Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Docter Sight III  so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Baterija

Namestitev baterije: napravo napaja ena CR2032 litijska baterija (3V), ki jo vstavite v prostor za baterijo na spodnji strani ohišja, tako, da bo viden „+“ znak za polariteto. Kontakti naj bodo vedno čisti.

Slika 1

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

Odstranite

v baterije: napravo morate najprej odstraniti iz montaže. V luknjo (slika 1) vstavite izvijač, ki se nahaja na desni strani na dnu ohišja in odstranite baterijo. Ko je vstavljena nova baterija, se lahko napravo z dvema vijakoma namesti nazaj na montažno ploščo. Zaradi natančno pozicioniranih zatičev nova prilagoditev ciljne točke ni potrebna.

Opozorilo: če se naprava ne uporablja za daljše časovno obdobje je potrebno odstraniti baterije. S tem se preprečijo poškodbe, ki jih lahko povzroči puščanje baterij.

Delovanje

Mehanski vklop/izklop pri napravi ni mogoč. Za izklop elektronike na napravo namestite pokrovček. Ko ga želite odstraniti, položite palec na zarezno območje (slika 2) in narahlo potisnite navzdol nato pa ga potisnite naprej, da se dvigne od naprave.

Slika 2

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo


Namestitev

Zaradi številnih različnih montaž se lahko Docter Sight C pritrdi na skoraj vsak tip puške brez kakršnih koli težav. Vaš puškar bo izbral primerno montažo glede na vaše zahteve in tip puške.

Neglede na tip montaže ima vsaka montaža na zgornji strani 4 precizno pozicionirane zatiče. Na montažo je potrebno nalepiti priloženo tesnilno folijo. Sedaj je naprava vodotesna.

Napravo položite na montažo tako, da se bo skladala z zatiči ter jo pritrdite z uporabo priloženih vijakov.

Prilagoditev ciljne točke

Slika 3

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo


Naprava ima višinski (slika 3/1) in stranski (slika 3/2) vijak, s katerima lahko prilagodite ciljno točko višje/nižje in levo/desno s pomočjo priložene lestvične plošče in izvijačem (0.4 x 2.0).

POZOR! Pred vsak prilagoditvijo je potrebno najprej popustiti zaklepne vijake (slika 3/3) na zadnji strani naprave. Oba vijaka s pomočjo priloženega izvijača zavrtite za čertrtino obrata v nasprotni smeri urinega kazalca.

Prilagoditev višinskega in stranskega vijaka se lahko izvede neodvisno eden od drugega. Višinski vijak ima končno stanje v obeh smereh.

V primeru prilagoditve višinskega vijaka pa je treba upoštevati, da je končno stanje v smeri navzdol prisotno le v montiranem stanju.

Slika 4

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

Za prilagoditev položaja ciljne točke uporabite priloženo lestvično ploščo (slika 4). postavite jo na napravo in skozi luknjo potisnite izvijač.

Slika 5

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo
  • za premik v desno – zavrtite stranski vijak v smeri „R“;
  • za premik v levo – zavrtite stranski vijak v smeri „L“;
  • za premik navzgor – zavrtite višinski vijak v smeri „U“;
  • za premik navzdol – zavrtite višinski vijak v smeri „D“.

1 premik = 3cm/100m. V primeru drugih prilagoditev razdalj streljanja, se prilagojena vrednost spreminja proporcionalno glede na razdaljo. Primer: 1,5cm/50mali 3mm/10m.

Nastavitev osvetljenosti pike

Z vgrajeno nadzorno elektroniko se lahko spreminja osvetlejnost ciljne pike. Osvetljenost pike se samodejno prilagaja glede na svetlost okolja v smeri tarče. Ko je senzor na sprednji strani naprave pokrit, se zmanjša osvetljenost pike. Ravno zaradi tega, senzor ne sme biti pokrit z deli orožja.

Poleg samodejne nastavitve osvetljenosti ciljne pike, lahko uporabnik izbira med tremi različnimi načini delovanja in si z njimi individualno prilagodi osvetljenost.

Število utripov Način delovanja Lastnosti Uporaba
1 minimalna krivulja z najnižjo porabo energije dolgoročna
2 dinamična standardna krivulja z uravnoteženimi lastnostmi univerzalna
3 močna povečana osnovna in maksimalna osvetljenost safari, protanomalija, IPSC

Načini delovanja so lahko predstavljeni tudi v bolj poenostavljeni obliki:

Slika 6

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo


Naprava je iz tovarne dobavljena z dinamičnim načinom delovanja.

Po odstranitvi pokrovčka je trenutni izbran način delovanja prikazan z LED lučko na vrhu naprave (slika 3/5), ki je vidna le kadar jo gledate skoraj povsem navpično. LED lučka se prav tako prilagaja glede na svetlost okolja (dobro je vidna podnevi, ponoči ne blešči).

Slika 7

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

Načine delovanja je možno spreminjati s pomočjo zaščitnega pokrovčka, v katerem je na levi strani vgrajen magnet (slika 6).

Pokrovček postavite zraven naprave tako, da se bosta magnet in simbol podkve na napravi (slika 3/7) dotikala 3 sekunde (slika 7).

Slika 8

Rdeče pike Docter Sight III navodila za uporabo

Ko je signal zaznan, LED lučka (slika 3/5) prikaže nov izbran način delovanja. Med načini se vedno preklaplja za eno stopnjo višje, torej od stopnje 3, do stopnje 1. način delovanja je po zaznanem signalu shra-njen in je takoj na voljo za uporabo.

Opozorilo baterije

LED lučka prikazuje tudi stanje prazne baterije – v tem primeru lučka utripa v intervalu ene sekunde.

Ob ponovnem vklopu naprave, se stanje baterije ponovno preveri. Če se njeno stanje obnovi ali se spremenijo svetlobni pogoji, se lahko zgodi, da ponovno opozorilo nekaj časa ni indicirano.

Kljub opozorilu prazne baterije, lahko naprava deluje še nekaj časa (LED indikator prikaže stanje baterije, ko ima le-ta še 20%). Vendar pa se osvetljenost ciljne pike precej zmanjša, zato je morda potrebna menjava načina delovanja.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja