Skoči na vsebino
Domov » Montaže » DNZ montaže

DNZ montaže

Uvod

DNZ je družinsko podjetje iz ZDA, ki se ukvarja s proizvodnjo montaž in ostalih atraktivnih pripomočkov za streljanje. Njihovi izdelki vsebujejo unikatno številko patenta in nalepko, ki dokazuje, da so njihovi izdelki proizvedeni v ZDA. Podjetje izdeluje enodelne in dvodelne fiksne in hitro snemljive montaže. Montaže znamke DNZ sestojijo iz treh glavnih serij – Game Reaper, Freedom Reaper in Hunt Masters. Njihove montaže so primerne za strelne daljnoglede s tubo 25.4 mm, 30 mm in 34 mm. Posameznik ima na voljo tudi možnost izbire montaže z različnimi barvami – črna, srebrna in APG Camo. Posamično serijo bomo v nadaljevanju recenzije članka tudi podrobno opisali.

DNZ montaže – Game Reaper

Game Reaper

Montaže serije Game Reaper so strojno izdelane iz visoko kakovostnega 6061T6 aluminija. Game Reaper montaže so zaenkrat na voljo izključno v enem delu in sicer v fiksni verziji. Splošen izgled montaže je izjemno privlačen in eleganten. Po našem mnenju eno izmed najpomembnejših odlik teh montaž predstavlja dejavnik, da so na voljo za številne puške, ki so bodisi bolj ali manj znane. Game Reaper montaže pa krasi tudi izjemno lahka konstrukcija. DNZ je z Game Reaper montažami dosegel to, kar mnogim Evropskim proizvajalcem še zaenkrat ni uspelo. Tovrstne montaže se izdelujejo za raznolike lovske puške (Kimber, Marlin, Ruger, Savage, itd.), ki so v Evropi manj znane.

DNZ montaže – Game Reaper

Freedom Reaper

Montaže Freedom Reaper so prav tako strojno izdelane iz visoko kakovostnega 6061T6 aluminija. Trenutno so tovrstne montaže na voljo bodisi iz enega ali iz dveh delov. V osnovi so montaže izdelane za uporabo na taktičnih (AR) puškah katere imajo ponavadi ravno Picatinny letev skozi celotno dolžino do kopita za namene montiranja. Freedom Reaper montaže omogočajo tudi možnost namestitve stranske Picatinny oz. Weaver letve za namene nameščanja rdečih pik, svetilk ali katerihkoli pripomočkov, ki imajo na spodnjem delu montažo kompatibilno s Picatinny letvijo.

DNZ montaže – Freedom Reaper

Hunt Masters

Montaže Hunt Masters so na voljo v dveh delih in sicer v fiksni verziji. S 55 – 85 g (odvisno od modela puške) so ta trenutek te montaže najverjetneje ene izmed najlažjih na trgu. Montaže so strojno izdelane iz visoko kakovostnega 6061T6 aluminija. Hunt Masters montaže so na voljo za številne ameriške puške (Barret Fieldcraft, Marlin, Savage, Thompson Center, itd.), ki so v evropskem okolju precej atipične. Hunt Masters montaže je mogoče namestiti na puške s kratkimi zaklepi (SA – short action), super kratkimi zaklepi (SSA – super short action) in dolgimi zaklepi (LA – long action) kar pa je seveda odvisno od modela puške. DNZ izdeluje tovrstne montaže za desničarje prav tako pa tudi za levičarje.

DNZ montaže – Hunt Masters

Sklep

Brez dvoma lahko trdimo, da DNZ ponuja montaže s številnimi zanimivimi in uporabniki značilnostmi kot na primer možnost naročila montaže za levičarje ali desničarje. Vsak strelec stremi, da s seboj v naravo nese čim lažjo opremo, kar pomeni, da montaže znamke DNZ k temu dejstvu nedvomno pripomorejo v določeni meri.

 

Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja