Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Osvetlitev z optičnimi vlakni pri strelnih daljnogledih Vector Optics

Osvetlitev z optičnimi vlakni pri strelnih daljnogledih Vector Optics

Cenovno ugodna optika z osvetlitvijo z optičnimi vlakni

Podjetje Vector Optics je pridobilo sloves ponudnika kakovostne, cenovno ugodne optike, ki ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Na sejmu IWA 2023 smo obiskali razstavni prostor podjetja Vector Optics, da bi si ogledali njihove nove izdelke. Bili smo prijetno presenečeni, ko smo ugotovili, da so v nekatere strelne daljnoglede vgradili osvetlitev z optičnimi vlakni. Če se ne motimo, je bilo podjetje Vixen prvo, ki je pred nekaj leti uvedlo to tehnologijo pri strelnih daljnogledih za manj kot 1000 EUR, nato pa so se temu trendu hitro pridružila podjetja Delta Optical, Vortex in Burris. Strelni daljnogledi Vector Optics z osvetlitvijo z optičnimi vlakni so trenutno cenovno najugodnejši strelni daljnogledi s tovrstno tehnologijo na trgu. Predvidevamo, da bo ta funkcija še posebej priljubljena pri seriji Continental, ki je v Evropi že postala velika uspešnica.

Linija strelnih daljnogledov Vector Optics – IWA 2023

V katerih modelih bo na voljo osvetlitev z optičnimi vlakni?

Med našim obiskom na sejmu IWA je podjetje Vector Optics predstavilo dva modela s to inovativno tehnologijo osvetlitve z optičnimi vlakni: Constantine 1-10×24 in Continental 1-6×24. Vector Optics namerava v prihodnosti to tehnologijo razširiti na druge modele. Izjemno je, da ti strelni daljnogledi, katerih cena znaša približno 500 EUR, zdaj ponujajo tako napredno osvetlitev. V podjetju Vector Optics so nam zagotovili, da bodo dodatni stroški za to tehnologijo minimalni, saj bo cena modelov z osvetlitvijo z optičnimi vlakni le približno 100 EUR višja od cene modelov s standardno osvetlitvijo.

Prednosti osvetlitve z optičnimi vlakni

Do zdaj so bili strelni daljnogledi Vector Optics, zlasti serija Continental, zelo konkurenčni v vstopnem cenovnem razredu, saj so se med drugim ponašali z robustnim ohišjem, dobrim vidnim poljem, kakovostnimi kupolami in zadovoljivo optiko. Edina manjkajoča lastnost je bila ustrezna osvetlitev.

Vector Optics Continental 1-6×24 z osvetlitvijo z optičnimi vlakni

Tehnologija optičnih vlaken uporabnikom omogoča prilagajanje osvetlitve glede na različne svetlobne pogoje, tudi nastavitev za izjemno svetle pogoje. To je še posebej koristno za širokokotne lovske strelne daljnoglede, ki se uporabljajo pri lovu na pogon, kjer je ključna možnost prilagajanja osvetlitve na višjo intenzivnost, zlasti pri močni dnevni svetlobi.

Z vključitvijo te funkcije lahko mirno rečemo, da je Vector Optics postavil nov standard v cenovnem razredu do 500 EUR.

Vector Optics – odlična izbira

Vector Optics je z zelo konkurenčnimi cenami letvico postavil zelo visoko, zato mu konkurenti težko sledijo. V prihodnje načrtujejo postopno uvedbo tehnologije osvetlitve z optičnimi vlakni tudi v druge strelne daljnoglede, kar nas zelo veseli. Njihovi strelni daljnogledi so bili že do sedaj odlična izbira za tiste, ki iščejo vstopno optiko dobre kakovosti. Z dodatkom te napredne funkcije osvetlitve je izbira strelnega daljnogleda Vector Optics še bolj očitna izbira.

Summary
Article Name
Osvetlitev z optičnimi vlakni pri strelnih daljnogledih Vector Optics
Description
Na sejmu IWA 2023 smo obiskali razstavni prostor podjetja Vector Optics, da bi si ogledali njihove nove izdelke. Bili smo prijetno presenečeni, ko smo ugotovili, da so v nekatere strelne daljnoglede vgradili osvetlitev z optičnimi vlakni.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja