Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Daljnogledi CL Pocket Gen II

Daljnogledi CL Pocket Gen II

  •  

Uvod

Ko se je leta 2020 začela kaskada odpovedi dogodkov zaradi koronavirusa, smo tudi mi začeli pisati seznam vseh načrtovanih dogodkov, na katere je vplivala pandemija. Na seznamu se je znašel tudi dogodek, ki se ga večina navdušencev optike veseli vse leto, torej SHOT Show. Vendar pa je Swarovski, kot tudi nekateri drugi proizvajalci optike, pripravil inovativno rešitev, to je Webinar, oz. spletni seminar.

Ker je Swarovski vrhunska znamka, so seminar izvedli na prvovrstni način. Uvedene so bile tri novosti, ena izmed njih je naslednica njihove priljubljene serije CL Pocket. Prvi model tega žepnega daljnogleda je izšel leta 2013 in zdaj, leta 2021, je bil predstavljen CL Pocket Gen II in tukaj je vse, kar morate vedeti o novi izdaji.

Vir: Swarovski Optik

CL Pocket Gen II

Oglejmo si nekaj novih funkcij, s katerimi nas je obdaril Swarovski. Novi CL Pocket ni le videti bolje, temveč ima tudi izboljšan obroč za ostrenje, ki omogoča enostavno in gladko ostrenje. Kar zadeva videz, ima nov model nov izgled, ohišje pa je bolj trpežno, tako da je držanje naprave udobnejše. Ta optična naprava je s svojim ojačanim parom tečajev idealna za vse vrste dejavnosti na prostem, primerna za vse generacije.

Pri optičnih lastnostih ni videti nobenih izboljšav. Vendar Swarovski sploh ni pustil prostora za izboljšave, saj je bila prva generacija že izjemna, kar zadeva optično kvaliteto. Kot rečeno, so vse novosti fizične in ne optične. Izdelek je namreč zdaj na voljo tudi v dveh različnih barvah – zeleni in antracitni. Slednje je nekaj novega, prav tako pa sta bila predstavljena tudi dva paketa dodatkov: “Wild Nature” in “Mountain”.

Vir: Swarovski Optik

Videz “Wild Nature” že poznamo iz serije CL Companion, vendar je paket dodatkov “Mountain” povsem nov. Swarovski sledi trendu ponudbe različnih paketov dodatkov z več možnostmi, ta pa je oranžna torbica s Swarovski logotipom, skupaj s pritrdilnim pasom, ki spominja na plezalno vrv, od tod tudi ime “Mountain”, kar pomeni gora.

Več kot 70.000 ljudi po vsem svetu uporablja žepno različico CL daljnogleda, ki čudovito povzame slogan Swarovskega, ki pravi: Narava v vašem žepu.” Res je tako kompakten, da se popolnoma prilega vsakemu žepu, kar zagotavljata dvojni pregib in majhnost daljnogleda. Čistilni komplet je tudi nekaj svežega. Swarovski ga je predstavil skupaj z daljnogledi na njihovem spletnem seminarju in dejal, da se lahko uporablja tudi za čiščenje drugih daljnogledov, zlasti leč. Vključuje puhalo za prah, čistilno krtačo, čistilo za leče in dve krpi iz mikrovlaken v različnih velikostih.

Vir: Swarovski Optik

Swarovski CL Pocket se je na trgu prvič pojavil leta 2013, 15. februarja 2021 pa bo izšla druga generacija, ki bo stala okoli €800. Natančneje, CL Pocket 8×25 bo stal €780,00, CL Pocket 10×25 pa €820,00. Garancija za ta dva izdelka bo 10 let. Če torej spadate v skupino navdušencev narave, kolesarjev, tabornikov, pohodnikov ali preprosto tistih, ki radi opazujejo naravo in zato daljnogled konstantno jemljete iz žepa, je daljnogled CL Pocket Gen II idealen za vas.

Zaključek

Vir: Swarovski Optik

Ali je mogoče napovedati uspeh izdelka? V tem primeru je naš odgovor jasen da. Verjamemo, da bo CL Pocket podjetja Swarovski na trgu žepnih daljnogledov ostal na vrhu. Naprava spada v višji cenovni razred, prinaša pa tudi vrhunske zmogljivosti, zlasti kar zadeva optičnih lastnosti. Za zdaj kaže, da bodo dogodki avgusta zaščiteni pred kaskado odpovedi dogodkov, zato upamo, da bo izveden tudi SHOT Show, da bomo lahko svojo napoved varno potrdili.

Summary
Article Name
Daljnogledi CL Pocket Gen II
Description
Daljnogledi CL Pocket Gen II so nasledniki serije CL Pocket. Verjamemo, da bo CL Pocket Gen II ostal na vrhu trga žepnih daljnogledov.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja