Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35

Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35

  •  

Novi Pulsar Axion 2 XG35

Kaj če bi vaš žepni monokular lahko zaznal toploto živali do 1750 m v popolni temi? Na tej zamisli temelji nov Pulsar-jev Axion XG35, ki je bil predstavljen na sejmu IWA & OutdoorClassics 2022. Izdelek bo na voljo maja 2022 in je eden izmed mnogih novosti, ki jih je letos predstavil Pulsar. Monokular je zasnovan na ideji, da bi klasično dnevno optiko združili s termovizijo. To, da je Pulsar v svetu optike izjemno priljubljen ni skrivnost, zato ni čudno, da so tudi njihovi izdelki izjemno kakovostni – med njimi tudi Axion XG35.

Se zanimate za Axion 2 XG35?

Axion 2 XG35, vir: Pulsar

Fizične lastnosti

Axion 2 XG35 ne navduši le estetsko, temveč tudi iz vidika uporabnosti – zahvaljujoč se visokokakovostnemu ohišju iz magnezijeve zlitine, zaradi katerega je monokular obenem lahek, kot tudi robusten. To ni prva generacija modela Axion in zdi se, da Pulsar ne more zgrešiti. Je popolnoma vodoodporen (IPX7), zato mu dež, sneg ali druge padavine niso ovira. Zraven vodoodpornosti ima sam monokular več lastnosti, ki ga ločijo od drugih (zlasti 640×480 senzor v paru z majhno 35-mm lečo).

Vas zanima tudi Axion 2 XG35 LRF?

Termovizijski monokular Axion 2 XG35

Sepia ali Violet?

Novi monokular je poln tehnologij, ki uporabniku omogočajo najbolj udobno opazovanje kar se da, brez, da bi s tem ogrožali kakovost slike, ali pa zaznavanje tarče. Slika je ostra in bogato kontrastna ter se prilagaja spreminjajočim se svetlobnim razmeram. Izbor med 8 barvnimi načini pa uporabniku omogoča najučinkovitejše možno opazovanje:

  • White Hot
  • Black Hot
  • Red Hot
  • Rainbow
  • Ultramarine
  • Red Monochrome
  • Sepia
  • Violet

Izdelan za konstantno in pogosto uporabo

Nič lovca ne navduši bolj, kot velik domet zaznavanja – v tem primeru 1750 m. XG35, zasnovan za stalno in pogosto uporabo, se napaja z APS5 baterijo. Baterija omogoča do 7 ur delovanja z enim samim polnjenjem. Pulsarjev cilj je bil ustvariti napravo z variabilno povečavo 2,5x-20x, da bi uporabniku zagotovili boljše zaznavanje tarče. Axion ima zmogljiv termovizijski senzor Lynred 640×480 z NETD <40mK in 12 μm razdalje med piksli, ki zagotavlja zanesljivo identifikacijo tarče. Monokular ima v svojem majhnem ohišju lečo premera 35 mm, vseeno pa ima zmogljiv senzor z ločljivostjo 640×480 pikslov.

Vam je zmanjkalo APS5 baterij??

Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Specifikacije

Senzor NETD, mK <40
Razdalja med piksli, μm 12
Tip zaslona AMOLED
Ločljivost zaslona, piksli 1024×768
Ločljivost senzorja, piksli 640×480
Vgrajen pomnilnik, GB 16
Povečava, x 2.5-20
Vidno polje, °/m@100m 12.5×9.4
Domet zaznavanja, m 1750
Tip baterije APS5
Življenjska doba baterije, ur 7

Pulsar Axion 2 XG35 | Poročilo iz IWA 2022

Ekipa Optics Trade je na IWA & OutdoorClassics obiskala tudi Pulsarjevo stojnico. Tukaj je vse, kar morate vedeti o Pulsar Axion XG35.

Stream Vision 2

Naprava je opremljena z vgrajenim foto in video snemalnikom ter 16 GB pomnilnika. S pomočjo povezave Wi-Fi lahko svoj Axion povežete s pametnim telefonom Android in iOS prek mobilne aplikacije Stream Vision 2. Tako lahko fotografije in videoposnetke, ki ste jih posneli, pošljete v svet, da jih vidijo tudi drugi, hkrati pa imate možnost daljinskega upravljanja funkcij in dostop do najnovejših Pulsar novic.

Novi izzivom naproti

Naprava je zaradi simetrične zasnove in razporeditve gumbov enostavna za upravljanje za desničarje, kot tudi levičarje. XG35 je zelo univerzalna termovizijska naprava in zahvaljujoč vsem funkcijam, ki jih nudi, bo lov še večji užitek. Z novim Axion-om, za katerega boste odšteli okoli 2.600€, boste lahko zakorakali novim izzivom naproti.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35
Description
To, da je Pulsar v svetu optike priljubljen ni skrivnost, zato ni čudno, da so njihovi izdelki izjemno kakovostni – tudi Axion XG35.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja