Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Thermion Duo DXP55

Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Thermion Duo DXP55

Uvod

Yukon Advanced Optics Worldwide z veseljem najavlja najnovejšega člana serije Pulsar Thermion ThermalPulsar Thermion Duo DXP55. Ta multispektralni strelni daljnogled je bil prvič predstavljen širši javnosti na sejmu Shot Show 2023 v Las Vegasu.

Več informacij o njegovem predhodniku, modelu Pulsar Thermion Duo DXP50, je na voljo tukaj.

Pulsar Thermion Duo DXP50 in Thermion Duo DXP55 (Vir: Pulsar)

Izjemno opazovanje na daljše razdalje

Thermion Duo DXP55 je na podlagi uspeha modela DXP50 dvignil termovizijsko zaznavanje na novo raven, saj je izjemen pri opazovanju na daljše razdalje.

Novi model združuje toplotno in digitalno zaznavanje, da uporabniku ponudi priročnost in informacije. Ponaša se z zelo natančnimi obojeročnimi gumbi za ostrenje ter ročico za enostavno in natančno ostrenje toplotnega kanala.

Poleg tega se DXP55 ponaša z izboljšano kakovostjo dnevnega opazovanja z večjo osnovno povečavo dnevnega kanala (4x) v primerjavi z DXP50 (2x).

Pulsar obljublja, da bo ta strelni daljnogled lovcem omogočil iskanje in prepoznavanje divjadi v vseh vremenskih razmerah.

Vir: Pulsar

Dnevno opazovanje s kamero z ločljivostjo 4k modela Pulsar Thermion Duo DXP55

Thermion Duo DXP55 je opremljen z zmogljivo digitalno kamero z ločljivostjo 4K, ki omogoča natančno dnevno opazovanje. Kamera omogoča 16-kratno povečavo cilja brez izgube kakovosti, zato je idealna za lovce, ki radi lovijo na velike razdalje. Vidno polje digitalnega kanala pri najmanjši povečavi je 10,6 × 8 na razdalji 100 m.

Poleg tega funkcija »slika v sliki« omogoča hkratno opazovanje v termičnem in digitalnem kanalu, kar je prava revolucija na področju lova.

Vseeno je treba opozoriti, da je digitalna kamera še vedno uporabna le podnevi.

Napredni termovizijski senzor za izjemno zaznavanje

DXP55 ima nameščen izjemno natančen termovizijski senzor evropske izdelave z NETD manj kot 25 mK, ki zazna minimalne temperaturne razlike pri nizkih temperaturah. Tako dnevni kot termovizijski senzor sta enaka kot pri modelu DXP50.

Zmogljivosti izjemno natančnega senzorja je mogoče v celoti izkoristiti s termovizijskim kanalom v kombinaciji z germanijevim objektivom s hitro zaslonko F50/1,0, kar omogoča izjemno učinkovito zaznavanje v vseh vremenskih razmerah, podnevi ali ponoči.

Skupaj z ločljivostjo 640 × 480 slikovnih pik Pulsar Thermion Duo DXP55 lovcu omogoča izjemno natančen ogled tarče in njegove okolice.

To pa še ni vse. Pulsar pravi, da so njegove zmogljivosti zaznavanja tako izjemne, da tudi v popolni temi na razdalji 1800 metrov zazna vse, kar je visoko 1,8 metra.

Vidno polje termovizijskega kanala pri najmanjši povečavi je 21,8 × 16,4 na razdalji 100 m.

Vir: Pulsar

Vgrajen modul Wi-Fi za Stream Vision 2

Pulsar Thermion Duo DXP55 je mogoče prek aplikacije Stream Vision 2 povezati tudi s pametnimi telefoni Android in iOS, kar omogoča vgrajeni modul Wi-Fi, ki ostaja enak kot pri modelu DXP50.

Ta sistem ponuja številne prednosti, kot so brezžične posodobitve programske opreme, prenos slik v mobilne naprave v realnem času, oddaljeno upravljanje digitalnih funkcij ter shranjevanje fotografij in videoposnetkov, posnetih z napravo, v oblaku.

Notranji pomnilnik in zajemanje videoposnetkov

Če sta pogosto v situaciji, ko si želite, da bi prijatelji videli, kaj počnete, je Pulsar Thermion Duo DXP55 rešitev za vas.

Z enim samim pritiskom gumba lahko zajamete sliko ali vklopite snemanje videoposnetka. Zajeta vsebina se shrani v napravi, kjer čaka na primeren trenutek, da jo delite s prijatelji.

Naprava ima 16 GB notranjega pomnilnika, kar omogoča, da shranite več ur videoposnetkov in več tisoč fotografij.

Uporabniku prijazno in prilagodljivo v vseh pogojih

Pulsar Thermion Duo DXP55 ima enostaven in preprost, uporabniku prijazen uporabniški vmesnik. Primeren je za uporabo v vseh vremenskih pogojih – v dežju, megli ali mrazu.

Omeniti je treba tudi, da je dizajn tega strelnega daljnogleda zelo podoben nekaterim klasičnim daljnogledom. To je dobra novica zlasti za tiste, ki jim »vesoljski« videz številnih digitalnih strelnih daljnogledov ni preveč všeč.

Namestitev, odsun in garancija

Pulsar Thermion Duo DXP55 ima premer cevi 30 mm, kar pomeni, da ga bo dokaj enostavno namestiti na puško s 30-milimetrsko montažo daljnogleda. Če bi se radi pripravili, lahko začnete tukaj: 30-milimetrski montažni obročki pri Optics Trade

Daljnogled je odporen na odsun močnejših kalibrov, kot so 9.3 × 64, .30-06, .300, .375 H&H itd. in tudi odsun kalibra 12.

Če gre kaj narobe, se lahko zanesete na triletno garancijo, ki jo nudi Pulsar.

Zmogljivost baterije modela Pulsar Thermion DuoDXP55

Pogosta težava uporabnikov termovizijske ali nočne optike je omejena zmogljivost baterije. Pulsar je našel ustvarjalno rešitev za to težavo, saj Duo DXP50 napajata dve polnilni bateriji. Duo DXP55 uporablja isto rešitev.

Osnovna baterija je vgrajena, sekundarno pa je mogoče odstraniti. To pomeni, da jo lahko hitro zamenjate z napolnjeno.

Baterija omogoča približno 6 ur aktivne uporabe daljnogleda, vendar v času nastajanja tega članka tega še ne moremo v celoti potrditi.

Datum lansiranja modela Pulsar Thermion Duo DXP55

Pulsar nam je podal okvirno oceno razpoložljivosti modela DUO DXP55. Podjetje pravi, da bo Thermion Duo DXP55 na voljo v prvem četrtletju 2023.

Naročite Pulsar Thermion Duo DXP55

Lahko se postavite v čakalno vrsto in Pulsar Thermion Duo DXP55 kupite tukaj:

Zaključek

Ste že navdušeni nad novim daljnogledom Thermion Duo? Mi smo, in ko ga dobimo v roke, ga bomo seveda tudi sami testirali.

Ne dvomimo, da bo še ena uspešnica znamke Pulsar, ko bo na voljo v naši trgovini, pa vas seveda obvestimo. Naročite se na naš YouTube kanal, da si boste lahko ogledali naše najnovejše posnetke.

Summary
Article Name
Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Thermion Duo DXP55
Description
Yukon Advanced Optics Worldwide z veseljem najavlja najnovejšega člana serije Pulsar Thermion Thermal – Pulsar Thermion Duo DXP55. Ta multispektralni strelni daljnogled je bil prvič predstavljen širši javnosti na sejmu Shot Show 2023 v Las Vegasu.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja