Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Serija Guide TD z laserskim daljinomerom

Serija Guide TD z laserskim daljinomerom

Guide širi svojo serijo TD

Med obiskom sejma IWA 2023 v Nürnbergu smo si na razstavnem prostoru podjetja Guide z zanimanjem ogledali njihove najnovejše izdelke. Izvedeli smo, da namerava podjetje Guide razširiti serijo modelov TD, ki se začnejo s številko »4«. Do zdaj so bili na voljo modeli TD410, TD420 in TD430. Kmalu bo za vsakega od omenjenih modelov na voljo model z laserskim daljinomerom (LRF), kar pomeni, da bo na voljo 6 modelov, ki se začnejo s številko »4«. Guide je razkril tudi načrte za odstranljivi modul LRF. Za več informacij berite naprej.

Guide TD420 z laserskim daljinomerom

Dostopnost in praktičnost

Vse termovizijske naprave so opremljene s senzorjem z ločljivostjo 400 × 300 slikovnih pik, razlikujejo pa se po premeru objektiva. TD410 ima 19-milimetrski objektiv, TD420 25-milimetrski objektiv, TD430 pa 35-milimetrski objektiv – to je razlog za razlike v osnovni povečavi in vidnem polju. Naprave so lahke in kompaktne. Modele serije TD napaja snemljiva baterija 18650, ki jo je mogoče zamenjati v nekaj sekundah.

Prednosti modula LRF

Laserski daljinomer je lahko koristen dodatek za termovizijske naprave – poznavanje razdalje do divjadi omogoča natančnejši strel in zmanjša možnost, da bi žival zgolj oplazili. Opazili smo, da vse več proizvajalcev termovizijskih naprav v dostopnejših napravah ponuja module LRF, in veseli nas, da temu trendu sledi tudi Guide. TD serija novih modelov LRF podjetja Guide bo nekoliko dražja od modelov brez LRF, vendar informacij o ceni še nismo prejeli. Uradnega imena še ni, vendar predvidevamo, da bo Guide imenu naprave dodal »LRF«. Doseg laserskega žarka je 600 m, kar je več kot dovolj za lov. Moduli LRF bodo edina posodobitev novih modelov.

Guide TD420 z laserskim daljinomerom

Serija TD in njena prihodnost Z vidika prihodnosti serije TD je Guide razkril načrte za uvedbo odstranljivega modula LRF, ki bo na voljo kot dodatna oprema. To je vznemirljiva novica, saj bo kupcem omogočila še več prilagodljivosti in možnosti pri prilagajanju termovizijskih naprav. Stranka se lahko najprej odloči na primer za nakup standardne različice, ki jo pozneje po potrebi lahko nadgradi z modulom LRF. Menimo, da je zamisel odlična, in pričakujemo, da ji bodo v prihodnosti sledili tudi drugi proizvajalci, saj ponuja praktičen način nadgradnje termovizijskih naprav.

Guide TD420 z laserskim daljinomerom
Summary
Article Name
Serija Guide TD z laserskim daljinomerom
Description
Med obiskom sejma IWA 2023 v Nürnbergu smo si na razstavnem prostoru podjetja Guide z zanimanjem ogledali njihove najnovejše izdelke. Izvedeli smo, da namerava podjetje Guide razširiti serijo modelov TD, ki se začnejo s številko »4«.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja