Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Night Pearl SEER 35 PRO

Night Pearl SEER 35 PRO

Novi konkurent na tržišču

Night Pearl SEER 35 PRO je povsem nova naprava na zelo konkurenčnem trgu termovizijskih naprav. Je dobrodošel dodatek k izjemno priljubljeni seriji naprav SEER, ki po kvaliteti konkurira le največjim imenom športne optike.

Kratek pregled preteklih podvigov podjetja Night Pearl prikazuje strateško snovanje modelov, ki vsak v svojem cenovnem razredu uspešno konkurirajo najbolj uveljavljenim optikam drugih proizvajalcev. Od predstavitve prve naprave serije SEER leta 2018, je Night Pearl to serijo že večkrat razširil in vsakič z novim modelom požel lepe uspehe.

Medtem ko je bil SEER 50 Plus II očitno zasnovan tako, da konkurira Pulsarjevemu Kryptonu, si je precej lažji 35 PRO za primernega tekmeca izbral Proton. Gre za zelo ambiciozen projekt, toda Night Pearl ima kot vedno nekaj asov v rokavu.

Hitre spremembe na poti

Kot vidimo, je SEER 35 PRO zelo robustno oblikovan in kompakten nastavek. Kljub svojemu skorajda že žepnemu izgledu pa zagotavlja udoben pogled skozi 35-milimetrski objektiv.

Zunanji leči objektiva in okularja sta zaščiteni s pokrovčki iz trde plastike. Ugotovili smo, da so trdi poklopci za uporabnike primernejša izbira kot mehka zaščita iz navadne gume. Slednjo je sredi lova neverjetno enostavno izgubiti. Če pa še imate oba dela, sta se z rabo po vsej verjetnosti že razcefrala na drobne koščke.

Termovizijska naprava Night Pearl SEER 35 PRO

(vir: Night Pearl)

Night Pearl SEER 35 PRO tehta pičlih 495 gramov in je tako izvrstna izbira za vsakega lovca na poti. Vendar naj vas velikost ne zavede, saj ta nastavek zdrži tudi odsun kalibra .50 BMG.

Številni uporabniki izpostavljajo že značilen joy-stick gumb naprav iz serije SEER kot zmagovalno fizično lastnost. Z gumbom je enostavno upravljati tudi če nosite rokavice, hitri meni pa omogoča takojšnjo spreminjanje nastavitev med samo rabo.

Nastavek je možno pritrditi na dnevno optiko s pomočjo adapterja, ki pa ga je zaenkrat potrebno kupiti posebej.

Night Pearl SEER 35 PRO termovizija

(vir: Night Pearl)

Night Pearl SEER 35 PRO napajata dve bateriji CR123. Večina proizvajalcev NV optike in termovizije se že dolgo poslužuje namensko izdelanih, integriranih baterijskih enot. To je lahko tako prednost kot pomanjkljivost, saj je v primeru okvare potrebno servisirati celotno napravo.

Naprava ne omogoča avtomatskega izklopa, vendar lahko hitro preklopite na varčen način uporabe Bateriji zdržita približno 5 ur neprekinjene uporabe. . Generične baterije je enostavno zamenjati, vendar so nepotrebna obremenitev za okolje. Preprosto kupite polnilec baterij in si prihranite čas in denar.

A pustimo manjše očitke ob strani in preidimo na bistvo. Na optične lastnosti in tehnično dovršenost SEER PRO 35.

Visoka ločljivost

Srce naprave je 17μm LYNRED senzor, sad sodelovanja s francoskim izdelovalcem Sofradir & ULIS, ki načrtuje in proizvaja infrardeče detektorje za vojaške, vesoljske in komercialne namene.

Zahvaljujoč impresivni ločljivosti 384 x 288 slikovnih pik vam ne uide nobena podrobnost. To je gotovo glavni adut, s katerim se ponaša Night Pearl – neverjetno jasna slika, ne glede vremensko sliko in zahtevnost terena.

Pri lastnostih zaslona ​​velja še omeniti, da je hitrost osveževanja 50 Hz. Torej najhitrejše osveževanje, ki ga lahko ponudi trg za civilno rabo termovizijskih naprav. Za uporabnika pa pomeni gladko pomikanje slike, gibanje brez moteče opaznih ‘vrzeli’ med kadri.

Uporabniki lahko preklapljajo med 5 barvnimi načini za optimalen kontrast slike in hitro zaznavo tarče. Enako kot ostali SEER modeli, tudi ta omogoča priročen format zaslona slika-v-sliki (PiP).

Termovizijska naprava Night Pearl SEER 35 PRO

(vir: Night Pearl)

Začetna nastavitev povečave je 1x, digitalna izboljšava slike pa doseže le največ 2x in 4x.

Lovce na dolge razdalje in taktične strelce bo še posebej razveselila novica, da se je Night Pearl odločil za nastavljiv fokus.

Na zvonu okularja je hitro-nastavljivi obroč, ki omogoča tajkojšnje spremembe. Neizostrenost slike pod in nad 100 m je nekaj, kar je zmotilo že mariskaterega uporabnika Pulsarjevega Protona. S tem modelom pa pridete na svoj račun vsi, ki želite, da tarča ostane v fokusu ne glede na oddaljenost in hitre spremembe med opazovanjem.

Tehnična izvrstnost

Night Pearl SEER 35 PRO je zadetek v polno za lovce, ki svoje uspehe radi beležijo tudi na sliki in videu. To se seveda spodobi za napravo v tem cenovnem razredu, a češki proizvajalec je tudi tukaj rivalom ne pusti dihati.

SEER 35 PRO nudi razkošnih 32 gigabajtov notranjega pomnilnika. To je dvakrat več, kot smo bili doslej vajeni pri vodilnih proizvajalcih termovizijskih naprav.

Ta termovizijska naprava nudi Wi-Fi povezljivost. Do vseh vaših predstavnostnih datotek pa je mogoče dostopati preko Night Pearl aplikacije za pametni telefon in jih tudi deliti s drugimi.

Night Pearl SEER 35 PRO termovizija

(vir: Night Pearl)

Vse naprave v seriji SEER nudijo 36 mesecev garancije.

Podjetje Night Pearl deluje na Češkem, kar je dobra novica, če imate kakršne koli pomisleke o poprodajnih storitvah. Popravila se izvajajo v tovarni v Bystřice pod Hostýnem, kjer pa strankam nudijo tudi brezplačne nadgradnje programske opreme.

SEER 35 PRO lahko kupite za 2.799,00 € EUR,  kar je solidna cena za tehnično in optično zmogljivost naprave.

Summary
Article Name
Night Pearl SEER 35 PRO
Description
Night Pearl SEER 35 PRO je povsem nova naprava na zelo konkurenčnem trgu termovizijskih naprav. Je dobrodošel dodatek k izjemno priljubljeni seriji naprav SEER, ki po kvaliteti konkurira le največjim imenom športne optike.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja