Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Predstavitev naprave

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

A – gumb za osveljenosti

B – pokrovček za baterijo

C – QD montaža

D – stranska kupola

E – višinska kupola

F – vzvod montaže

G – montažni vijaki

Baterija

Napravo napaja ena AA baterija. Prostor za baterijo se nahaja na spodnji desni strani naprave. V nasprotni smeri urinega kazalca odvijte pokrovček za baterijo in ga odstranite. Vstavite baterijo tako, da bo „-“ znak za polariteto gledal proti pokrovčku. Namestite pokrovček in ga zavrtite v desno.

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

Delovanje

Na nasprotni strani predalčka za baterijo se nahaja gumb za osvetljenost ciljne točke (rdeče pike). Zavrtite gumb (A) v desno smer, da povečate osvetljenost oz. v levo, da osvetljenost zmanjšate ali pa ugasnete napravo.

Po 120 sekundah neaktivnosti bo naprava prešla v stanje varčevanja z energijo in se samodejno ugasnila. Kakršnokoli gibanje bo napravo takoj aktiviralo.

Sig Sauer Romeo7 ima 11 stopenj za nastavitev jakosti osvetljenosti ciljne točke (9 dnevnih in dve nočni).

Pritrditev

V kompletu z napravo je priložena QD montaža, ki je primerna za uporabo z nočnimi ali termalnimi napravami, saj je optična os v tem primeru 39mm. Če pa želite optično os zmanjšati, je potrebno QD montažo odstraniti.

QD montažo pritrdite na MIL-Std 1913 Picatinny letev tako, da popustite vzvod, napravo namestite na letev in zategnete vzvod.

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

Prilagoditev ciljne točke

Naprava ima višinsko (E) in stransko (D) kupolo, s katerima lahko ciljno točko prestavite višje/nižje in levo/desno.

Odstranite zaščitna pokrovčka kupol, ju obrnite ter zarezo na pokrovčku vstavite v luknjo na kupoli ter po želji prilagodite položaj ciljne točke:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

1 premik = 0.5 MOA. Po končani prilagoditvi vedno zategnite zaklepni vijak (G).

Rdeče pike Sig Sauer Romeo7 navodila za uporabo

Nastavitev osvetljenosti pike

Z vgrajeno nadzorno elektroniko se lahko spreminja osvetljenost ciljne pike, ki se prilagaja samodejno glede na svetlost okolja v smeri tarče. Ko je senzor na sprednji strani naprave pokrit, se osvetljenost pike zmanjša. Zato je potrebno paziti, da ga z deli orožja ne pokrivate.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

5 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja