Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Merger LRF XL50

Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Merger LRF XL50

Uvod

Yukon Advanced Optics Worldwide z navdušenjem napoveduje lansiranje svoje najnovejše termovizijske naprave, daljnogleda Merger LRF XL50. Ta naprava je prva HD termovizijska naprava znamke Pulsar. Opremljena je z zmogljivim novim senzorjem XL z ločljivostjo 1024 × 768 slikovnih pik. Ta tehnologija bo korenito spremenila način raziskovanja in doživljanja narave, saj omogoča sliko visoke ločljivosti, ki olajša prepoznavanje predmetov in navigacijo v divjini.

Senzor XL: Srce naprave Merger LRF XL50

Merger LRF XL50 je bil nadgrajen z novim senzorjem XL podjetja Lynred. Senzor se ponaša z ločljivostjo 1024 × 768 slikovnih pik pri velikosti pike 12 mikronov, kar zagotavlja izjemno kakovostno in jasno HD sliko. Visoka ločljivost omogoča enostavno prepoznavanje in sledenje predmetom ter opazovanje podrobnosti v okolici. Poleg tega je ločljivost zaslona HD AMOLED usklajena z ločljivostjo toplotnega senzorja, kar pomeni manj popačenj ter bolj ostre in žive slike z večjim kontrastom.

Zaznavanje

Merger LRF XL50 lahko zazna tople predmete z izjemne razdalje do 2300 metrov – tudi v popolni temi. Kljub veliki razdalji zaznavanja ima naprava široko vidno polje, ki ga običajno ne najdemo pri napravah za zaznavanje na velike razdalje. Merger LRF XL50 brez dvoma zagotavlja Pulsarjevo najkakovostnejšo sliko doslej.

Povečava in objektiv s hitro zaslonko

Daljnogled ima 2,5-kratno osnovno povečavo. Ponuja tudi 20-kratno digitalno povečavo. Germanijev objektiv s hitro zaslonko F50/1,0 pomeni, da naprava ponuja visokokontrastne in podrobne slike tudi pri slabih vremenskih razmerah, kot sta dež ali megla, ko je temperaturni kontrast minimalen. Vgrajeni natančni laserski daljinomer ima domet 1000 metrov in natančnost plus/minus en meter, zato je preprosto določiti razdaljo do tarče pred strelom.

Pulsar Merger LRF XL50

Ergonomska zasnova in robustnost

Vodilo pri oblikovanju modela Merger LRF XL50 je bila ergonomija, saj se zgleduje po tradicionalnih daljnogledih in ponuja udobno gledanje. Naprava uporabnikom omogoča opazovanje sveta z obema očesoma, s čimer posnema človeški vid in zmanjšuje utrujenost v primerjavi z monokularji. Poleg tega je mogoče medzenično razdaljo nastaviti od 56 do 71 mm in jo tako prilagoditi uporabniku. Ohišje naprave je izdelano iz magnezija, zato je zelo vzdržljivo.

Uporabniku prijazne funkcije

Termovizijski daljnogled Merger LRF XL50 je zasnovan tako, da je uporabniku prijazen in enostaven za uporabo. Napaja ga edinstveni sistem dveh baterij, ki ga sestavljata vgrajena baterija in zamenljiva baterija APS3. Daljnogled je opremljen tudi z vgrajenim snemalnikom fotografij in videoposnetkov, ki uporabnikom omogoča zajemanje lovskih uspehov v kakovosti HD. Naprava podpira tudi mobilno aplikacijo Stream Vision 2, povezavo WiFi z napravami iOS in Android, izboljšano povezljivost WiFi s podporo za frekvenčni pas 2,4/5 GHz, 8 barvnih palet, stopnjo vodoodpornosti IPX7 in delovanje pri temperaturah od –25 °C do 50 °C.

Zaključek

Merger LRF XL50 spreminja pravila igre na področju termovizijskih naprav. Zmogljivi senzor XL, zaznavanje na velike razdalje in široko vidno polje pomenijo, da je nepogrešljivo orodje za ljubitelje narave, lovce in strokovnjake s področja reševanja, nadzora in varovanja. Naprava bo na voljo v drugem četrtletju leta 2023.

Summary
Article Name
Poročilo s sejma Shot Show 2023: Pulsar Merger LRF XL50
Description
Merger LRF XL50 je prva HD termovizijska naprava znamke Pulsar. Opremljena je z zmogljivim novim senzorjem XL z ločljivostjo 1024 × 768 slikovnih pik.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja