Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex SPARC II so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Z napravo nikoli ne glejte neposredno v sonce ali katerikoli drug optični instrument, saj si lahko hudo in trajno poškodujete vid.

Namestitev baterije

Napravo napaja ena CR2032 litijska baterija. Odvijte pokrovček predalčka za baterijo ter vstavite baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto (pozitivna stran „+“ naj bo obrnjena proti pokrovčku). Namestite pokrovček in ga tesno privijte.

Delovanje

Za vklop naprave pritisnite in spustite gumb s puščico navzgor. Za izklop pritisnite isti gumb in ga držite 5 sekund. Če napravo pozabite izklopiti, se bo smodejno ugasnila po 12 urah.

Nadzor osvetlitve

Sparc II ponuja 10 različnih jakosti osvetlitve ciljne točke (rdeče pike) – zadnji dve najnižji osvetlitvi sta namenjeni za nočni način delovanja. Za nastavitev primerne osvetljenosti rdeče pike pritiskajte gumba s puščico gor (za povečanje) oz. dol (za zmanjšanje).

Nastavitev ciljne točke

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke (rdeče pike) višinsko in stransko kupolo z zvočnimi kliki. Vsak majhen klik bo premaknil središčno točko za 1MOA (25,4 mm / 91 m).

Odvijte zaščitna pokrovčka, obrnite pokrovček ter vstavite vgrajen vijak na pokrovčku (ali izvijač) v zarezo kupole in jo zavrtite v levo oz. desno na želeno vrednost:

  • za premik v desno – zavrtite stranski vijak v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stranski vijak v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinski vijak v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinski vijak v desno.

Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

Namestitev na orožje

Da bi zagotovili najboljše rezultate z uporabo vaše naprave je bistvenega pomena pravilna namestitev. Čeprav montaža naprave na orožje ni zahtevna je potrebno upoštevati naslednja navodila. Vaše orožje mora biti opremljeno s Picatinny ali Weaver letvijo.

Napravo namestite na bazo montaže (letev) tako, da bosta gumba za nadzor osvetlitve (puščica gor/dol) obrnjena proti vam. Prepričajte se, da je naprava dobro nameščena v utorih letve. Preverite, da objemka dobro objema letev. Napravo potisnite navdol in naprej proti ustju orožja ter privijte matico prečnega zatiča.

Višina montaže

Naprava je lahko nameščena na različne tipe oz. višine montaž (nizko, visoko ali distančnik). Pri menjavi različnih montaž za popustitev oz. pritrditev štirih vijakov na napravi uporabite priložen inbus ključ. Pri uporabi distančnika, ga namestite med montažo in napravo ter uporabite daljše vijake.

Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

Večvišinski montažni sistem

S tremi različnimi višinami montaž (nizko, visoko in distančnikom) lahko poljubno sestavite različne višine, kakršnokoli potrebujete.

Rdeče pike Vortex SPARC II navodila za uporabo

40 mm

visoka montaža + distančnik

37 mm

visoka montaža

21 mm

nizka montaža + distančnik

18 mm

nizka montaža

Nastrelitev

Po pritrditvi naprave, bi bilo dobro, da se opravi še nastrelitev naprave. Na poljubni razdalji (ki jo želite uporabljati za lov oz. streljanje) ustrelite en ali dva zaporedna strela ter prilagodite položaj rdeče pike. Nato čimbolj natančno ustrelite še tri zaporedne strele. Za primerjavo in nastavitev rdeče pike (gor, dol, levo ali desno) uporabite center teh treh strelov. Za potrditev nastavitev ustrelite še tri strele.

Streljanje

Ključna stvar, ko streljate z napravo je, da imate oba očesa odprta. To vam omogoča, da v celoti izkoristite svoj periferni vid, da čim hitreje najdete tarčo. Tarčo lahko zlahka centrirate znotraj dveh obročev. Za še natančnejše ciljanje na tarčo lahko uporabite tudi osrednjo piko.

Opomba: če uporabljate dodatni optični poveče-valec za streljanje na daljavo, lahko zaradi večje povečave za lažjo uporabo eno oko zaprete.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja