Skoči na vsebino
Domov » Nočna optika » Digitalna nočna optika » Pard NV007S

Pard NV007S

Uvod

PARD je znan po svoji cenovno dostopni digitalni nočni optiki. Pred petimi leti večina lovcev zanje še sploh ni slišala, danes pa težko najdemo kakšnega, ki ob omembi imena ‘PARD ne bi napel ušes. NV007, digitalni nočni nastavek, je ena njihovih najpopularnejših naprav. Podjetje je zaslovelo s prvo generacijo te serije – za 600 € je kupec dobil presenetljivo dobro optiko in številne dodatne funkcije. Druga generacija je prinesla le manjše posodobitve, in sicer izboljšan zaslon in LED-lučko na ohišju. Letos je prišla na trg tretja generacija, kjer pa pri nadgradnjah niso prav nič skoparili.

PARD NV007S

Nov dizajn

Do zdaj podjetje PARD ni namenilo prav veliko pozornosti izgledu svojih naprav, z novim nastavkom NV007S pa dokazujejo, da se bodo odslej trudili tudi na tem področju. Ta je elegantnejši od svojih predhodnikov; ponaša se z izboljšanim ohišjem, na ohišju pa prvič zasledimo tudi logotip podjetja. Naprava je zaščitena pred vdorom prahu in vodoodporna.

Ena največjih prednosti nove, tretje generacije naprav je ta, da so za kar 4.5 cm krajše od prejšnjih modelov. Kombinacija strelnega daljnogleda in nastavka zdaj ne zavzame toliko prostora kot prej, obenem pa očesa ob uporabi ni potrebno postaviti tako blizu okularja naprave – posledična je uporaba varnejša. Da bi napravo skrajšali, so pri PARDu morali preoblikovati prostor za baterijo, odslej ni več vodoraven, pač pa navpičen.

Prišlo je tudi do sprememb pri načinu ostrenja. Dosedanji modeli so imeli na osrednjem, spodnjem delu obroč za ostrenje, ki ga je bilo mogoče doseči z leve ali desne. Pri novih modelih sliko ostrimo z majhnim vrtljivim gumbom na levi strani, ki je lažje dostopen, še posebej, ko se pripravljamo na strel.

Da bi povečali udobje med uporabo, so na okular novih modelov namestili nekoliko širšo gumo.

Mnogi lovci, ki si lastijo NV007 prve ali druge generacije, večkrat potožijo, da so gumbi preglasni. Pri Pardu se te težave zavedajo, zato so gumbi na napravah tretje generacije izjemno tihi.

PARD NV007S

Dve na izbiro

Pard ima trenutno v seriji NV007S na voljo dva modela, ki se razlikujeta v valovni dolžini osvetljevalca. Izberete lahko klasično verzijo z 850 nm (tudi prejšnji modeli so bili na voljo s to valovno dolžino) ali novo različico z 940 nm. S slednjo boste popolnoma prikriti pred divjadjo, s klasičnim modelom pa boste nekoliko dlje videli. Obe različici staneta enako, 589 €. IR-osvetljevalec tretje generacije je močnejši kot pri prejšnjih, nad njim pa je odslej celo Picatinny reža, na katero lahko namestite razne dodatke (npr. še boljše osvetljevalce).

PARD NV007S

Je prišlo do spremembe adapterja?

Adapter se na napravo Pard NV007S namesti popolnoma enako kot na predhodnike, torej v nekaj sekundah. Razlika je v tem, da odslej poleg priloženega adapterja dobite še 3 plastične vložke, ki jih lahko uporabite, če je premer okularja vašega strelnega daljnogleda manjši od 45 mm. Pri prejšnjih generacije plastični vložki niso bili priloženi, zato je moral uporabnik, v primeru da je imel strelni daljnogled z okularjem premera 42 mm ali 48 mm, kupiti dodaten adapter. Odslej bo to potrebno le, če imate na svojem strelnem daljnogledu 48-mm okular. Če želite NV007S na strelni daljnogled namestiti s še kakovostnejšim adapterjem ali pa če je na okularju vašega strelnega daljnogleda gumb za nastavljanje osvetlitve, si poglejte ponudbo adapterjev podjetja Rusan.

PARD NV007S

Kaj pa spremembe na optičnem področju?

Kakovost senzorja, ekrana in multimedijske lastnosti ostajajo enaki kot pri prejšnjih dveh generacijah. Če bi se radi podučili še o teh področjih naprave PARD NV007, si preberite naš članek, kjer pišemo o prvi in drugi generaciji, tukaj.

Zaključek

PARD še naprej kraljuje na področju cenovno dostopnih digitalnih nočnih naprav. Kljub temu da je nov model nekoliko dražji, kot je bil na začetku njegov predhodnik, prinaša precej posodobitev, ki to ceno več kot upravičijo. Če bi radi kupili NV007A, torej napravo druge generacije, po izjemno konkurenčni ceni, je zdaj pravi trenutek.

Galerija

Summary
Article Name
PAARD NV007S
Description
PARD je znan po svoji cenovno dostopni digitalni nočni optiki. Pred petimi leti večina lovcev zanje še sploh ni slišala, danes pa težko najdemo kakšnega, ki ob omembi imena 'PARD ne bi napel ušes. NV007, digitalni nočni nastavek, je ena njihovih najpopularnejših naprav.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja