Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XQ35

Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XQ35

  •  

Novi Axion 2 XQ35

Svet termovizije je na SHOT Showu 2022 v Las Vegasu pridobil novo popestritev, to je Pulsarjev Axion 2 XQ35. Ker nas prihod novega termovizijskega monokularja vedno razveseli, Pulsar predstavlja novega in izboljšanega lovskega spremljevalca.

Vir: Pulsar

Izvrstna kakovost slike

Z najnovejšim modelom Pulsar Axion XQ35 lahko zaznate ogromno podrobnosti, tudi če se znajdete v situaciji, kjer lovite v neugodnih vremenskih pogojih, kot sta dež in megla. Zato ga nekateri kličejo tudi ‘pionir termovizije’.

Z boljšo kakovostjo slike in izboljšano barvno reprodukcijo zaradi AMOLED zaslona se pri lovu lahko povzpnete stopničko višje. Če se znajdete v popolni temi, vam lahko novi Pulsar pomaga zaznati 1,8 m visoko tarčo, oddaljeno tudi do 1300 m.

Ta termovizijski monokular je pripravljen na vse, zlasti na opazovanje oddaljenih predmetov v gibanju. Pulsar ga je opremil s širokim vidnim poljem: 18,2 m na razdalji 100 m. Ostra slika je pri lovu ključnega pomena, zato ima naprava tudi izboljšane algoritme za obdelavo slik, ki omogočajo, da bo vaša lovska izkušnja čim boljša.

Vir: Pulsar

Vrhunska izdelava

300 g – tako lahek je novi Pulsar Axion 2 XQ35. Lep dizajn je nekaj, kar dosti termovizijskim monokularjem primanjkuje. Če iščete napravo, ki je lepa na pogled, enostavna za uporabo, vendar je kljub vsemu trpežna in kot nalašč za daljšo uporabo, ste jo našli.

Kovinsko ohišje razprši toploto iz elektronike, kar zmanjša šum slike in poveča doslednost delovanja za dolgotrajno opazovanje. Naprava je majhna in izdelana iz magnezijeve zlitine.

Vir: Pulsar

Specifikacije

Ime modela Axion 2 XQ35
Ločljivost zaslona, piksli 384×288
Razdalja med piksli, µm 17
Tip zaslona VGA AMOLED
Leča objektiva F35/1.0
Povečava 2-8x
Območje zaznavanja, m 1300
Vidno polje ° 10.7х8.0
Dimenzije, mm 152x50x74
Teža, g 300

Baterija

Kako varčevati z baterijo? Odgovor je sledeč: hitrejši čas zagona. To pomeni, da je naprava popolnoma odzivna že po petih sekundah zagona. Ta Axion ima tudi dvakrat daljši čas delovanja kot njegov predhodnik. Če vas zanima, koliko časa ga lahko uporabljate, ste na pravem mestu. Monokular je opremljen z visoko zmogljivo APS5 baterijo, ki zagotavlja do 11 ur neprekinjene uporabe z enim polnjenjem.

Vir: Pulsar

Stream Vision 2

Na voljo je nekaj dodatnih funkcij, vključno z novim vgrajenim video snemalcem. Shrani lahko več ur videoposnetkov in na deset tisoče fotografij. Vsak, ki je kdaj poskusil hkrati loviti in fotografirati, bo vedel, da je to lažje reči kot narediti, zato je imeti 16 GB prostora za shranjevanje v Pulsarjevem oblaku zelo priročno. Izboljšana je Wi-Fi povezljivost, ki uporabniku omogoča povezavo naprave s pametnim telefonom (Android in iOS) prek aplikacije Stream Vision 2.

Vir: Pulsar

XQ35 in XQ38

  • Po videzu je novi Axion 2 XQ35 podoben svojemu predhodniku Axion XQ38
  • Obe napravi imata 16 Gb notranje shrambe
  • Senzor ostaja enak, in sicer 384×288
  • Osnovna povečava pri starem modelu je 3.5x, pri novem pa 2x, zato
  • je tudi vidno polje pri novem modelu širše (18,2 m) v primerjavi s starim (17,2 m)
  • XQ35 je tudi lažji (300 g) kot XQ38 (350 g)
  • Axion XQ35 ima podaljšan čas baterije in
  • izboljšano Wi-Fi povezljivost
Vir: Pulsar

Vaš najboljši lovski prijatelj

Pulsar pravi, da je ta Axion najbolj natančen pri merjenju razdalj v svojem cenovnem razredu. Novi XQ35 je narejen za tiste, ki želijo zanesljiv in odporen termovizijski monokular, ne da bi se morali odreči življenjski dobi baterije. Prav tako ni treba žrtvovati kakovosti slike ali ostalih lastnosti. Če ste ljubitelj prejšnjega modela Axion XQ38 (ki je izšel leta 2020), je novega vsekakor vredno preizkusiti.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Axion 2 XQ35
Description
Svet termovizije je na SHOT Showu 2022 v Las Vegasu pridobil novo popestritev, to je Pulsarjev Axion 2 XQ35.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja