporabljajo najboljši in najbolj priznani tekmovalci in strelci na svetu. Na področju rdečih pik je podjetje izjemno priznano v smislu inovativnosti pri razvoju novih tehnologij. Aimpoint nudi 10 letno garancijsko dobo na ta izdelek.

Galerija slik

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja