Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijska monokularja Pulsar Telos XL50 in LRF XL50

Termovizijska monokularja Pulsar Telos XL50 in LRF XL50

  •  

Letos je naša marketinška ekipa obiskala sejme Shot Show v Las Vegasu ter IWA 2024 v Nurembergu. Na obeh sejmiščih je razstavljalo tudi podjetje Pulsar, ki si je v zadnjih letih na trgu pridobilo vodilno mesto med proizvajalci termovizijskih optičnih naprav. Podjetje je januarja na sejmu Shot Show predstavilo več novih izdelkov, nekaj novosti pa je prihranilo za sejem IWA v marcu. Med drugim so predstavili razširjeno serijo naprav Telos, ki sedaj vključuje nova modela Telos XL50 in XL50 LRF.

Novi modeli Telos XL

Pulsarjeve nove naprave so opremljene z visoko kakovostnimi senzorji z resolucijo 1024 x 768 slikovnih pik z 12-mikronskim razmikom med posameznimi piksli. Z vključitvijo novih modelov v serijo Telos, Pulsar razširja svojo ponudbo ter s tem hkrati širi krog uporabnikov. Naprave XL, so glede na specifikacije trenutno najboljše znotraj serije Telos.

Pulsar Telos XL50

Možnost nadgradljivosti

Pulsar s svojo serijo Telos spodbuja trajnost z uvedbo koncepta nadgradljivosti. Ta inovativni pristop vam omogoča, da začnete z nakupom modela Telos XQ in ga pozneje nadgradite v različice XG, XP ali XL. Poleg tega naprave ponujajo možnost vgradnje laserskega daljinomera.

Za možnost nadgraditve, pa je napravo potrebno poslati podjetju Pulsar. Svetujemo, da po izbiri želene nadgradnje svojo izbiro sporočite lokalnemu prodajalcu ali distributerju naprav Pulsar, ki bo nato olajšal postopek vračila.

Pulsar Telos XL50, Vir: Pulsar

Specifikacije naprav Telos XL50 in XL 50 LRF

Naprava je opremljena s 50-milimetrsko germanijevo lečo in ponuja osnovno 2.5-kratno povečavo. Njeno ohišje, ki je prilagojeno tako desničarjem kot levičarjem, je izdelano iz istega trpežnega polimera kot preostali modeli iz linije Telos. Na sprednjem zunanjem delu objektiva sta dva obroča: sprednji obroč je namenjen ostrenju, drugi pa nastavljanju digitalne povečave.

Pulsar Telos XL50, Vir: Pulsar

Monokular lahko zajema slike, snema videoposnetke in se poveže s pametnimi telefoni prek aplikacije Stream Vision 2. Ponaša se tudi z obsežnim notranjim pomnilnikom s 64 GB. Napajanje naprave zagotavlja baterija LPS 7i, ki zagotavlja do 7 ur uporabe. Model XL je na voljo z laserskim daljinomerom ali brez njega. Seveda se lahko kasneje odločite za vgradnjo daljinomera, ki je zasnovan za merjenje razdalj do 1000 metrov.

Pulsar Telos XL50

Cena in razpoložljivost

Modeli Telos, opremljeni s senzorji XL, predstavljajo premijski razred znotraj serije, kar upravičuje njihovo višjo ceno. Telos XL, ki je zasnovan za potrebe najzahtevnejših lovcev, bo stal 4690 EUR, model z laserskim daljinomerom (LRF) pa bo na voljo za 4990 EUR. Vse naprave bodo predvideno na voljo za prodajo v mesecu aprilu, podprte pa bodo s 3-letno garancijo.

Summary
Article Name
Termovizijska monokularja Pulsar Telos XL50 in LRF XL50
Description
Na letošnji IWI 2024 je podjetje Pulsar predstavilo razširjeno serijo naprav Telos, ki sedaj vključuje nova modela: Telos XL50 in XL50 LRF.
Author
Publisher Name
Optics Trade
Publisher Logo
Oznake:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja