Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Swarovski CL CURIO 7×21

Swarovski CL CURIO 7×21

  •  

Uvod

Vodilni svetovni proizvajalec športne optike Swarovski Optik navdušuje z zadnjo izdajo daljnogleda CL CURIO. Njegov oblikovalec Marc Newson je dejal: »Izdelujem preproste, hkrati pa funkcionalne izdelke, ki so prepoznavni po edinstvenosti.« Tako se je tudi rodil CL CURIO 7×21.

Popolna izbira za ljubitelje narave

Ta daljnogled je nekaj posebnega, saj s tem, da je v paleti Swarovski izdelkov najlažji in najbolj kompakten, postavlja nove standarde. CURIO ima 7x povečavo in lečo objektiva premera 21 mm, kjer se optična kakovost poveže z udobjem in omogoča, da vam je opazovanje narave v čisti užitek. Poleg tradicionalne barvne kombinacije je za tiste, ki si želijo nekaj posebnega, na voljo tudi zanimiva kombinacija srebrne in oranžne.

Naša ekipa je izdelek hitro preizkusila in nad njegovo uspešnostjo smo bili več kot navdušeni. Vidno polje, ki meri 135 m/1000 m, ne razočara, slika je tudi okoli robov izjemno ostra in na splošno je CURIO optično presegel naša pričakovanja. Model CL je majhen, enostaven za uporabo, zložljiv in pripravljen za opazovanje v skoraj vseh okoliščinah (razen pri šibki svetlobi). Naj vas njegova majhnost ne zavede – ta daljnogled je izjemno zmogljiv.

Vir: Swarovski Optik

Specifikacije

Model: Swarovski CL Curio 7×21 daljnogled
Konfiguracija: 7×21
Tip prizme: Strešna – Schmidt/Pechan
Oddaljenost očesa od leče: 16 mm
Vidno polje: 135 m/1000 m, 7.7°
Izhodna zenica: 3 mm
Najmanjša razdalja ostrenja: 2.5 m
Dolžina x širina x teža: 44 mm x 95 mm x 250 g
Način pregibanja: Dvojni pregib

Kaj je novega?

Uvedba novega žepnega daljnogleda je bila za podjetje Swarovski nekoliko nepredvidljiva, glede na dejstvo, da serija žepnih daljnogledov podjetja Swarovski že obstaja, a kdo bi lahko zamudil priložnost, da bi njihov izdelek oblikoval Marc Newson? CL CURIO je trenutno tudi najmanjši daljnogled v Swarovski ponudbi. Daljnogled si je prislužil oznako ‘žepen’, saj je, ko ga zložite, tako majhen, da ga lahko spravite v dobesedno kateri koli žep. Cenovno je trenutno tudi najcenejši daljnogled v njihovi ponudbi, čeprav se cena ne razlikuje dosti od modela CL Pocket.

Dodatki

Z nakupom novega Swarovski CL CURIO 7×21 uporabnik dobi naslednje dodatke:

  • torba z magnetnim zapiranjem
  • trak za nošenje
  • zaščitni pokrov za okularje
  • krpa iz mikrovlaken
  • CSO čistilni komplet
  • spremenljivi telefonski adapter VPA z adapterjem AR-B za CL Pocket in CL Curio

Pričakujte nepričakovano

Marca Newsona kličejo tudi najvplivnejši oblikovalec svoje generacije. Pri oblikovanju tega daljnogleda zagotovo ni razočaral, saj je CURIO odličen nakup za vse navdušence nad športno optiko, in ker je tako edinstven, ga v svoji zbirki želijo tudi mnogi zbiralci.

Kolesarji, pohodniki, ljubitelji narave na splošno – vsi, ki si želijo seči v žep in takoj za tem opazovati, bodo nad njim navdušeni, saj je CL Curio 7×21 zelo priljubljen zaradi svojega izgleda, kot tudi optičnih značilnosti. Kot je dejal Swarovski: »Na prvi pogled se lahko zdi, da je daljnogled nekaj čisto preprostega, vendar se pod površjem skrivajo neverjetne stvari.«

Summary
Article Name
Swarovski CL CURIO 7x21
Description
Swarovski Optik navdušuje z zadnjo izdajo daljnogleda CL CURIO, ki ga je oblikoval Marc Newson.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja