Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Balistična aplikacija Stream Vision

Balistična aplikacija Stream Vision

Nova definicija natančnosti

Pulsar, vodilni proizvajalec termovizijskih naprav, je na sejmu Shot Show 2023 v Las Vegasu nedavno predstavil mobilno aplikacijo Stream Vision Ballistics. Aplikacija je celovito orodje za natančno streljanje na velike razdalje, ki strelcem zagotavlja potrebne izračune in podatke za boljše rezultate.

Uporablja prilagojene algoritme za natančne balistične izračune in jo je mogoče povezati s podprtimi strelnimi daljnogledi Pulsar prek tehnologije Bluetooth, kar omogoča enostavno uporabo in dostopnost na terenu. Aplikacija ponuja alternativo daljnogledu Swarovski DS in balističnemu laserskemu daljnogledu Burris, ki sta bila med prvimi napravami z vgrajenimi balističnimi računalniki.

Stream Vision aplikacija (Vir: Pulsar)

Preprosta uporaba

Aplikacija Stream Vision Ballistics je zasnovana za preprosto uporabo. Ko je profil pripravljen in naložen v termovizijski strelni daljnogled, lahko prekinete povezavo med napravo in aplikacijo, izračune pa opravi strelni daljnogled. Natančnost pri prikazu pomožne namerilne točke je odvisna od povečave. Priporočeno mesto merjenja se prikaže na zaslonu daljnogleda po meritvi razdalje in tam ostane do naslednje meritve.

Ta nova funkcija je na voljo s posodobitvijo vdelane programske opreme 3.1, ki je bila izdana 4. maja, vendar jo je trenutno mogoče uporabljati le z modelom Thermion 2 LRF XP50 Pro. Pulsar sicer pravi, da bosta v bližnji prihodnosti na seznam dodana še Thermion 2 LRF XG50 in Thermion 2 LRF XQ50 Pro. Pojavile so se tudi govorice, da bi bili sčasoma lahko posodobljeni tudi starejši modeli, kot je Trail 2.

Poleg tega je Pulsar z izdajo posodobitve 3.1 izboljšal uporabniško izkušnjo z laserskim daljinomerom z vidika priročnosti. Za natančno oceno razdalje morate zgolj dvakrat pritisniti gumb LRF. Ko ga pritisnete prvič, se vklopi LRF, ko ga drugič, pa se izmeri razdalja in pripravijo balistični izračuni, če je ta funkcija omogočena v glavnem meniju. Posodobitev izboljša enakomernost digitalne povečave.

Aplikacija lahko deluje tudi kot samostojni balistični računalnik z običajnimi dnevnimi strelnimi daljnogledi. Algoritmi za izračun popravkov krivulje pomenijo, da je natančna, prilagodljiva in zelo enostavna za uporabo. Poleg tega aplikacija omogoča enostavno pripravo balističnega profila za želeno strelivo in na podlagi posredovanih podatkov izračuna vertikalni in horizontalni popravek za strelni daljnogled. Aplikacija upošteva informacije o kotu in vremenskih razmerah, kot so temperatura, zračni tlak in vlažnost ter hitrost in smer vetra. Glede na drsnik v vrstici za razdaljo v aplikaciji je mogoče sklepati, da so izračuni mogoči do razdalje 2000 m, kar je odvisno od daljnogleda in uporabljenega profila.

Prilagodljivost osebnim potrebam

Aplikacijo Stream Vision Ballistics je mogoče prilagoditi osebnim potrebam uporabnika, saj omogoča ustvarjanje in shranjevanje omejenega števila balističnih profilov z različnimi konfiguracijami streliva v pomnilniku pametnega telefona za poznejšo uporabo. Ta funkcija strelcem omogoča enostavno preklapljanje med različnimi vrstami streliva in konfiguracijami brez novih izračunov ali reprogramiranja aplikacije.

Stream Vision aplikacija (Vir: Pulsar)

Popravke za ročno polnjeno strelivo je mogoče preprosto izračunati. Poleg tega aplikacija ponuja obsežno zbirko podatkov o strelivu, ki se nenehno posodablja. Ta zbirka podatkov obsega več blagovnih znamk in kalibrov za vse vrste pušk in različne scenarije streljanja na velike razdalje, kar strelcem omogoča številne možnosti.

Na voljo je več možnosti za prikaz balističnih podatkov, zato lahko uporabnik izbere način, ki mu najbolj ustreza. Ta funkcija pomeni, da si uporabnik aplikacijo lahko prilagodi, zato je ta zelo uporabno orodje za vse, ki želijo izboljšati natančnost na velike razdalje in svoje strelske veščine. Po naših informacijah je Pulsar trenutno edini proizvajalec civilnih termovizijskih strelnih daljnogledov, ki je v nekatere svoje naprave vgradil balistični računalnik. Predstavitev aplikacije je bila nestrpno pričakovana in veseli smo, da je končno na voljo.

Summary
Article Name
Balistična aplikacija Stream Vision
Description
Pulsar, vodilni proizvajalec termovizijskih naprav, je na sejmu Shot Show 2023 v Las Vegasu nedavno predstavil mobilno aplikacijo Stream Vision Ballistics.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja