Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Besednjak » Maksimalno vidno polje

Maksimalno vidno polje

Vidno polje je območje, ki ga vidite, pri strelnem daljnogledu pa se meri na 100 m. Na primer, če je maksimalno vidno polje 13 m / 100 m, pomeni, da na 100 m vidite 13 m široko polje.
Pri strelnih daljnogledih s spremenljivo povečavo (kliknite za več informacij v specifikacijah) je maksimalno vidno polje mišljeno za uporabo pri najmanjši nastavitvi povečave. Višja kot je povečava, manjše je vidno polje.
Vidno polje je pomembna specifikacija pri izbiri strelnega daljnogleda za vašo dejavnost. Večje vidno polje vam bo dalo širši pogled / sliko, kar je pomemben dejavnik pri lovu na premikajoče tarče. Nasprotno, manjše vidno polje daje ožji pogled / sliko, ta možnost je bolj primerna za nepremične / statične tarče. Strelni daljnogledi višje kakovosti imajo večje maksimalno vidno polje.
Parameter premera leč ne da prave informacije o vidnem polju. Premer leč vpliva samo na svetlost. Primer: Lahko imate 2 strelna daljnogleda, ki imata oba premer leč objektiva 56 mm, vendar se njuno maksimalno vidno polje vseeno razlikuje.

Vir: Revija Lovec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja