Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C, M navodila za uporabo

Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C, M navodila za uporabo

Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C in M so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Predstavitev naprave

Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C, M navodila za uporabo

A – vklop/izklop naprave, povečanje osveljenosti

B – vklop/izklop naprave, zmanjšanje osveljenosti

C – pokrovček za baterijo

D – višinska kupola

E – stranska kupola

F – vijak za predalček baterije

G – prostor za baterijo

H – montažni vijak

I – sončna celica

Baterija

Napravo napaja ena CR2032 litijska baterija. Predalček za baterijo se nahaja na desni strani naprave. Odstranite pokrovček (C) tako, da ga zavrtite v levo. Vstavite baterijo tako, da bo obrnjena s „+“ stranjo proti pokrovčku. Namestite pokrovček in ga zavrtite v desno.

Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C, M navodila za uporabo

Delovanje

Gumba za vklop/izklop naprave in povečanje/zmanjšanje osveltjenosti ciljne točke (rdeče pike) se nahajata na vrhu naprave. Za vklop naprave pritisnite in več kot 1 sekundo držite gumb A ali B. Enako storite za izklop naprave.

Po vklopu naprave lahko povečate (z gumbom A) ali zmanjšate (gumb B) osvetljenost ciljne točke.

Za izbiro med dvema namerilnima križema (dot, circle dot) pritisnite in držite oba (A in B) gumba dokler se križ ne spremeni.

Po 120 sekundah neaktivnosti bo naprava prešla v stanje varčevanja z energijo in se samodejno ugasnila. Kakršnokoli gibanje bo napravo takoj aktiviralo.

Sig Sauer Romeo4 ima 12 stopenj za nastavitev jakosti osvetljenosti ciljne točke (10 dnevnih in dve nočni).

Naprava vsebuje napreden način delovanja s sončno celico. Kadarkoli je dovolj ambientne svetlobe, bo Romeo4 deloval s pomočjo sončne energije in varčeval stanje baterije (v tem primeru lahko deluje z ali brez baterije). Če pa v napravi ni baterije in prav tako ni dovolj ambientne svetlobe, naprava najverjetneje ne bo delovala pravilno.

Pritrditev

Priložena nizka baza montaže je zasnovana za direktno pritrditev naprave na orožje. S priloženim orožjem popustite montažni vijak (H), napravo namestite na letev orožja, ter vijak zategnite.

Poleg nizke baze je v kompletu priložen tudi distančnik (pri modelu Romeo4a/m je priložen Torx cross-slot, pri Romeo4b/c pa QD distančnik). Širino QD distančnika je možno spreminjati – s popuščanjem/privijanjem vijaka na desni strani QD montaže, kar uporabniku omogoča prilagoditev QD montaže različnim letvam. Na QD montaži zavrtite vzvod (za odklep) v desno, napravo namestite na letev ter zavrtite vzvod (za zaklep) v levo.

Naprava je zasnovana za uporabo na večini tipov orožja, ki imajo MIL-STD 1913 Picatinny rail.

Vse Romeo4 rdeče pike imajo na spodnji strani naprave dodatne luknje za montaže, da so lahko kompatibilne z drugimi priljubljenimi proizvajalci rdečih pik.

Rdeče pike Sig Sauer Romeo4 A, B, C, M navodila za uporabo

Prilagoditev ciljne točke

Naprava ima višinsko (D) in stransko (E) kupolo, s katerima lahko ciljno točko prestavite višje/nižje in levo/desno.

Odstranite zaščitna pokrovčka kupol, ju obrnite ter zarezo na pokrovčku vstavite v luknjo na kupoli ter po želji prilagodite položaj ciljne točke:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

1 premik = 0.5 MOA. Po končani prilagoditvi vedno zategnite zaklepni vijak (G).

Nastavitev osvetljenosti pike

Z vgrajeno nadzorno elektroniko se lahko spreminja osvetljenost ciljne pike, ki se prilagaja samodejno glede na svetlost okolja v smeri tarče. Ko je senzor na sprednji strani naprave pokrit, se osvetljenost pike zmanjša. Zato je potrebno paziti, da ga z deli orožja ne pokrivate.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

5 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja