Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Aimpoint Hunter H30S, H30L, H34S, H34L navodila za uporabo

Aimpoint Hunter H30S, H30L, H34S, H34L navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Aimpoint Hunter H30S, H30L, H34S, H34L so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Modeli in dimenzije

Aimpoint Hunter H30S, H30L, H34S, H34L navodila za uporabo

 

model tuba A B C D E teža
H30S 30 197 110 45 29,5 43 225g
H30L 30 229 142 45 40,5 43 235g
H34S 34 197 110 45 29,5 47 250g
H34L 34 229 142 45 40,5 47 260g

*Mere so v mm.

Aimpoint Hunter H30S, H30L, H34S, H34L navodila za uporabo

Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) litijska baterija.

Namestitev baterije: v zarezo pokrovčka za baterijo (slika 2/2) vstavite priložen plastični ključ (slika 2/6) in ga zavrtite v levo. Pokrovček odstranite, vstavite baterijo (slika 2/3) tako, da bo pozitivna (+) polariteta obrnjena proti pokrovčku.

Pozor! Pokrovčka ni priporočljivo odpirati s kovancem ali drugimi kovinskimi orodji. Pri zamenjavi baterije preverite, da je o-tesnilo prisotno in nepoškodovano, saj lahko v nasprotnem primeru pride do uhajanja vode v napravo in s tem do poškodbe elektronskega vezja. Po vstavitvi baterije namestite pokrovček, ter ga v smeri urinega kazalca s plastičnim ključek zategnite. Poglejte skozi napravo in s pritiski na „+“ oz. „-“ gumba preverite ali ciljna pika sveti (slika 2/1).

Namestitev na orožje

POZOR! Namestitev katerekoli optične naprave na orožje preblizu očesu strelca lahko pri odsunu povzroči hude poškodbe očesa in obraza. Če niste seznanjeni z namestitvijo optike na orožje ali ne veste točno katera montaža je za vašo optiko primerna, se obrnite na prodajalca ali puškarja.

Aimpoint Hunter serije rdečih pik so zasnovane za skoraj vse tipe lovskih strelnih daljnogledov in pušk. H30L in H34L seriji sta oblikovani tako, da omogočata dovolj prostora med obema obročkoma montaže za uporabo na dolgih in magnus akcijskih strelnih daljnogledih. H30S in H34S modela pa sta namenjena za standardno dolžino akcijskih strelnih daljnogledov in večino tipov pušk.

POZOR! Uporaba Aimpoint Hunter serij rdečih pik ni priporočljiva na super magnum revolverjih (S&W 500, S&W 460VR).

Za namestitev naprave uporabite dva kvalitetna montažna obročka in bazo primerno za vašo orožje. Preverite, da sta bazi montaže (če je dvodelna) vzporedni in poravnani ter pravilno pritrjeni na orožje. Montažna obročka združite z napravo in ju poravnajte tako, da se bosta skladala z bazama.

Da bi preprečili poškodbe naprave in zagotovili varno namestitev, maksimalna razdalja med montažnima obročkama ne sme biti presežena. (za S modele: 110mm, za L modele: 142mm). Noben del montažnega obročka se ne sme dotikati opozorilnega traku.

Z uporabo standardnih 30mm (za H30L, H30S) oz. 34mm (za H34L, H34S) obročkov napravo pritrdite na vašo orožje.

Med shrambo in prevozom naprave je priporočljiva uporaba zaščitnih pokrovčkov za leče objektiva in okularja. Pri namestitvi naprave na orožje se prepričajte, da je pokrovčke po namestitvi naprave na orožje možno enostavno odstraniti. Preverite še, da so vsi vijaki na montažnih obročkih dobro priviti. Ne jih preveč zategniti!

Prilagoditev ciljne točke

Aimpoint rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za prilagoditev ciljne točke potrebne le manjše nastavitve.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (slika1/4) in stransko kupolo (slika 2/5). Vklopite napravo s pritiski na „+“ ali „-“ gumba (slika 2/1), da bo rdeča pika v centru vidnega polja dobro vidna.

Opozorilo: pri vklopu naprave je osvetljenost rdeče pike samodejno nastavljena na jakosti 7 od 12.

Odstranite zaščitna pokrovčka višinske in stranke kupole in prilagodite položaj ciljne pike:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo (oz. v desno, če je kupola nameščena na levi strani);
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno (oz.v levo, če je kupola nameščena na levi);
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da kupol ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

1 zasuk kupole = 16mm/80m (20mm/100).

Za 1,5 sekunde zadržite gumb „-“, da ugasnete napravo.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

 

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

10 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja