Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizija - Novosti » Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 LRF XQ35

Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 LRF XQ35

  •  

Novi Axion 2 LRF XQ35

Ko govorimo o lovski opremi, je kakovosten termovizijski monokular ključnega pomena. Če želite kot lovec biti popolnoma opremljeni, potrebujete novi Axion 2 LRF XQ35, ki je bil predstavljen na SHOT Showu 2022 v Las Vegasu. Ustrezen termovizijski monokular (predvsem tisti z laserskim daljinomerom) je pri zaznavanju tarč izjemno pomemben faktor, katerega ne smete izključiti, če ne želite streljati v prazno.

Vir: Pulsar

Izboljšan senzor

Na kakovost senzorja termovizijskega monokularja vpliva mnogo dejavnikov, na katere Pulsar pri izdelavi tega Axiona vsekakor ni pozabil. Nova serija teh monokularjev je izdelana z Lynred senzorji Evropskega porekla, z ločljivostjo 384×288 pikslov in 17µm razdalje med piksli. Senzor zazna nizkotemperaturne razlike, kar je pri termovizijskih monokularjih bistvenega pomena.

Vir: Pulsar

Daleč najboljši daljinomer

Vgrajeni laserski daljinomer lovcu omogoči natančno merjenje (do 1 km), kar je poglavitno za natančen strel. Ta model je odličen za iskanje, sledenje in lov na daljših razdaljah, podnevi ali ponoči, v skoraj vseh okoliščinah. Laserski daljinomer pri tej LRF napravi z izjemno natančnostjo izračuna razdaljo in naklon, potreben za natančen in etičen strel.

Vir: Pulsar

XQ35 LRF in XQ38 LRF

  • Senzor z ločljivostjo 384×288 ostaja enak, kot tudi
  • 17 µm razdalja med piksli pri obeh modelih
  • XQ35 LRF je kompatibilen z aplikacijo Stream Vision,
  • medtem ko XQ38 LRF model ni
  • Oba monokularja imata najdaljšo razdaljo merjenja do 1 km
  • Starejši model tehta 400 g, nov pa je 50 g lažji
  • Življenjska doba baterije se je podaljšala iz 7h na 11h z enim polnjenjem
  • XQ38 LRF lahko zazna toploto do 1000 m, za razliko od XQ35 LRF,
  • ki lahko zazna toploto do 1300 m

Vir: Pulsar

Aplikacija Stream Vision 2

Ta model iz serije Axion lahko napravo poveže z brezplačno aplikacijo Stream Vision 2, ki jo prenesete na  mobilni telefon z operacijskim sistemom Android ali iOS. To uporabnikom omogoča prejemanje in deljenje posnetkov ter upravljanje naprave na daljavo s pametnim telefonom. Z novim modelom je izboljšana Wi-Fi povezljivost, vgrajen pa ima tudi snemalnik fotografij in videoposnetkov.

Vir: Pulsar

Nov in izboljšan termovizijski monokular

Pulsar Axion 2 XQ35 LRF ima 2x osnovno povečavo in 4x digitalni zoom v območju zaznavanja toplote do 1300 m. Življenjska doba baterije je podaljšana na 11 ur, kakovost slike pa izboljšana. Pulsar je dodal nove algoritme za obdelavo slik in natančne prilagoditve svetlosti in kontrasta, ki so optimalne za hitrejše prepoznavanje živali v različnih vremenskih in temperaturnih pogojih. Uporabnik ima tudi možnost izbire med 8 različnimi barvnimi načini.

Vir: Pulsar

Specifikacije

Ime modela Axion 2 LRF XQ35
Ločljivost senzorja, piksli 384×288
Razdalja med piksli, µm 17
Tip zaslona VGA AMOLED
Leča objektiva F35/1.0
Povečava 2-8x
Območje zaznavanja, m 1300
Vidno polje ° 10.7х8.0
Dimenzije, mm 152x74x74
Teža, g 350

Vir: Pulsar

Daleč najboljši v merjenju razdalj

Pulsar je z Axionom 2 LRF XQ35 ohranil vrhunsko kakovost, po kateri tudi je znan, hkrati pa je dodal in izboljšal nekatere funkcije. Optimalen termovizijski monokular deluje dan in noč, je dober v zaznavanju podrobnosti, njegova baterija pa ima dolgo življenjsko dobo. Vse to je Pulsar združil in izdelal model XQ35. Popolnoma vodoodporen (IPX7) monokular je zanesljiv spremljevalec pri lovu, zaradi česar tudi mislimo, da bo požel uspeh na trgu optike.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 LRF XQ35
Description
Če želite kot lovec biti popolnoma opremljeni, potrebujete novi Axion 2 LRF XQ35, ki je bil predstavljen na SHOT Showu 2022 v Las Vegasu.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja