Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Predstavljamo nove modele Leica Geovid Pro

Predstavljamo nove modele Leica Geovid Pro

Uvod

Leica je razširila svojo ponudbo daljnogledov z daljinomerom s predstavitvijo novih modelov Leica Geovid Pro. Leica, ki ima 30-let izkušenj na trgu daljinomerov, je sprejela nov izziv in lovski skupnosti ponudila vrsto zmogljivih in vrhunskih daljnogledov.

Novi modeli Geovid Pro, ki prihajajo na trg, so Geovid Pro 8×42, Geovid Pro 10×42 in Geovid Pro 8×56. Namenjeni so vsem vrstam lova ne glede na razdaljo. Ti modeli zdaj zaokrožujejo serijo Geovid Pro, v okviru katere sta bila pred kratkim predstavljena lažja modela 8×32 in 10×32.

Tukaj je popoln seznam modelov serije Leica Geovid Pro:

  • Leica Geovid Pro 8×32
  • Leica Geovid Pro 10×32
  • Leica Geovid Pro 8×42
  • Leica Geovid Pro 10×42
  • Leica Geovid Pro 8×56

Daljnoglede Geovid Pro odlikujejo vrhunska kakovost, natančnost in hitrost, zato so idealni za hitro in natančno merjenje razdalje. Poleg tega jih je mogoče povezati s pametnim telefonom in aplikacijo Leica Ballistics, ki lovcem ponuja koristna dodatna orodja.

Številni uporabniki bodo ugotovili, da so ti modeli Geovid Pro korak naprej v primerjavi s starejšimi modeli .COM, kot sta npr. Leica Geovid 10×42 3200.COM. Serija Geovid Pro je opremljena s sledilnikom GPS Leica ProTrack (LPTTM), posodobljeno obliko in novimi pokrovčki za objektiv.

Leica Geovid Pro (Vir: Leica)

Glavne lastnosti daljnogledov Leica Geovid Pro 42 in Geovid Pro 56

Tako Leica Geovid Pro 42 kot Leica Geovid Pro 56 ponujata izjemne optične lastnosti. Z vidika kakovosti in zmogljivosti sta primerljiva z nekaterimi najmočnejšimi konkurenti na trgu. Serija Geovid Pro na splošno ponuja popolno kombinacijo kakovosti optike, edinstvene ergonomske zasnove, zelo natančnih balističnih izračunov in zanesljivih meritev.

V primerjavi z nekaterimi drugimi daljnogledi v tem razredu ponuja Leica Geovid Pro 8×42 dodatno stabilizacijo slike in širše vidno polje, Leica Geovid Pro 10×42 pa je primeren za naloge, pri katerih je potrebna še večja povečava.

Po drugi strani pa je Leica Geovid Pro 8×56 »specialist za mrak«. Zasnovan je za uporabo pri šibki svetlobi in v ekstremnih vremenskih razmerah. To je model, ki ga želite imeti pri sebi, ko se stemni.

Leica Geovid Pro 56 poznana tudi kot “specialist za mrak” (Vir: Leica)

Napredni balistični program in funkcije povezljivosti

Leica Geovid Pro 42 in 56 se ponašata z najsodobnejšim balističnim programom, ki uporablja vgrajeni balistični računalnik in aplikacijo Leica Ballistics, ki je na voljo za pametni telefon.

Daljnogled in pametni telefon se brez težav povežeta prek povezave Bluetooth, uporabniki pa lahko za večjo natančnost podatkov povežejo tudi dodatne naprave, kot sta anemometer Kestrel ali pametna ura Garmin.

Uporabniki bodo lahko uporabljali tudi programsko opremo Applied Ballistics Ultralight®, ki ponuja obsežno bazo podatkov G1/G7 in več kot 740 vrst tovarniških nabojev. Programska oprema lahko izračuna krivulje in povezane popravke na razdalji do 800 metrov. Razdalja bi lahko bila še večja, vendar Leica zaradi politike etičnega lova nasprotuje lovu na daljše razdalje.

Uporabniki imajo možnost nadgradnje na različico Applied Ballistics Elite®, ki ponuja še naprednejše funkcije.

Poleg tega lahko uporabniki vnesejo smer in hitrost vetra, da izpolnijo posebne zahteve in kar najbolj izkoristijo zmogljivosti daljnogleda.

Balistična aplikacija ima mnogo naprednih funkcionalnosti (Vir: Leica)

Laserske zmogljivosti naprav Leica Geovid Pro 42 in Geovid Pro 56

Laser, vgrajen v daljnogled Leica Geovid Pro 42 in 56, je rezultat 30 let raziskav in razvoja. Omogoča hitre meritve, saj za posamezno meritev potrebuje le 0,3 sekunde, kar je še posebej uporabno v primerih, ko je čas ključnega pomena.

Laserska tehnologija v modelih Leica Geovid Pro 42 in 56 uporablja napredne algoritme, ki upoštevajo okolico in razdalje. Pri krajših razdaljah izloči predmete, kot so travne bilke in veje, da se prepreči napačne meritve, medtem ko logika sekundarne tarče poskrbi, da se pri večjih razdaljah meri samo razdalja do želenega predmeta.

Leica Geovid Pro 42 in 56 omogočata natančno merjenje razdalje do 2950 metrov, kar lovcem in ljubiteljem narave zagotavlja natančne in zanesljive meritve za vsak lovski ali strelski scenarij.

Vgrajen kompas in sledilnik GPS

Leica Geovid Pro 42 in Leica Geovid Pro 56 imata poleg daljinomera vgrajen tudi kompas. Ta funkcija v povezavi z vgrajenim balističnim računalnikom omogoča, da daljnogled določi geografski položaj na terenu. Funkcija sledenja GPS shrani koordinate zadnjih petih meritev razdalje in jih omogoči za navigacijo. Tako lahko Leica Geovid Pro 42 in 56 s pomočjo zaslona pametnega telefona in preproste kompasne igle ali zemljevidov terena lovca varno vodita do cilja ali do predhodno izmerjene točke na terenu.

Kompasna igla pomaga natančno določiti smer potovanja. Cilj lahko določite tudi z Google Maps® ali pa za sledenje uporabite aplikacijo BaseMap®.

Leica ProTrack (LPTTM) je funkcija sledenja z GPS, ki je odgovor na potrebo po orodju za hitro in etično lociranje ustreljene divjadi.

Vir: Leica

Datum lansiranja

Za tiste, ki nestrpno čakajo lansiranje novih modelov Leica Geovid Pro, je čakanja skoraj konec.

Modela Leica Geovid Pro 42 in Leica Geovid Pro 56 bosta lansirana aprila 2023. To pomeni, da boste lahko že čez nekaj mesecev kupili novega člana serije Geovid Pro.

Pričakovana cena

Pri cenah novih modelov Leica Geovid Pro 42 in Geovid Pro 56 je treba opozoriti, da se cene lahko še spremenijo.

Glede na trenutne podatke bo cena modelov Leica Geovid Pro 8×42 in 10×42 znašala približno 3300 EUR, medtem ko bo cena modela Leica Geovid Pro 8×56 nekoliko višja, in sicer približno 3500 EUR.

Opozoriti velja, da se cene lahko še spremenijo in bodo potrjene okoli datuma lansiranja aprila 2023.

Baterija za Leica Geovid Pro 42 in Geovid Pro 56

Novi daljnogledi Geovid Pro so opremljeni s 3-voltno litijevo baterijo tipa CR2.

Trenutno še nismo izvedli temeljitega preskusa zmogljivosti baterije modela Leica Geovid Pro 42 ali 56.

Vendar pa vas vabimo, da se naročite na naš YouTube kanal, na katerem bomo objavili posnetek preskusa daljnogleda, vključno z informacijami o zmogljivosti baterije. Tako boste vedeli, koliko časa bo predvidoma zdržala baterija in kako pogosto jo bo treba zamenjati.

Fizikalne lastnosti naprav Leica Geovid Pro 42 in Geovid Pro 56

Leica Geovid Pro 8×42

Teža brez baterije: 1000 g (pribl. 35,6 oz)

Ohišje: magnezij, polnjen z dušikom

Mere: 125 x 178 x 70 mm (4,9 x 7 x 2,8 in)

Leica Geovid Pro 8×42 (Vir: Leica)

Geovid Pro 10×42

Teža brez baterije: 970 g (pribl. 34,5 oz)

Ohišje: magnezij, polnjen z dušikom

Mere: 125 x 174 x 70 mm (4,9 x 6,9 x 2,8 in)

Leica Geovid Pro 10×42 (Vir: Leica)

Leica Geovid Pro 8×56

Teža brez baterije: 1195 g (pribl. 42,5 oz)

Ohišje: magnezij, polnjen z dušikom

Mere: 153 x 187 x 90 mm (6 x 7,36 x 3,54 in)

Leica Geovid Pro 8×56 sprednji pogled (Vir: Leica)

Zaključek

Novi modeli Leica Geovid Pro ponujajo zmogljivo in vrhunsko rešitev za lovce in ljubitelje narave. Z naprednim merjenjem razdalje, izjemno kakovostjo, natančnostjo in hitrostjo bodo ti daljnogledi spremenili pravila igre na trgu.

Različni modeli, ki so na voljo, vključno z 8×42, 10×42 in 8×56, so primerni za različne vrste lova in uporabniku ponujajo vsestranskost. Kombinacija naprednega balističnega programa in funkcij povezljivosti, vgrajenega kompasa in sledilnika GPS, izjemnih laserskih zmogljivosti in možnosti merjenja razdalje do 2950 metrov pomeni, da gre za izjemno orodje. Komaj čakamo, da si bomo te daljnoglede lahko ogledali v akciji.

Summary
Article Name
Predstavljamo nove modele Leica Geovid Pro
Description
Leica je razširila svojo ponudbo daljnogledov z daljinomerom s predstavitvijo novih modelov Leica Geovid Pro. Leica, ki ima 30-let izkušenj na trgu daljinomerov, je sprejela nov izziv in lovski skupnosti ponudila vrsto zmogljivih in vrhunskih daljnogledov.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja