Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Tasco 1×30 in 1×42 navodila za uporabo

Rdeče pike Tasco 1×30 in 1×42 navodila za uporabo

Rdeče pike Tasco so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Predstavitev naprave

Rdeče pike Tasco 1×30 in 1×42 navodila za uporabo

A – pokrovček za baterijo

B – gumb za osveljenosti

C – sončna celica

D – montažna vijaka

E – višinska kupola

F – stranska kupola

G – okular

Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3C) litijska baterija. Odvijte pokrovčke za baterijo (A) in ga odstranite. Vstavite baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto – pozitivna „+“ stran naj bo obrnjena navzgor. Namestite pokrovček in ga z zasukom zaprite.

Delovanje

Če ima vaša Tasco rdeča pika na ohišjo sončno celico, potem za njeno delovanje tekom dneva ni potrebna baterija. Vendar je namestitev baterije v oblačnih dneh in kadar sonce ni tako močno (predvsem v mraku in ob zori) vseeno priporočljiva.

Za preklop med sončnim napajanjem in napajnjem iz baterije samo zavrtite gumb za vir energije iz pozicije za sončno napajanje ( ) na pozicijo za napajanje iz baterije ( ).

Pritrditev

Baza montaže naj bo izdelana posebej za vaš tip orožja. Poskrbite, da bo pravilno nameščena. Napravo na vaše orožje namestite tako, da bo razdalja med okularjem in vašim očesom v položaju streljanja vsaj 76mm.

Objemke namestite na bazo montaže tako, da so poravnane s prečnimi utori in vanje dobro sedejo. Vse navojne matice dobro zategnite s kovancem ali izvijačem.

Prilagoditev ciljne točke

Naprava ima višinsko (E) in stransko (F) kupolo, s katerima lahko ciljno točko prestavite višje/nižje in levo/desno.

Aktivirajte osvetljenost ciljne točke z vrtenjem gumba za osvetljenost (B) ter odstranite zaščitna pokrovčka kupol. Poglejte skozi napravo ter namerite na tarčo, ki naj bo oddaljena 45-90 metrov.

Po želji prilagodite položaj ciljne točke:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

1 premik = 12,7 mm/ 91 m; 6,35mm / 45m.

Nastavitev osvetljenosti pike

Aktivirajte osvetljenost ciljne točke (rdeče pike) z vrtenjem gumba za osvetljenost (B). Zavrtite ga v desno, da jo osvetlite oz. v levo, da zatemnite. Številka „1“ pomeni, da je ciljna točka najmanj osvetljena, „11“ pa, da je najbolj svetla.

 

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

1 letO garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja