Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Pulsar Axion 2 XQ 35 Pro

Pulsar Axion 2 XQ 35 Pro

Na letošnjem sejmu IWA si je naša ekipa podrobneje ogledala najnovejšo pridobitev Pulsarjeve serije AxionAxion 2 XQ35 Pro in Axion 2 XQ35 LRF Pro. Pulsar je vodilna blagovna znamka na trgu termovizijskih naprav in je znan po tem, da ponuja inovativne in zanesljive naprave. Z vidika razširitve družine Axion nas je zanimalo, kakšne spremembe so bile narejene pri modelih Pro.

Pulsar Axion 2 XQ35 Pro

Specifikacije

Ni nas presenetilo, da Pulsar ni naredil večjih sprememb, ker te niso potrebne: napravi Axion 2 XQ35 Pro in Axion 2 XQ35 LRF Pro sta skorajda enaki seriji Pulsar Axion 2 XQ35. Glavna razlika v primerjavi s prejšnjimi neprofesionalnimi modeli je vrednost NETD, ki se je s < 40 mK znižala na < 25 mK.

Pulsar Axion 2 XQ35 Pro

Zmanjšanje vrednosti NETD omogoča natančnejše zaznavanje majhnih temperaturnih sprememb. Razlika v zmogljivosti obeh naprav bo opazna predvsem v slabem vremenu, npr. dežju, saj bodo predmeti, izpostavljeni dežju, imeli podobno temperaturo jedro.

Pulsar Axion 2 XQ35 Pro

Druge specifikacije so ostale nespremenjene: naprave so še vedno opremljene z zaslonom AMOLED z ločljivostjo 640 × 400 slikovnih pik, z enim polnjenjem delujejo do 11 ur, na voljo pa so z vgrajenim laserskim daljinomerom ali brez njega. Ohišje, odporno na vremenske vplive, je izdelano iz magnezija in ima stopnjo zaščite IPX7. Obe različici uporabljata baterije APS5 in imata v Franciji izdelan senzor Lynred z ločljivostjo 384 x 288 slikovnih pik in velikostjo pike 17 mikronov, ki je nameščen za 35-milimetrskim germanijevim objektivom.

Razdalja zaznavanja senzorja je 1300 metrov. Na vrhu naprave so štirje obojeročni gumirani gumbi, značilni za naprave Pulsar. S kratkim pritiskom na gumb MENU se prikaže preprost meni, ki omogoča nastavitev kontrasta in svetlosti. Če gumb pridržite, se prikaže napredni meni z dodatnimi možnostmi za prilagajanje.

Pulsar Axion 2 XQ35 LRF Pro

Nespremenjen je tudi čas zagona, ki znaša približno 4,5 sekunde. Naprave Pulsar Axion 2 XQ35 Pro imajo 2-kratno osnovno povečavo z možnostjo 4-kratne digitalne povečave, ostrenje pa poteka z vrtenjem obroča za ostrenje na objektivu. Naprave, ki so popolnoma združljive z aplikacijo Stream Vision 2, omogočajo fotografiranje in zajemanje videoposnetkov.

Zaključne misli

Veseli nas, da Pulsar še vedno ponuja napravo, ki so jo uporabniki že dobro sprejeli, in ji dodaja možnost izboljšane vrednosti NETD. Glede na to, da je bila ločljivost zaslona slabost modelov, ki niso bili del serije Pro, bi pričakovali, da bo Pulsar to izboljšal pri napravah Pro. Z vidika kakovosti izdelave bi bilo zanimivo, če bi bili modeli Pro na voljo s 50-milimetrskim germanijevim objektivom.

Več možnosti v okviru serije Axion je na splošno dobro, vendar bo razširjena serija zagotovo spremenila cene naprav, kar bi lahko pri potencialnih kupcih povzročilo mešane odzive.

Pulsar Axion 2 XQ35 Pro

Axion 2 XQ35 Pro je trenutno na voljo za 1790 €, medtem ko je za Axion 2 XQ35 LRF Pro verzijo potrebno odšteti 2100 €. Pričakujemo, da se bo v prihodnje trenutna cena naprave Pulsar Axion 2 XQ35 spustila.

Konec koncev je lepo videti, da Pulsar širi svojo linijo izdelkov in se prilagaja potrebam kupcev z uvedbo še ene visokokakovostne naprave, ki upravičuje ugled blagovne znamke.

Summary
Article Name
Pulsar Axion 2 XQ 35 Pro
Description
Na letošnjem sejmu IWA si je naša ekipa podrobneje ogledala pridobitev Pulsarjeve serije Axion – Axion 2 XQ35 Pro in Axion 2 XQ35 LRF Pro.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja