Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Rdeča pika Holosun AEMS

Rdeča pika Holosun AEMS

  •  

Holosun predstavi AEMS

Govorice o Holosunovem AEMS-u krožijo že nekaj časa, na trg pa pride oktobra. Znano je, da je Holosun eno najbolj inovativnih podjetij na področju rdečih pik, uspeh podjetja pa je mogoče pripisati vrsti različnih modelov za več namenov.

Na njihovih napravah najdemo praktično vse najbolj napredne funkcije, ki jih rdeče pike premorejo (od solarnih celic na ohišju, različnih barv osvetlitve, do izjemno trpežnih ohišij itd.) Pred kratkim so predstavili novo piko AEMS (Advanced Enclosed Micro Sight), ki je zaprta iz vseh strani, kar je bil za vse navdušence nad športno optiko precej pomemben dogodek.

Rdeča pika Holosun AEMS, vir: The Firearm Blog

Spoznajte novo rdečo piko

Holosun ima v svoji ponudbi že kar nekaj zaprtih rdečih pik, a kot ste morda opazili, je to prva v takšni obliki. Je namreč večja od pike 509 in manjša od pike 512. Narejena pa je predvsem za uporabo na puškah tipa AR-15.

Futurističen izgled

AEMS iz množice izstopa z izjemno vzdržljivostjo in futurističnim izgledom, katerega še nismo zasledili pri nobenem od njegovih konkurentov. Večina rdečih pik drugih proizvajalcev ima okroglo okence, vendar se je Holosun odločil, da bo stopil korak v drugo smer in naredil okno kvadratne oblike.

Ne samo, da ta rdeča pika prenese odsun najmočnejših kalibrov in ekstremne temperature (do -30 ° C), odporna je tudi na udarce. Ohišje je izdelano iz visoko kakovostne aluminijeve zlitine 7075 T6. Kot že omenjeno, je okno kvadratne oblike in uporabniku nudi široko vidno polje. Steklo je zaščiteno z dvema pokrovčkoma, ki ju lahko tudi odstranimo.

Rdeča pika Holosun AEMS

Tehnologija ‘Solar Failsafe’

Na zgornjem delu ohišja je sončna celica, ki omogoča funkcijo, imenovano ‘Solar Failsafe’. Kaj to pomeni? ‘Solar Failsafe’ je inovativna funkcija, ki jo je Holosun uvedel izključno za rdeče pike. Ta omogoča, da pika ostane vklopljena tudi, ko se baterija izprazni, pod pogojem da je izpostavljena sončni energiji. Odlikuje ga samodejna nastavitev svetlosti, kar pomeni, da se pika med premikanjem iz različnih svetlobnih prostorov zatemni ali posvetli.

Montiranje

Še vedno ne najdemo razloga, da nam produkt ne bi bil všeč. Pika je opremljena z adapterjem – ko je ta nameščen, so merki puške tipa AR-15 vidni v spodnji 1/3 okenca naprave. Montaža je snemljiva, kar omogoča večjo prilagodljivost. Zaenkrat še nismo imeli priložnosti montažne površine videti v živo, vendar ne skrbite – članek bomo posodobili takoj, ko jo dobimo v roke.

Rdeča pika Holosun AEMS, vir: Holosun

Živela baterija!

Kar se tiče baterije, jo lahko odstranite s strani naprave preko pladnja. Naj vas misel, da bi morali sredi uporabe nujno menjati baterijo, ne skrbi, saj je baterija tipa CR2032 in zagotavlja do 50.000 ur delovanja.

Zelena ali rdeča osvetlitev?

AEMS je na voljo v dveh različicah, in sicer z rdečo ali zeleno osvetlitvijo. Uporabnik lahko preklaplja tudi med različnimi namerilnimi točkami: pika, pika s krožcem in krožec. Holosun AEMS nudi ‘shake-awake’ funkcijo, kar pomeni, da se, ko naprava miruje, le-ta samodejno izključi. Ko se naprava premakne, se takoj vrne v način delovanja in vključi zadnjo uporabljeno nastavitev svetlosti.

Rdeča pika Holosun AEMS

S pritiskom na gumb

AEMS ima dva gumba, ki se nahajata na levi strani rdeče pike in uporabniku omogočata preklapljanje med 12 stopnjami osvetlitve, kar pomeni, da je rdeča pika primerna za uporabo v vseh svetlobnih pogojih.

Dobro slišni in občutni kliki

Ko gre za nastrelitev, ima ta rdeča pika dva nastavitvena vijaka. En klik znaša 0.5 MOA – to je približno 0.7 cm na razdalji 50 m. Ko vrtimo te vijake, so kliki dobro slišni in občutni.

Rdeča pika Holosun AEMS, vir: Holosun

AEMS in AEMS CORE

Če za rdečo piko AEMS ne bi radi odšteli 579 € (oz. 489 € s popustom), se lahko odločite za AEMS CORE, ki stane okoli 360 €. Standardna verzija ima sončno celico (kar postaja vedno bolj popularno), pokrovčka za leči in visoko kakovostno aluminijasto ohišje. CORE verzija tega nima. Izdelava klasičnih je bolj zahtevna kot izdelava CORE modelov, zato tudi višja cena. Vendar zunanjost in cena nista edina faktorja, zaradi katerih se modela razlikujeta. Core različica je sicer na voljo z rdečo ali zeleno barvo osvetlitve, vendar lahko uporabljate samo piko velikosti 2 MOA. Pri standardni AEMS-verziji lahko preklapljate med različnimi križi (pika, pika v krogcu, krogec).

Rdeča pika Holosun AEMS CORE

Garancija in cena

Holosunova nova rdeča pika je občudovanja vredna, saj se je podjetje osredotočilo na to, da jo naredijo čim bolj trpežno – vendar nesreče se dogajajo. Zato Holosun ponuja 3-letno garancijo za popravilo elektronike in 5-letno garancijo za popravilo ali zamenjavo materialov. Rdeča pike AEMS z rdečo osvetlitvijo vas bo stala 400 €, pika z zeleno osvetlitvijo pa 430 €.

Rdeča pika, ki navdušuje

Holosun vnovič dokazuje, da upravičeno sodi med najbolj konkurenčna podjetja na področju rdečih pik. AEMS nas navdušuje s svojo obliko, vzdržljivostjo in številnimi drugimi neverjetnimi funkcijami. Za tiste, ki komaj čakate, da preizkusite to Holosunovo mojstrovino, naj bi na trg prišla oktobra.

Summary
Article Name
Holosun AEMS
Description
Govorice o Holosun-ovi novi rdeči piki AEMS krožijo že nekaj mesecev, na trg pa pride oktobra.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja