Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo

Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Aimpoint MPS3 z MGM montažo so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

 

Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena AA alkalna/litijska (1,5V) ali litijska (3V – 3,7V) baterija.

Namestitev baterije: pokrovček (slika 1/10) za predalček baterije zavrtite v levo. Pokrovček odstranite ter vstavite baterijo (slika 1/16) s pozitivno (+) polariteto proti notranjosti predalčka.

Pozor! Pri zamenjavi baterije preverite, da je o-tesnilo (slika 1/17) prisotno in nepoškodovano, saj lahko v nasprotnem primeru pride do uhajanja vode v napravo in s tem do poškodbe elektronskega vezja.

Namestite pokrovček, ter ga v smeri urinega zategnite. Zavrtite stikalo (slika 1/9) v desno in poglejte skozi napravo ter preverite ali je ciljna pika osvetljena.

Namestitev na orožje

Aimpoint MPS3 z MGM montažo je namenjen za namestitev na večino pušk z MIL-STD 1913 Picatinny letvijo.

Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo

 


Z uporabo 4mm inbus ključa (slika 2/13) odvijte oba vijaka (slika 2/7). Napravo namestite na letev tako, da se bo dobro prilegala v utor (slika 3/18). Napravo z montažo potisnite naprej (slika 3).

 

Prilagoditev ciljne točke

Aimpoint rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za prilagoditev ciljne točke potrebne le manjše nastavitve.

Opomba: pred izvedbo prilagoditve se prepričajte, da je vzvod za balistično kompenzacijo (slika 4/1) nastavljen na poziciji „A“ (kot prikazuje slika 4).

 

Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo


V smeri urinega kazalca zavrtite jakostni gumb (slika 4/9), da je ciljna točka dovolj osvetljena.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (slika 4/8) in stransko kupolo (slika 4/2), ki ju lahko vrtite z izvijačem ali konico noža:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo (oz. v desno, če je kupola nameščena na levi strani);
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno (oz.v levo, če je kupola nameščena na levi);
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da kupol ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

1 zasuk kupole = 50mm/100m.

Balistična kompenzacija

Prilagoditev ciljne točke se lahko z vzvodom za balistično kompenzacijo (slika 5/1) izvaja na treh različnih razdaljah oz. pozicijah: A (200m), B (800m) in C (1200m).

Aimpoint MPS3 z MGM montažo navodila za uporabo

 


Zasuk vzvoda iz točke A v B, ali iz B v C ustreza premiku za 20 MOA.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

 

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optics Trade d.o.o.

Pirnikova ulica 5

2310 Slovenska Bistrica

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja