Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Pulsar Axion XQ30 Pro

Pulsar Axion XQ30 Pro

Letos se je ekipa Optics Trade udeležila sejmov Shot Show in IWA. Pulsar je še vedno eden vodilnih proizvajalcev termovizije za lov, zato smo si njihove novosti ogledali na obeh dogodkih. Četudi je Pulsar na sejmu Shot Show v januarju predstavil kar nekaj novosti, so jih nekaj prihranili tudi za sejem IWA, ki se je letos odvijal konec februarja in začetek marca. V tem članku bomo na kratko opisali napravo Axion XQ30 Pro.

Najcenejša Pulsarjeva naprava z XQ-senzorjem

Axion XQ30 Pro bo, ko pride na tržišče, Pulsarjeva najcenejša naprava z XQ-senzorjem doslej (Pulsarjevi XQ-senzorji premorejo ločljivost 384 x 288 slikovnih pik). Doslej je bil najcenejši Pulsarjev monokular s tem senzorjem Axion 2 XQ35 Pro, ki je na voljo za 1790 €. Predvidena cena za model XQ30 Pro je 1390 €, kar je izjemno konkurenčno.

Axion XQ30 Pro in Axion 2 XQ35 Pro

V primerjavi z Axionom 2 XQ35 Pro ima XQ30 Pro nekoliko manjšo lečo in manjšo odprtino v objektivu (F1.2), kar pripomore h krajši razdalji zaznavanja (850 m namesto 1300 m) in manj vidnim podrobnostim na zaslonu. Vrednost NETD je enaka (<25 mK), kar pomeni, da obe napravi enako dobro ločita med majhnimi temperaturnimi razlikami, kar je vidno predvsem v megli in dežju. Osnovna povečava je pri Axionu XQ30 Pro 2-kratna, torej enaka kot pri Axionu 2 XQ35 Pro; enaka je tudi ločljivost zaslona (640 x 480 slikovnih pik).

Termovizijski monokular Pulsar Axion XQ30 Pro

Axion XQ30 Pro je manjši in lažji – po velikosti in masi je bolj primerljiv modelu XM30F. S slednjim si deli tudi baterijo, in sicer tipa APS3 (za razliko od baterije APS5, ki se uporablja pri modelih 2 XQ35 Pro).

Termovizijski monokular Pulsar Axion XQ30 Pro

Ostale lastnosti Axiona XQ30 Pro

Model XQ30 Pro ima vse odlične lastnosti, s katerimi se ponaša serija Axion – magnezijevo ohišje, obroč za ostrenje na objektivu, prilagojenost levičarjem in desničarjem, IPX7 zaščita za vodoodpornost ter zmožnost zajemanja slik in snemanja.

Termovizijski monokular Pulsar Axion XQ30 Pro

Na volju aprila 2024

Na IWI smo izvedeli, da bo Pulsar Axion XQ30 Pro na voljo aprila 2024. Kot pri vseh drugih Pulsarjevih napravah, boste ob nakupu prejeli 3-letno jamstvo.

Summary
Article Name
Pulsar Axion XQ30 Pro
Description
Pulsar Axion XQ30 Pro je trenutno najcenejša Pulsarjeva naprava s senzorjem XQ, ki premore ločljivost 384 x 288 slikovnih pik.
Author
Publisher Name
Optics Trade
Publisher Logo
Oznake:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja