Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Novi monokular Leica Calonox Sight SE

Novi monokular Leica Calonox Sight SE

O napravi

Leica Calonox Sight SE je nova »clip-on« naprava, ki ponuja vse funkcije, ki jih potrebujejo zahtevni lovci, ne da bi pri tem ogrozili kakovost, tehnologijo ali servis. Temelji na preizkušenem modelu Leica Calonox Sight s poudarkom na praktičnosti in je na voljo po privlačni ceni.

Leica Calonox Sight SE, Vir: Leica

Nameščanje in umerjanje

Ena od glavnih prednosti termovizijskega monokularja Leica Calonox Sight SE je, da ga je mogoče večkrat zapored in varno namestiti na vse običajne strelne daljnoglede. Nameščanje in umerjanje naprave je intuitivno, kljub temu pa na spletnem mestu podjetja Leica najdete videoposnetke, v katerih so jasno razloženi posamezni koraki. Naprava nudi možnost namestitve na večino standardnih strelnih daljnogledov s pomočjo ustreznega adapterja. Enodelna zasnova modela Leica Calonox Sight SE zagotavlja zanesljivost in dosledno, natančno in ponovljivo točko zadetka. Tako kot številna druga nočna in termovizijska optika tudi Leica Calonox Sight SE za namestitev uporablja letev Dedal (M52x0,75). Več informacij o standardih za namestitev »clip-on« adapterjev najdete v našem članku, ki je na voljo tukaj.

Različica SE se od svojega predhodnika Calonox Sight razlikuje v nekaj ključnih stvareh. Prvič, SE nima možnosti brezžične povezave Bluetooth, kar pomeni, da ga ni mogoče brezžično povezati z drugimi napravami. Drugič, model SE ima v primerjavi z modelom Calonox manj sestavnih delov in dodatne opreme. Z drugimi besedami gre za poenostavljeno različico modela Calonox, zato jo je mogoče ponuditi po privlačni ceni.

Leica Calonox Sight SE, Vir: Leica

Kakovost slike

Calonox Sight SE ponuja odlično kakovost slike za prepoznavanje in identifikacijo divjadi. Naprava lahko zazna, prepozna in identificira tarče velikosti 1,7 x 0,5 m na različnih razdaljah: zaznavanje je mogoče na razdalji do 2000 metrov, prepoznavanje na 700 metrov, natančna identifikacija pa na 350 metrov. Zaradi velikega vidnega polja lahko uporabniki nenehno spremljajo okolico.

Leica Calonox Sight SE, Vir: Leica

Na voljo so štirje barvni načini za visokokontrastno prepoznavanje podrobnosti – Red Hot, White Hot, Black Hot in Rainbow – kar uporabniku omogoča, da izbere najboljši način glede na razmere in zanesljivo identificira divjad. Kakovost slike je še izboljšana s svetlim 42-milimetrskim objektivom, vrhunskim senzorjem iz vanadijevega oksida (VOx) z ločljivostjo 384 x 288 slikovnih pik in velikostjo pike 17 mikronov. Poleg tega Leica z lastno tehnologijo obdelavo slike (Leica Image Optimization – LIOTM) ustvarja fino barvno gradacijo, odličen kontrast in izjemne podrobnosti, ki so prikazane na zaslonu OLED z ločljivostjo 1024 x 768 slikovnih pik.

Brezhibno delovanje v vseh pogojih

Leica Calonox Sight SE je zasnovan za optimalno in enostavno uporabo. Napravo je mogoče s pomočjo adapterja pritrditi na strelni daljnogled in jo preprosto upravljati z le tremi gumbi. Cilindrična oblika omogoča udoben oprijem, ki uporabniku omogoča hitro in varno upravljanje tudi v rokavicah v hladnem vremenu. Monokular je zelo vzdržljiv, zato je kos zahtevnim lovskim razmeram.

Leica Calonox Sight SE, Vir: Leica

Baterija

Visokozmogljiva polnilna baterija omogoča 8–11 ur delovanja, za daljšo uporabo pa jo lahko prek vmesnika USB priključite na prenosni polnilnik. Baterija je varna v robustnem ohišju, ki je zasnovano tako, da prenese mehanske udarce, nizke temperature in slabe vremenske pogoje.

Leica Calonox Sight SE, Vir: Leica

Zaključne misli in cena

Leica Calonox Sight SE bo na voljo za 2999 EUR, kar je precej ceneje od modela Calonox Sight. Stranke bodo vesele informacije, da so servisne delavnice podjetja Leica še vedno v Nemčiji, kjer je bilo podjetje tudi ustanovljeno. Poleg tega ima Leica Calonox Sight SE 2-letno garancijo. Zaradi natančnosti in ponovljivosti delovanja, dobre kakovosti slik ter enostavnega in intuitivnega upravljanja je odlična izbira za lovce, ki iščejo zanesljivo in visokokakovostno termovizijsko napravo.

Summary
Article Name
Novi monokular Leica Calonox Sight SE
Description
Leica Calonox Sight SE je nova »clip-on« naprava, ki ponuja vse funkcije, ki jih potrebujejo zahtevni lovci, ne da bi pri tem ogrozili kakovost, tehnologijo ali servis. Temelji na preizkušenem modelu Leica Calonox Sight.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja