Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST Sightron so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Z napravo nikoli ne glejte proti soncu, saj lahko s tem poškodujete svoje oči.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Slika 1: Sightron S30, S33

 

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo

 

Slika 2: Sightron S33-4R, S33-4RST

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) baterija.

S prsti primite gumb (A) za nastavitev jakosti osvetljenosti ciljne točke ter v zarezo pokrovčka za baterijo (B) vstavite kovanec in ga zavrtite v nasprotni smeri urinega kazalca.

Vstavite baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto – pozitivna stran (+) naj bo obrnjena proti pokrovčku. Namestite pokrov in ga s pomočjo kovanca zategnite v desni smeri.

Delovanje

Zavrtite gumb (A) do želene jakosti osvetljenosti ciljne točke. Višji kot je izbor, svetlješa bo točka. Priporočljivo je, da izberete najnižjo možno osvetljenost, saj se s tem zmanjša bleščanje in ustvari bolje definirana ciljna točka.

Naprava je opremljena s podaljšano sprednjo tubo, kar poveča območje pritrditve hkrati pa zmanjša bleščanje, ki ga povzročajo sonce in drugi svetlobni viri.

Pritrditev naprave

Z uporabo priloženega inbus ključa odvijte vijake (E) na obeh obročkih ter spodnja dela obročkov pritrdite na Weaver letev. Nanju nato položite napravo ter pritrdite še zgornji polovici obročkov.

Prilagoditev ciljne točke

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (F) in stransko (na sliki ni vidna) kupolo.

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo

Na razdalji 13-22m postavite 60-90cm veliko kvadratno tarčo, na katero v sredino narišite 25,4 mm velik kvadrat.

Orožje s pritrjeno napravo postavite na ravno in trdno podlago ter ustrelite na tarčo.

Preverite položaj ciljne točke ter ga popravite, če je le-to potrebno:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransk kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Modeli

Sighton S30 je opremljen z gumbom A, ki ima 11 različnih pozicij za nastavitev jakosti osvetljenosti ciljne točke.

Večja kot je izbrana številka na gumbu, svetlejša bo točka, kar je priporočljivo ob sončnih in svetlih dnevih, ko ni potrebnega velikega kontrasta.

Nižja kot je številka, manjša je jakost osvetlitve , kar je priporočljivo v slabih ali temnejših svetlobnih pogojih.

Sightron S33-MIL poleg štirih namerilnih križev ponuja še dve nočni nastavitvi (NV1 in NV2), ki sta namenjeni za uporabo z Gen.1 in Gen.2 nočnimi napravami. Za nastavitev osvetljenosti ciljne točke ima 8 različnih pozicij. Samodejni način delovanja napravi omogoča samodejno prilagajanje osvetljenosti ciljne točke glede na svetlost okolice.

Sightron S33-4R/4RST ponujata štiri različne namerilne križe, ki jih lahko izbirate z vrtenjem gumba C:

Rdeče pike Sightron S30, S33, S33-4R, S33-4RST navodila za uporabo

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje.

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

30 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja