Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » LEICA RANGEMASTER CRF 2400-R

LEICA RANGEMASTER CRF 2400-R

Leica (Wetzlar, Nemčija) že vrsto let premika meje na področju optike s svojimi inovacijami. Njihovi izdelki vedno znova navdušujejo uporabnike športne optike po celem svetu. Tudi v letošnjem letu ni bilo nič kaj drugače, saj so predstavili posodobljeno in izboljšano verzijo njihovega daljinomera, Rangemaster CRF-2400R.

Največja nadgradnja novega daljinomera je povsem nov LED-zaslon in funkcija merjenja ”Scan mode” – ob držanju gumba bo naprava nenehno izpisovala razdaljo do opazovanega predmeta, kar je uporabno predvsem pri merjenju razdalj do premikajočih se tarč.

LEICA RANGEMASTER CRF 2400-R

Leica je v novi produkt vložila veliko truda in novosti. V primerjavi s prejšnjim izdelkom najbolj izstopa razdalja merjenja, ki zdaj znaša kar 2200 metrov oz. 2400 jardov.

Druga največja razlika od prejšnjega modela je novi LED-zaslon, ki zaradi izboljšanega kontrasta omogoča boljšo vidljivost digitalnega zapisa podatkov. Posledično lahko vse meritve opravimo z manj truda. LED-zaslon ima možnost samodejnega prilagajanja kontrasta glede na okoliško svetlobo. Čas meritev se je zmanjšal, sedaj znaša 0.3 sekunde. Za meritve do 200 m Leica Rangemaster CRF 2400-R omogoča izpisovanje razdalj v decimalni obliki.

Tako kot že predhodnik, tudi ta model omogoča izpis ekvivalentne horizontalne razdalje ali EHR. Ta funkcija je primerna za lovske namene, uporablja pa se lahko do 1100 m. Je zelo uporabna v gorskih loviščih. Naslednja dobra lastnost je, da omogoča praktično kotno merjenje, s katerim si strelci lahko pomagajo pri zelo dolgih razdaljah, pri tem pa se upošteva tudi balistična krivulja.

 

LEICA RANGEMASTER CRF 2400-R

Če upoštevamo vse dobre lastnosti novega izdelka, lahko z gotovostjo trdimo, da gre za vsestransko uporaben izdelek. Nad njim bodo navdušeni predvsem tisti, ki potrebujejo zelo natančen izpis razdalje, tudi na zahtevnejših terenih.

LEICA RANGEMASTER CRF 2400-R

Pomembno je omeniti, da naprava tehta samo 185 gramov. Kombinacija kvalitetnih optičnih komponent, objektiva s premerom 24 mm in 7x povečave zagotavlja ostro in svetlo sliko. Daljinomer ima dobro vidno polje – 115 m na 1000 m.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja