Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex Spitfire so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Slika 1: Vortex Spitfire rdeča pika

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Namestitev baterije

Napravo napaja ena CR2032 litijska baterija, ki deluje do 30.000 ur. S pomočjo kovanca ali izvijača odvijte pokrovček predalčka za baterijo ter vstavite novo baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto (slika 2). Tesno privijte pokrovček.

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Nadzor osvetlitve

Merilni križ se lahko uporablja brez osvetlitve. Če želite vključiti osvetlitev, zavrtite vrtljiv gumb v levo ali desno. Številčnica na gumbu prikazuje rdeče in zelen številke, kr predstavlja barvo in jakost osvetlitve (slika 3). Zavrtite vrtljiv gumb tako, da številka na številčnici predstavlja želeno barvo in jakost osvetlitve.

Opomba: po končani uporabi naprave, zavrtite gumb na pozicijo »0«, saj se s tem izognete prehitri izpraznitvi baterije.

Slika 2: Nastavitev osvetlitve

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Nastavitev merilnega križa

Naprava za prilagoditev merilnega križa vključuje višinsko in stransko kupolo z zvočnimi kliki (slika 4). Vsak majhen klik bo premaknil središčno točko za 1MOA.

Odvijte zaščitna pokrovčka, obrnite pokrovček ter vstavite vgrajen vijak na pokrovčku (ali izvijač) v zarezo kupole in jo zavrtite v levo oz. desno na želeno vrednost.

Slika 3: Kupoli za nastavitev merilnega križa

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Višinsko kupolo zavrtite v levo, da premaknete merilni križ navzgor. Stranko kupolo zavrtite v levo, da premaknete merilni križ desno. Z zasukom katerekoli kupole v desno smer, se križ premakne v nasprotno smer.

Nastavitev ostrine: naprava ima vrtljiv okular (slika 5), ki zagotavlja hitro in enostavno nastavitev ostrine merilnega križa. Poglejte skozi napravo na prazno belo steno ali v nebo (ne v sonce!) in vrtite okular, tako, da bo merilni križ karseda oster. Po končani nastavitvi, ostrine ne bo potrebno vedno znova prilagoditi.

Ker pa se lahko vaš vid čez čas spremeni, je ostrino merilnega križa priporočljivo občasno preveriti.

Opozorilo! Z napravo nikoli ne glejte neposredno v sonce ali katerikoli drug optični instrument, saj si lahko hudo in trajno poškodujete vid.

Slika 4: Vrtljiv okular

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Namestitev na puško

Napravo obrnite tako, da bo oznaka na vrtljivem gumbu za osvetlitev obrnjena proti vam (kot prikazuje slika 6).

Popustite prečni zatič in pritrdite napravo na letev/bazo, pri tem pa pazite, da je bradavica za preprečevanje premika ob odsunu trdno nameščena v utoru baze. Napravo potisnite naprej do želene pozicije ter privijte matico prečnega zatiča.

Slika 5: Namestitev naprave na puško

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Opomba: da bi preprečili poškodbe pri odsunu namestite napravo tako, da bo od vašega očesa oddaljena vsaj 10cm.

Višina montaže: naprava ima nameščeno montažo v višini 40,4 mm (od centra optike do površine baze). Če želite nižjo višino montaže (30 mm), odvijte vijaka ter odstranite objemko baze in dvižno montažo. Odstranite dvižno montažo in z vključenima krajšima vijakoma ponovno namestite objemko baze.

Bore Sighting

After mounting, an initial bore sighting of the Spitfire at short range (25–50 yards) will save time and money at the range. This can be done using a bore sighter according to the manufacturer’s instructions, or by removing the bolt on some rifles and visually sighting through the barrel. To visually bore sight a rifle: 1. Place the rifle solidly on a rest and remove the bolt. 2. Sight through the bore and center the target inside the barrel. 3. With the bull’s eye centered in the bore, make windage and elevation adjustments until the center dot is aligned over the bull’s eye.

Final Range Sight-In

Final sight-in should be done at the range using the exact ammunition you expect to hunt or shoot with: 1. After the Spitfire has been bore sighted, fire a shot or two at your desired zero distance to check that you’re roughly on target. If necessary, adjust the dot to put you near the center of the target (see Windage and Elevation Adjustment on page 6). 2. Fire a three-shot group as precisely as possible. 3. Using the center of this group as a reference, make any necessary adjustments for windage and elevation correction. Using arrows for reference, adjust dials in the direction you wish the group to move. 4. Fire a final three-shot group to confirm proper adjustment. Repeat as necessary.

Streljanje

Ključna stvar, ko streljate z napravo je, da imate oba očesa odprta. To vam omogoča, da v celoti izkoristite svoj periferni vid, da čim hitreje najdete tarčo. Tarčo lahko zlahka centrirate znotraj dveh obročev. Za še natančnejše ciljanje na tarčo lahko uporabite tudi osrednjo piko (slika 7).

Slika 6: DRT merilni križ(v MOA)

Rdeče pike Vortex Spitfire navodila za uporabo

Opomba: če uporabljate dodatni optični poveče-valec za streljanje na daljavo, lahko zaradi večje povečave za lažjo uporabo eno oko zaprete.

Odpravljanje težav

Če merilni križ ne sveti:

  • Zamenjajte prazno baterijo.
  • Preverite, da je baterija glede na polariteto pravilno vstavljena.
  • Pokrovček za baterijo naj bo tesno pritrjen.

If bullets are not grouping:

Preverite, da je prečni zatič tesno privit. Naprave ne bi smeli biti sposobni zavrteti v katerokoli smer. Velikokrat so težave, za katere mislimo, da so nastale zaradi naprave, v montaži.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja