Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Baterija

Slika 1

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

Naprava ima dvojno napajanje: sončno celico in eno CR2032 baterijo. Sončna celica (slika 1/A) podpira napajanje baterije in podaljšuje njeno življenjsko dobo (če so svetlobni pogoji udobni). Vendar pa bo naprava delovala le v primeru, ko je baterija nameščena.

Namestitev baterije: kovanec vstavite v režo pokrova predalčka baterije (slika 1/B) in ga zavrtite v levo smer ter odstranite pokrov. Baterijo vstavite tako, da bo + stran obrnjena proti pokrovu.

Ko je pokrov za baterijo odprt je naprava še vedno vodoodporna. To preprečuje vdor vode v notranjost, če je potrebno menjati baterijo v času dežja.

Opozorilo: če se naprava ne uporablja za daljše časovno obdobje je potrebno odstraniti baterije. S tem se preprečijo poškodbe, ki jih lahko povzroči puščanje baterij.

Samodejni izklop

Naprava se zaradi preprečitve izpraznitve baterij samodejno izklopi po 4 urah delovanja.

Delovanje

Slika 2

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

Za vklop naprave nežno in hitro pritisnite funkcijsko tipko (slika 2/B). Ob vklopu se osvetljenost ciljne točke samodejno prilagodi glede na svetlost okolice. Lahko pa s funkcijsko tipko prilagodite svetlost pike tudi tako, da bo ustrezala vašim individualnim zahtevam.

 

Funkcijska tipka se nahaja pod Zeiss logotipom (slika 2/B) in ima več funkcij:

Funkcija Upravljanje z gumbom
Vklop naprave X
Izklop naprave O
Povečanje svetlosti XO
Zmanjšanje svetlosti XXO

X – gumb pritisnite nežno in hitro

O – gumb pritisnite dokler ne dosežete želene funkcije oz. osvetljnosti ciljne pike.

Opozorilo: da boste vedeli ali nadzorni sistem deluje pravilno, se prepričajte, da senzor (slika 1/C) ni pokrit.

Namestitev na letev

Objemka

Naprava je opremljena s patentirano vzmetno objemko, zaradi katere se lahko namesti na letev brez uporabe orodja.

 

Namestitev

Napravo obrnite s stranjo kjer ima gumb za objemko proti letvi, in jo namestite tako, da bo zadnji del ohišja naprave (slika 3/E) zlezel v prečni utor na letvi.

Slika 3

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

 

Pritisnite gumb (slika 4/F) in istočasno premaknite napravo na letvi v smeri, kot kaže puščica (slika 4), dokler se ne zaskoči.

Slika 4

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

 

Odstranitev

Pritisnite gumb za vzmetno objemko in premaknite napravo v nasprotni smeri puščice (slika 4).

Namestitev na Sauer 303

Z-Point S vključuje posebno vzmetno sponko, ki omogoča direktno pritrditev naprave na puško Sauer 303 brez dodatnih montažnih komponent. Napravo lahko na Sauer 303 namestite tako na sprednji (slika 6) kot zadnji del (slika 7) letve.

Slika 6

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

Slika 7

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo


Dvignite varnostni vzvod (slika 5/J), napravo obrnite s stranjo kjer ima gumb (slika 4/F) proti letvi na orožju, tako, da se bosta oba prečna dela (slika 5/K) na objemki prilegala v utor letve. Pritisnite gumb (slika 4/F) in premaknite napravo na letvi v smeri kot kaže puščica, dokler se ne zaskoči.

Slika 5

Rdeče pike Zeiss Z-Point Weaver in Picatinny navodila za uporabo

 

Znižajte varnostni vzvod (slika 5/J) – vzvod omejuje gibanje drsne sponke, s čimer varuje napravo, pred nepričakovano odstranitvijo.

 

Odstranitev

Dvignite varnostni vzvod (slika 5/J), pritiniste gumb (slika 4/F) vzmetne sponke in odstranite napravo v nasprotni smeri puščice (slika 4).

Namestitev na Blaser F3

Z-Point F3 ima utor v obliki lastovičjega repa, ki se natančno prilega letvi na puški Blaser F3.

Napravo potisnite po letvi (slika 8/M) dokler ne pride do konca; privijte obe M4 navojni matici (slika 8/L).

Slika 8


Prilagoditev ciljne točke

Z uporabo nastavljive višinkega in stranskega vijaka (slika 2/G in H) lahko prilagodite položaj ciljne točke. Pred vsako prilagoditvijo morate najprej odstraniti zaščitna pokrovčka matic; uporabite priložen inbus ključ.

Na inbus ključ postavite indeksiran disk, ter ga vstavite v vijak. Da bi se pri branju izognili morebitnih napakam paralakse, mora biti indeksiran disk postavljen čimbolj proti ohišju.

Izrazit rob ohišja naprave se lahko uorablja kot referenčna točka (1 premik = 1cm/100m).

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Opozorilo: nastavljivi navojni matici imata vgrajeno tesnilo, zato ju po prilagoditvi ni potrebno še dodatno zategniti.

Opozorilo: če sta nastavljivi navojni matici povsem odstranjeni je notranjost naprave izpostavljena zunanjim vplivom.

Namestitev zaščitnega pokrovčka

Prednji del zaščitnega pokrovčka namestite v predvidene utore (slika 5/P), nato pa zadnji del pokrovčka potisnite na napravo.

Zaščitni pokrovček lahko na napravo s priloženimi vijaki (slika 6/Q) tudi pritrdite.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja