Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38

Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38

Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38 (vir slike: Pulsar)

Pulsar Talion XQ38 je najnovejši termovizijski strelni daljnogled podjetja Pulsar. Shot Show 2022 v Las Vegasu je bila odlična priložnost, da vidimo, kakšno razliko so tri leta naredila v tako hitro razvijajoči se industriji.

Brez blišča sejmov športne optike in dogodkov za poznavalce je zdelo, kot da so številne blagovne znamke počivale na lovorikah. Predstavljenih je bilo bore malo novih izdelkov. Zlasti vrhunske blagovne znamke so se odločile, da bodo odložile lansiranje novih modelov, dokler se dobavne verige ne vrnejo v normalno stanje. Pomanjkanje čipov in toplotnih senzorjev ostaja globalen trn v peti.

Čeprav še nismo zlezli na kopno, je Pulsar na Shot Show prišel pripravljen na akcijo. Litovsko-beloruska znamka je predstavila 4 popolnoma nove naprave: Thermion 2 LRF XP50 PRO in Talion XQ38 v kategoriji termovizijskih strelnih daljnogledov ter dve različici monokularja Axion 2 XQ35.

Cenovna dostopnost, uprtost v ZDA

 • magnezijeva zlitina
 • baza  → natančno pozicioniranje na puški
 • stopnja zaščite IPX7
 • nastavitev paralakse z otipljivim zatičem pri 70 m
  • brezskrbni popravki v temi
 • vzdrži močan odsun → 6000 Joulov
 • 5 strelnih profilov → vsestranskost uporabe

Da, Thermion 2 LRF XP50 PRO bo očitno glavna atrakcija pomladi 2022. A to ne pomeni, da je treba povsem spregledati cenovno dostopnejši Talion XQ38.

Ponuja skoraj vse enake funkcije, le manj zmogljive in z nekaj spremembami, da bi zadovoljili različno občinstvo. Pulsar se uveljavlja na ameriškem trgu in ta strelni daljnogled ustreza potrebam “varmint” lovcev, ki streljajo na krajše razdalje.

Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38 (vir slike: Pulsar)

Brez obsežnega daljinomera je Talion XQ38 očitno bolj eleganten (in skoraj 300 gramov lažji) od najnovejšega Thermiona. Ergonomija je vrhunska – veliki, mehki upravljalni gumbi na zvonu okularja, natančen obroč za ostrenje in baza z več pozicijami zagotavljajo veliko udobje pri uporabi. Ohišje je izdelano iz magnezijeve zlitine in napolnjeno z dušikom. kar napravo ščiti pred vdorom vlage.

Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38 (vir slike: Pulsar)

Ta termovizijski strelni daljnogled vzdrži močan odsun in je primeren za širok nabor orožij kot so risanica v kalibru .375 H&H Mag. ali 9.3×64, šibrovka v kalibru 12. Vsestranskosti pripomore tudi možnost shranjevanja 5 strelnih profilov za uporabo Taliona XQ38 s specifičnim strelivom. Ko napravo enkrat nastrelite na svojo puško, lahko zatem vsakokrat uživate v ponovni namestitvi brez težav.

Tehnične specifikacije

Pulsar Pulsar Talion XQ38
Senzor: 384×288 @ 17 µm (NETD <40 mK)
Vidno polje 9.8х7.3 / 17.2х13
Leča objektiva: F38 F/1.2
Povečava: 2.5 − 10 (4-kratni zoom)
Zaslon: 1024×768, AMOLED
Doseg zaznave:  1350m

Solidna optika

 • <40 mK senzor Lynred 
 • spremenljiva povečava od 2.5x do  10x
 • fine nastavitve svetlosti in kontrasta → 3 jakosti občutljivosti
  • jasen prikaz predmetov, pravilna ocena trofeje
 • izvrsten zaslon tipa AMOLED, ločljivost 1024×768 pikslov
 • 8 barvnih načinov zaslona
Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38 (vir slike: Pulsar)

Kar zadeva optično zmogljivost, nič ne izstopa.

Senzor Lynred s toplotno občutljivostjo pod 40 mK je tisto, kar napravi znižuje ceno. Za primerjavo – Thermion 2 LRF XP50 PRO se ponaša s naprednejšim, >25 mK senzorjem. Za naprave s senzorji, katerih faktor NETD je pod 30 ali 25 mK, boste preprosto morali seči globlje v žep. Toda po pravici povedano, lov na divje prašiče ne zahteva res občutljivih senzorjev – toplotno sevanje teh gromozanskih živali je seveda znatno.

Hitrost sličic je 50 Hz, kar zagotavlja gladko in tekoče opazovanje, ki ne bo utrudilo vaših oči. Odstranljiva 4900 mAh APS5 baterija vam zagotavlja 9 ur neprekinjene uporabe, kar je več kot dovolj za uspešen lov.

Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38 (vir slike: Pulsar)

Tri stopnje intenzitete toplotne občutljivosti bodo v pomoč, ko je zrak še posebej vlažen in so toplotni kontrasti okolja nizki. Ta naprava lahko zazna divjad do 1350 metrov proč. Povečava je spremenljiva, z razponom od 2,5x do 10x.

Pulsar ni skoparil z naprednimi funkcijami, kot so snemanje fotografij in videoposnetkov, 16 GB notranjega pomnilnika, prikazni način slika-v-sliki (PiP), povezljivost Wi-Fi in možnost uporabe mobilne aplikacije Stream Vision 2.

Na splošno vam Talion XQ38 ponuja več za manj. Privoščili si ga boste lahko v drugi polovici leta 2022, saj je še vedno v fazi izdelave. Natančna cena še ni znana, vendar bo nova serija Talion cenejša od prestižne linije Thermion.

Galerija slik

Summary
Article Name
Termovizijski strelni daljnogled Pulsar Talion XQ38
Description
Pulsar Talion XQ38 je najnovejši termalni strelni daljnogled podjetja Pulsar. Shot Show 2022 v Las Vegasu je bila odlična priložnost, da vidimo, kakšno razliko so tri leta naredila v tako hitro razvijajoči se industriji.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja