Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Povečevalec Vortex Micro 6X

Povečevalec Vortex Micro 6X

  •  

Novi povečevalec Vortex Micro 6X

Povečevalce za rdečo piko namestimo z namenom, da bolje vidimo tarčo. S tem izboljšamo uporabnost vaše puške – v tem primeru 6x. Pred nekaj časa je Vortex Optics predstavil povečevalec Micro 3X, leta 2022 pa je na trg športne optike prišel novi Micro 6X, ki je bil predstavljen na sejmu SHOT Show. Z uporabo povečevalca pa si v tem članku lahko podrobneje ogledamo tudi ta Vortexov nov izdelek.

Vortex Micro 6X

Opazujte s 6-kratno povečavo

Katere funkcije s sabo prinaša nov Micro 6X? Povečevalec je kompakten, vzdržljiv in robusten – združuje 3 odlične lastnosti, ki jih potrebuje vsaka optika. Vortex pravi, da je narejen za dolgotrajno uporabo na terenu, saj je odporen na težke vremenske razmere ter najvišje stopnje odbojne sile. Uporabnik ima možnost, da povečevalec namesti na višino, ki se mu zdi najprimernejša. Lahko ga namestimo z:

  1. Distančnikom, ki zagotovi popolno poravnavo z merki
  2. Distančnikom, pri katerem je merek puške v spodnji 1/3 vidnega polja naprave

Gre za optiko, ki jo je lahko namestiti, kot tudi odstraniti, hitro snemljiva montaža za Picatinny pa zagotavlja, da je naprava primerna za levičarje in desničarje. Notranjost povečevalca je napolnjena s suhim plinom, ohišje pa je neprodušno zatesnjeno z O-tesnili, kar preprečuje vdor vlage in notranjo kondenzacijo stekel. Vortex je povečal prepustnost svetlobe z antirefleksnimi premazi kar omogoča, da 6X povečevalec deluje bolje pri šibki svetlobi, slika pa je bistrejša.

Vir: Vortex Optics

Specifikacije

Povečava 6x
Premer leče, mm 28
Oddaljenost očesa od leče, mm 63.5
Vidno polje, m 5.8/91
Vidno polje, ° 3.7
Vrsta kupole Zaščitena s pokrovčki
Dolžina, cm 10.9
Teža, g 309

Micro 6X in Micro 3X

Kakšne so razlike med modeloma 3X in 6X? Glavna in najbolj očitna razlika je ta, da prvi ponuja 3-kratno, drugi pa 6-kratno povečavo. Če primerjamo dolžino, je Micro 6X (10,9 cm) daljši od Micro 3X (7,4 cm). Razlika se pojavi tudi pri oddaljenosti očesa od leče, in sicer 67,6 mm pri 3X in 63,5 mm pri 6X. Kar zadeva težo, Micro 6X tehta 309 g, Micro 3X pa je nekoliko lažji, saj tehta le 270,7 g. Oba povečevalca pa imata priloženo enako hitro snemljivo montažo za Picatinny in 2 različna distančnika.

Micro 3X, vir: Vortex Optics

Micro 6X, vir: Vortex Optics

Priloženi dodatki

  • Hitro snemljiva montaža za Picatinny
  • 3 kompleti vijakov
  • Distančnik za popolno poravnavo z merki
  • Distančnik, pri uporabi katerega je sredina vidnega polja nad merki
  • Gumijasti pokrovčki za leče
  • Čistilna krpica
  • Imbus ključ (3mm)
Vortex Micro 6x

VIP garancija

V primeru, da se povečevalec poškoduje, vam Vortex nudi VIP, oz. brezplačno doživljenjsko garancijo. Če izdelka ne morejo popraviti, ga zamenjajo. Na Vortex lahko računate ne glede na vse, tudi če ste se znašli v godlji brez računa. Za vaš Micro 6X bo zagotovo poskrbljeno.

Summary
Article Name
Vortex Micro 6X povečevalec
Description
Pred nekaj časa je Vortex Optics predstavil povečevalec Micro 3X, leta 2022 pa je na trg športne optike prišel novi Micro 6X.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja