Skoči na vsebino
Domov » Nočna optika » Digitalna nočna optika » Pulsar Forward F455S

Pulsar Forward F455S

Predstavljamo Pulsar Forward F455S

Septembra 2021 je trg športne optike pridobil novo posodobitev popularnega Pulsarjevega nastavka Forward, to je F455S. Čeprav je ime podobno kot pri prejšnjem modelu F455, tukaj črka ‘S’ v imenu ni edina nova stvar.

Takšne naprave postajajo vse bolj priljubljene, zlasti v državah, kjer je zakonodaja prepovedala kakršno koli uporabo nočnih in termovizijskih strelnih daljnogledov. Ta naprava je vsestransko uporabna, saj jo lahko v večini primerov uporabljamo kot nastavek ali monokular za nočno opazovanje. Naprave Forward ostajajo brez velike konkurence v cenovnem razredu okoli 1250 €, v nadaljevanju pa sledijo lastnosti, ki ta optika jih prinaša.

Vir: Pulsar

Nekaj novega

Pulsar Ultra X940S IR osvetljevalec

Kakšne izboljšave ima Forward F455S nad napravo Forward F455? Pulsar je novo napravo opremil z IR osvetljevalcem Pulsar Ultra X940S, ki sveti na valovni dolžini 940 nm. Optična moč IR osvetljevalca je 700 mW oz. 3x večja od IR-osvetljevalca svojega Forward predhodnika. Z osvetljevalcem lahko uporabnik prilagodi smer žarka in ostane popolnoma skrit pred divjadjo.

Večja moč osvetlitve pomeni tudi večjo osvetljenost tarče pri nočnem lovu, skupaj z večjo možnostjo pravilnega prepoznavanja in identifikacije tarče. Tri nastavljive stopnje moči osvetljevalca niso nič novega, vendar jih je vseeno vredno omeniti, saj ponujajo možnost izbire jakosti osvetlitve pri opazovanju, hkrati pa omogočajo usmeritev snopa svetlobe v vidnem polju vodoravno, pa tudi navpično.

Vir: Pulsar

Pozabite na gumbe

Novi F455S ima, zraven gumbov za upravljanje nastavka, tudi brezžični daljinski upravljalnik Pulsar BT. Pulsar je pri izdelovanju novega modela eksperimentiral z novimi funkcijami in čeprav je bila prejšnja različica že združljiva z daljinskim upravljalnikom, je sedaj le-ta tudi vključen v paket.

To pomeni, da uporabniku za prilagajanje svetlosti in kontrasta slike, za snemanje videoposnetkov, ali pa samo za izbiranje funkcij v meniju ni treba posegati po gumbih. Če ste ponosni lastnik prejšnjega modela F455, že veste, da daljinski upravljalnik olajša nadzor nad optično napravo, medtem pa lahko ostanete osredotočeni na lov.

Vir: Pulsar

Glavne značilnosti

  • preprosto montiranje na optiko
  • različne velikosti adapterja
  • ohišje, odporno na udarce
  • magnezijevo ohišje
  • vgrajen snemalnik videa in zvoka
  • združljivost z aplikacijo Stream Vision
  • snemljiva baterija tipa IPS7

Nazaj k osnovam (Forward F455)

Pulsar se je odločil, da bo nekatere lastnosti prejšnjega modela F455 ohranil. Če želite o njih prebrati kaj več, vas nestrpno čaka še en članek. Novi digitalni nočni nastavek še zmeraj uporablja isti CMOS senzor 1280 x 720, ki uporabniku nudi široko vidno polje in odlično kakovost slike.

F455S je nekoliko drugačen, a ena največjih prednosti ostaja ločljivost zaslona 1746 x 1000, kar pripomore k prepoznavanju podrobnosti tudi pri visokih povečavah. F455S ima že znano zasnovo z ohišjem iz magnezija z nekaterimi plastičnimi deli tako kot F455. Seveda ostaja vodoodporen, lahko ga uporabljate pri temperaturah do -25 ° C, prenese pa tudi odboj izjemno močnih kalibrov, kot sta .375 H&H (Holland & Holland) in 9.3×64 Brenneke.

Vir: Pulsar

Technical Data Sheet

Model: Forward F455S
Senzor: CMOS HD 1280×720
Valovna dolžina IR osvetljevalca: 940 nm (invisible)
Območje zaznavanje: 500 m
Rezolucija zaslona: 1746×1000 pixels
Rezolucija senzorja: 1280×720 pixels
Tip zaslona: AMOLED
Tip baterije:
Li-Ion Battery Pack IPS7
Material ohišja: Magnesium alloy
Vidno polje (HxV): 11×8.3 m/100 m

Izboljšano opazovanje in nadzor

Vsi na obličju Zemlje (ali pa vsaj v svetu športne optike) se zavedajo dejstva, da je Pulsar zasedel svoje mesto na trgu optike, zahvaljujoč digitalnemu nočnemu nastavku Forward in njegovi IPS7 bateriji, ki jo je mogoče zamenjati v nekaj sekundah. Druga prednost je zmožnost, da se naprava poveže z aplikacijo Stream Vision, ki je ena najboljših na trgu.

Funkciji zajemanja slik ter snemanja video posnetkov in zvoka – da, tudi zvoka – sta tudi odlični lastnosti. F455S je na voljo v dveh različnih različicah:

  1. tisti, pri kateri je priložen digitalni nočni monokular s 5x povečavo, in
  2. tisti, pri kateri ga ni.

Slednji je cenejši za okoli 100 €, oba pa imata 3-letno garancijo.

Vir: Pulsar

Zaključek

F455S z izboljšanim osvetljevalcem ostaja najboljši nakup, ko gre za digitalno nočno optiko. Pogrešamo pa nadgradnjo mehanskih in optičnih lastnostih, zaradi česar bi lahko kateri koli drugi proizvajalec športne optike zelo težko zasedel Pulsarjevo mesto.

Belorusko podjetje ima servis v Litvi, zato, če so govorice resnične (kar so), popravilo vašega izdelka ne bi smelo povzročati težav. Športna optika se nenehno spreminja in nadgrajuje in čeprav ima Forward F455S že poznano obliko, v sebi skriva mnogo izboljšav.

Summary
Article Name
Pulsar Forward F455S
Description
Septembra 2021 je trg športne optike pridobil novo posodobitev popularnega Pulsarjevega nastavka Forward, to je F455S.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

2 komentarja na “Pulsar Forward F455S”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja