Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Pulsar Telos XG50

Termovizijski monokular Pulsar Telos XG50

  •  

Letos se je naša marketinška ekipa udeležila letnega sejma Shot Show 2024 v Las Vegasu, kjer smo med drugim obiskali tudi stojnico znanega evropskega proizvajalca termovizijske športne optike Pulsar.
Po lanski premierni predstavitvi termovizijskih monokularjev XP50 in XP50 LRF iz serije Telos, je podjetje na letošnjem sejmu Shot Show serijo razširilo s predstavitvijo modelov XG50 in XQ35.

Pulsar Telos: Pulsarjev preskok na področju termovizijske optike

Model XG50 predstavlja model srednjega razreda in je strateško umeščen v serijo Telos med cenovno ugodnejši model XQ35 ter najnaprednejši model XP50. Zaradi svoje modularne zasnove model XG50 omogoča razne modifikacije in tehnične nadgraditve, kar pomeni, da kupcem ni potrebno kupiti povsem nove naprave. Poleg tega si Pulsar prizadeva zmanjšati količino odpadkov in spodbujati zelene navade med uporabniki.

Specifikacije naprave Pulsar Telos XG50

Čeprav se naprave v seriji Telos na videz ne razlikujejo prav dosti, ima vsak izmed modelov precej različne specifikacije. Model XG50, ki je cenovno srednji med vsemi tremi, se ponaša s senzorjem Lynred  evropskega proizvajalca z ločljivostjo 640 × 480 pik in velikostjo pike @12 mikronov. Odlikujeta ga vrednost NETD pod 40 mK ter germanijev objektiv s hitro zaslonko F50/1,0. Naprava ima 3,5-kratno osnovno povečavo z možnostjo 4-kratne digitalne povečave.

Pulsar Telos XG50

Na sprednji strani objektiva se nahajata obročka za ostrenje in digitalni zoom. Monokular poganja litij-ionska baterija LPS 7i, ki z enim polnjenjem zagotavlja do 8 ur delovanja. Ta model baterije ni združljiv z ostalimi napravami Pulsar, na kar smo opozorili že v lanskem pregledu modela Telos XP50, zato je vključitev vhoda USB tipa C še posebej dobrodošla. Telos je popolnoma vodoodporen, Pulsar pa ga je zasnoval tako, da prenese težke razmere na prostem. Nemoteno lahko deluje pri temperaturah od -25 do +50 °C. Tako kot večina Pulsarjevih naprav tega razreda, je ohišje na Telosu gumirano iz narejeno iz magnezija.

Cena in garancijska doba

Model XG50 brez LRF je trenutno na voljo za 2890 EUR, različica opremljena s funkcijo LRF pa je 300 EUR dražja in stane 3190 EUR. Prav tako za vse naprave Pulsar, ne glede na cenovni razred, velja triletna omejena garancija od datuma nakupa.

Pulsar Telos XG50

V preteklosti smo že omenili, da baterija LPS 7i, uporabljena v napravah Telos, ni združljiva z drugimi Pulsarjevimi napravami. Menimo, da bi bilo za končnega uporabnika koristno, če bi Pulsar uvedel enoten sistem baterij za vse svoje izdelke.

Pulsar Telos XG50

Pulsarjevo razširitev serije Telos ter ‘zeleni koncept’ ocenjujemo kot korak v pravo smer, zanima pa nas, kako bo postopek nadgradnje naprave potekal ter katere korake bodo stranke morale izvesti za nadgradnjo svojih naprav. Prav tako bo zanimivo spremljati, kako se bodo konkurenčna podjetja kot je HIKMICRO odzvala na Pulsarjevo inovativnost in okoljske usmeritve, ki jih je serija Telos uvedla v termovizijski industriji.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Pulsar Telos XG50
Description
Pulsar je na letošnjem sejmu Shot Show 2024 serijo monokularjev Telos razširil s predstavitvijo modelov XG50 in XQ35.
Author
Publisher Name
Optics Trade
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja