Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Novi termovizijski monokular Pulsar Telos XQ35

Novi termovizijski monokular Pulsar Telos XQ35

  •  

V letošnjem letu se je del naše marketinške ekipe udeležil sejma Shot Show 2024 v Las Vegasu, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev in razstavljavcev z vsega sveta.

Med drugim smo obiskali tudi stojnico priznanega evropskega proizvajalca termovizijske športne optike Pulsar. V lanskem letu je podjetje predstavilo termovizijska monokularja XP50 in XP50 LRF s serije Telos, letos pa so linijo izdelkov razširili z novima modeloma XG50 in XQ35, ki sta na voljo z laserskim daljinomerom ali brez njega. Serija Telos je zasnovana kot naslednik priljubljene linije Helion in predstavlja pomemben napredek na področju športne termovizije.

Pulsar Telos: prihodnost modularne termovizije

Model XQ35 je zasnovan kot vstopni, cenovno najugodnejši model v seriji Telos. Ključna značilnost vseh naprav Telos je možnost nadgradnje, ki uporabnikom omogoča, da svoje naprave prilagodijo z različnimi tehničnimi izboljšavami glede na posamezne zahteve. Linija se prav tako odlikuje kot prva na trgu termovizijskih naprav, ki ponuja tovrstne možnosti prilagajanja.

Pulsar Telos XQ35

Uporabniku, ki se odloči za nakup osnovnega modela XQ in pozneje ugotovi, da potrebuje izboljšan senzor ali dodan laserski daljinomer, ni potrebno vlagati v popolnoma novo napravo, temveč lahko obstoječo napravo nadgradi z zamenjavo posameznih delov. Takšen pristop je skladen s Pulsarjevo zavezanostjo k trajnostnemu razvoju in zmanjševanjem vpliva na okolje. Pulsar je predstavil tudi načrte za poseben spletni portal, ki bo strankam omogočal registracijo naprave in izbiro vrste nadgradnje, vendar bo več podrobnosti o sami storitvi znanih v prvem četrtletju 2024 ter na letošnjem sejmu IWA.

Specifikacije naprave Telos XQ35

Splošna zasnova naprav znotraj serije ostaja enaka, posamezni modeli pa se razlikujejo po tehničnih specifikacijah. Model XQ35 je opremljen s senzorjem evropskega proizvajalca Lynred z ločljivostjo 384×288 pik in velikostjo pike @17 mikronov. Naprava ima germanijev objektiv, vrednost NETD pod 25 mK ter 3-kratno osnovno povečavo, z možnostjo 4-kratne digitalne povečave. Na sprednji strani objektiva se nahajata obročka za ostrenje in digitalni zoom.  

Pulsar Telos XQ35

Monokular, ki ga poganja litij-ionska baterija LPS 7i, z enim polnjenjem omogoča do 8 ur delovanja, vendar baterija na žalost ni združljiva z ostalimi Pulsarjevimi napravami, na kar smo že opozorili v preteklih prispevkih. Baterija sicer vključuje polnilni vhod USB tipa C, kar pomeni, da jo je mogoče polniti neposredno preko kabla.

Telos je popolnoma vodoodporen, Pulsar pa ga je zasnoval tako, da prenese težke razmere na prostem in lahko nemoteno deluje pri temperaturah od -25 do +50 °C. Tako kot pri večini Pulsarjevih naprav tega razreda, je ohišje na Telosu gumirano iz narejeno iz magnezija.

Cena in garancijska doba

Trenutna cena za model XQ35 znaša 2190 EUR za verzijo brez LRF, različica LRF pa je 300 EUR dražja in na voljo za ceno 2490 EUR. Za vse naprave Pulsar, ne glede na cenovni razred, velja triletna omejena garancija od datuma nakupa.

Pulsar Telos XQ35

Prepričani smo, da bo Pulsar z razširitvijo serije Telos pritegnil številne nove kupce. Spodbujanje zelenih navad se nam zdi dobrodošlo, zato bi bilo za končnega uporabnika še posebej koristno, če bi Pulsar uvedel enoten sistem baterij za vse svoje izdelke. Zanimivo bo videti, kako bo trg sprejel nove modele ter kako se bo nanje odzvala konkurenca.

Summary
Article Name
Novi termovizijski monokular Pulsar Telos XQ35
Description
Na letošnjem sejmu Shot Show 2024 je podjetje Pulsar predstavilo nova modela monokularjev XG50 in XQ35 iz serije Telos.
Author
Publisher Name
Optics Trade
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja