Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Kahles 525i DLR

Kahles 525i DLR

Uvod

To leto žal nismo mogli obiskati sejma Shot Show v Las Vegasu, saj je bil zaradi razširjenosti virusa Covid-19 odpovedan. Proizvajalci optike so morali biti pri predstavitvi novosti nekoliko iznajdljivi – veliko jih je nove izdelke predstavilo kar preko spleta. Po odličnem webinarju, ki ga je izvedel Swarovski, smo komaj čakali, da dobimo informacije še o novostih Kahlesa. Nedavno smo bili obveščeni, da so za leto 2021 pripravili dve novosti – K525i DLR, strelni daljnogled, prilagojen za dinamično streljanje na dolge razdalje, in serijo daljnogledov Helia S. Ta članek bomo posvetili strelnemu daljnogledu, če pa želite več izvedeti o Helii S, kliknite tukaj.

Vir: Kahles

Nove lastnosti

Nov K525i (5–25×56) DLR je zasnovan za tekmovanja v dinamičnem streljanju na dolge razdalje (DLR). Ponaša se s širšim vidnim poljem; večjimi številkami na kupolah; dolgo ročico, ki se montira na obroč za nastavitev povečave, in obročem za precizno nastavitev paralakse.

Dodatno vidno polje je izjemno uporabno v kombinaciji z novim, osvetljenim SKMR4 križem v prvi goriščni ravnini, saj daje strelcu boljši pregled. Ta križ, narejen za precizno streljanje, so pri Kahlesu predstavili lani, zasnoval pa ga je Shannon Kay. Več o njem si lahko preberete tukaj.

Na kupolah so velike številke, kar strelcu omogoča, da hitro vnese želeno število klikov oz. obrne kupolo do želenega položaja.

Vir: Kahles

Dolga ročica, ki se montira na obroč za nastavitev povečave, omogoča hitro, a obenem fino nastavitev povečave. Enak namen ima obroč, ki ga namestimo na obroč za nastavitev paralakse. Zaradi boljšega občutka in dobrega oprijema boste lahko napako paralakse na določeni razdalji odpravili z izjemno natančnostjo, z rokavicami ali brez.

Kaj ostaja enako?

Ostale lastnosti so enake tistim, ki jih najdemo pri strelnih daljnogledih K525i serije.

En klik znaša 0.1 MIL (MRAD), kar pomeni, da z enim klikom mesto zadetka premaknemo za 1 cm na razdalji 100 m. V enem obratu kupole je 100 klikov, vse skupaj pa je na voljo 29 MIL elevacije. Na kupoli za pomik po višini se nahaja mehanski indikator obrata.

Na kupoli za pomik po vodoravni smeri najdemo Kahlesov patentiran Twist Guard, glavna funkcija katerega je preprečiti neželeno obračanje kupole. To je alternativa za klasično zaklepanje kupole, njena prednost pa je, da uporabniku pred vrtenjem kupole ni potrebno razmišljati o tem, ali je kupola zaklenjena ali ne (v hektični situaciji bi se lahko ob močnem zasuku zaklenjena kupola poškodovala, Twist Guard to prepreči). Kupec se lahko odloči, ali bo imel kupolo za pomik po vodoravni smeri na levi ali desni strani.

Vir: Kahles

Optična kakovost strelnega daljnogleda K525i DLR je enaka kot pri drugih strelnih daljnogledih serije K525i, torej na zelo visokem nivoju.

Ob nakupu prejmete 10-letno garancijo.

Zaključek

Strelni daljnogled Kahles K525i DLR je zasnovan tako, da pri streljanju na dolge razdalje omogoča hitrost in preciznost obenem. Kljub temu da se ti dve lastnosti običajno izključujeta, ju je Kahlesu uspelo združiti. Komaj že čakamo, da omenjeni strelni daljnogled preizkusimo na strelišču. S ceno 3550 € bo nekoliko dražji od standardnega modela. Na prodajne police pride v Marcu 2021.

Vir: Kahles
Summary
Article Name
Kahles 525i DLR
Description
Strelni daljnogled Kahles K525i DLR je zasnovan tako, da pri streljanju na dolge razdalje omogoča hitrost in preciznost obenem. Na prodajne police pride v Marcu 2021, s ceno 3550 €.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja