Skoči na vsebino
Domov » Montaže » Prvi na svetu: 3D-tiskane EAW montaže

Prvi na svetu: 3D-tiskane EAW montaže

Proizvajalec prelomnic

EAW (Ernst Apel Würzburg), nemški proizvajalec visoko kakovostnih montaž se je znova povzpel na prvo mesto. Njihove zasučne montaže so bile mejnik proizvodnje montaž v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ne samo, da so strokovnjaki pri EAW razvili ta dizajn – konkurenca ga 50 let kasneje še vedno vztrajno kopira, a po kvaliteti ne presega. To leto EAW na trgu predstavlja še eno popolno novost – 3D montaže, s katerimi si podjetje obeta ponovno revolucionirati trg.

3D-tiskane aluminijaste montaže EAW (vir slike: EAW)

Nove montaže EAW so izdelane z aditivno proizvodnjo – širši javnosti bolj znani kot 3D tiskanje. Ta laserska metoda daje montažam edinstven videz. Ogrodje je rešetkasto, popolnoma drugačno kot masiven okvir tradicionalnih monoblok montaž. Ne le da so 3D montaže odporne proti močnemu odsunu, so tudi veliko lažje od tradicionalnih montaž. Tukaj govorimo o 30-40% odstotnem zmanjšanju teže montaže, kar je revolucija sama po sebi.

3D-tiskane aluminijaste montaže EAW (vir slike: EAW)

3D montaže EAW so na voljo v 2 premerih (30 in 34 mm) in v 2 BH višinah. Kupci lahko pri vsakem modelu izbirajo tudi med fiksno in hitro snemljivo različico le-tega. Vsaka montaža je preizkušena po DEVA standardiziranemu testu vzdržljivosti na odsun in je primerna tudi za najmočnejše kalibre.

Tiskanje, rezkanje, premazovanje

Ta izdelek je dokaz o tehnični podkovanosti EAW inženirjev. Podjetje je 2 leti delalo na tem projektu in uspešno registriralo patent. Izdelava tega tipa montaž je plod sodelovanja z drugim nemškim podjetjem, ki uporablja najsodobnejšo 3D tehnologijo tiska. Vsako natisnjeno serijo nato prepeljejo v tovarno EAW, kjer se nadaljuje postopek obdelave. Končni premaz je lahko v naravni inox srebrni ali pa izdelan iz črnega eloksiranega aluminija. Podjetje pa bo v kratkem dodalo še druge premaze za petične uporabnike. Postopek izdelave ene serije (25 kosov) od začetka do konca traja približno 60 ur.

3D-tiskane aluminijaste montaže EAW (vir slike: EAW)

Izdelava po naročilu

Ne preseneča nas, da te montaže nikakor niso namenjene množični proizvodnji ali skladiščenju zalog pri trgovcih s športno optiko in opremo. Izdelane so po naročilu in ciljajo na ozek krog izjemno zahtevnih uporabnikov, ki ne verjamejo v kakršne koli kompromise. Ti modeli bodo na voljo od 659 in 759 EUR (z DDV), kar je primerna cena za tako dovršen izdelek. Po pričakovanjih EAW bo to pravzaprav ena izmed mikavnosti za bodoče kupce – uporabljati nekaj tako tako izpopolnjenega in težko dostopnega.

Summary
Article Name
Prvi na svetu: 3D-tiskane EAW montaže
Description
Nove montaže EAW so izdelane z generativno proizvodnjo - širši javnosti bolj znani kot 3D tiskanje. Ta laserska metoda daje montažam edinstven videz.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja