Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex StrikeFire II so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Namestitev baterije

Napravo napaja ena CR2 baterija. Odstranite pokrovček predalčka za baterijo in vstavite novo baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto (baterijo z negativno stranjo obrnite navzven). Namestite in tesno privijte pokrovček.

Delovanje

Za vklop naprave pritisnite in spustite gumb »+«. Za izklop pritisnite in 5 sekund držite gumb »+«. Če ste napravo slučajno pozabili ugasniti, se bo le-ta samodejno ugasnila po 12 urah.

Opomba: če ima vaša naprav več različnih barv pike (rdeča ali zelena), za menjavo barve pritisnite in 4 sekunde držite gumb »-« (slika 2).

Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Vortex StrikeFire II nudi 10 različnih nastavitev osvetlitve (8 dnevnih in 2 nočni). Za povečanje osvetljenosti ciljne točke (rdeče pike) pritisnite gumb „+“ (slika 2), za zmanjšanje pa gumb „-“.

Nastavitev ciljne točke

Naprava za prilagoditev ciljne točke (rdeče pike) vključuje višinsko in stransko kupolo z zvočnimi kliki. Vsak majhen klik bo premaknil ciljno točko za 0.5 MOA (13mm / 91 m).

Odvijte zaščitna pokrovčka, obrnite pokrovček ter vstavite vgrajen vijak na pokrovčku (ali izvijač) v zarezo kupole in jo zavrtite v levo oz. desno na želeno vrednost:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Namestitev na orožje

Da bi zagotovili najboljše rezultate z uporabo vaše naprave je pravilna montaža bistvenega pomena. Čeprav montaža naprave na orožje ni zahtevna je potrebno upoštevati naslednja navodila. Vaše orožje mora biti opremljeno s Picatinny ali Weaver letvijo.

V kompletu z napravo sta dobavljeni dve montaži: Cantilever montaža z obročkom in nizka montaža z obročkom.

Iz montaže odstranite zgornji del obročka in spodnji del pritrdite na letev, ki je pritjena na orožje – naj bo pravilno pritjena v utor letve. Preverite, da je objemka dobro obešena okoli letve. Spodnji del montaže potisnite navzdol in naprej proti ustju orožja ter ga pritrdite tako, da dobro zetgnete navojno matico objemke.

Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Napravo nato namestite na spodnji del montaže tako, da bosta gumba „+“ in „-“ obrnjena proti uporabniku. Zgornji del montaže (oz. obročka) namestite na napravo tako, da poravnate luknje na montaži. Vanje nato vstavite vijake in jih zategnite.

Rdeče pike Vortex Strikefire II navodila za uporabo

Nastrelitev

Po pritrditvi naprave, bi bilo dobro, da se opravi še nastrelitev naprave. Na poljubni razdalji (ki jo želite uporabljati za lov oz. streljanje) ustrelite en ali dva zaporedna strela ter prilagodite položaj rdeče pike. Nato čimbolj natančno ustrelite še tri zaporedne strele. Za primerjavo in nastavitev rdeče pike (gor, dol, levo ali desno) uporabite center teh treh strelov. Za potrditev nastavitev ustrelite še tri strele.

Streljanje

Ključna stvar, ko streljate z napravo je, da imate obe očesi odprti. To vam omogoča, da v celoti izkoristite svoj periferni vid, da čim hitreje najdete tarčo. Tarčo lahko zlahka centrirate znotraj dveh obročev.

Opomba: če uporabljate dodatni optični poveče-valec za streljanje na daljavo, lahko zaradi večje povečave za lažjo uporabo eno oko zaprete.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja