Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon

Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon

Uvod

Podjetje Hikmicro postaja iz leta v leto vse bolj konkurenčno na področju proizvodnje termovizijskih naprav, namenjenih za lov. Poslužujejo se vse boljših materialov in kakovostnejših komponent, kot so senzorji, leče, ipd., kar jih trenutno uvršča med glavne tekmece v tej industriji. Pred kratkim so predstavili nove termovizijske monokularje z imenom Falcon, s katerimi so predstavili obliko, ki je doslej na tem področju še nismo videli.

Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon

Zunanjost naprav Hikmicro Falcon

Falcon pritegne pozornost že s svojim dizajnom, s katerim se Hikmicro počasi odmika od klasičnega izgleda, ki smo ga bili doslej vajeni od kitajskih proizvajalcev. Doslej so pri Hikmicru povečini izdelovali plastična ohišja, pri Falconu pa so uporabili magnezijevo, s katerim so kakovost dvignili na nov nivo. Videti je, da so tudi v oblikovanje vložili kar nekaj časa, saj naprava res izstopa. Končno je tu snemljiva polnilna baterija, ki je nadomestila vgrajeno pri prejšnjih modelih. Obroč za ostrenje je takoj za objektivom, nastavitev dioptrije pa pred okularjem. Gumbi so na vrhu, naprava pa je enostavna za uporabo tako za desničarje kot za levičarje. Je vodoodporna, tako da vam ni potrebno skrbeti, če vas med lovom ujame močnejši naliv.

Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon

Naprave v seriji Hikmicro Falcon

Zaenkrat sta na voljo štirje modeli, in sicer FH25, FH35, FQ35 in FQ50. Razlike so prikazane v preglednici spodaj.

NapravaFalcon FH25Falcon FH35Falcon FQ35Falcon FQ50
Premer leče25 mm35 mm35 mm50 mm
Ločljivost senzorja384 x 288 slikovnih pik384 x 288 slikovnih pik640 x 512 slikovnih pik640 x 512 slikovnih pik
Domet zaznavanja1200 m1800 m1800 m2600 m
ZaslonkaF1.0F1.0F0.9F0.9
Osnovna povečava2.17x3.03x1.82x2.6x
Masa500 g505 g505 g636 g
Cena1750 €2019 €2699 €3099 €

Izjemna novica je, da so vse naprave Falcon zmožne razlikovati med izjemno majhnimi temperaturnimi razlikami, kar se opazi predvsem v slabih vremenskih pogojih – vrednost NETD znaša <20 mK. Zaslon je tipa OLED z ločljivostjo 1024 x 768 slikovnih pik.

Napredne funkcije naprav Hikmicro Falcon

Z monokularji Falcon lahko zajemamo slike in snemamo videoposnetke, ki se shranjujejo na notranjem spominu naprave s kapaciteto 64 GB. Napravo lahko povežemo s telefonom, ki ima nameščeno aplikacijo Hikmicro Sight. V aplikaciji lahko nato pregledujemo slike in videe, spreminjamo določene lastnosti naprave, posodabljamo napravo, itd. Izjemno uporabna funkcija, ki pomaga predvsem pri zaznavanju divjadi, je hot track – na mestu, kjer je v vidnem polju zaznana najvišja temperatura, se pokaže križec.

Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon

Zaključek

S serijo Falcon so pri Hikmicru dokazali, da so v stiku z najnaprednejšimi rešitvami na področju termovizije. Te naprave navdušijo predvsem z izjemnim senzorjem, magnezijevim ohišjem in snemljivo baterijo. Ob nakupu prejmete 3-letno jamstvo.

Napravo lahko preizkusite in kupite v trgovini Optics Trade na Pirnikovi ulici 5 v Slovenski Bistrici. Pokličite nas na telefonsko številko 031 770 520 ali nas kontaktirajte preko e-pošte: info@optics-trade.eu.

Summary
Article Name
Termovizijski monokularji Hikmicro Falcon
Description
Podjetje Hikmicro postaja iz leta v leto vse bolj konkurenčno na področju proizvodnje termovizijskih naprav, namenjenih za lov.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja