Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » HIKMICRO Thunder 2.0

HIKMICRO Thunder 2.0

Prvi vtisi

Naša ekipa je imela priložnost obiskati razstavni prostor podjetja HIKMICRO na letošnjem sejmu IWA 2023 v Nürnbergu v Nemčiji in si podrobneje ogledati njihove najnovejše inovacije. Thunder TH35PC je bil eden najbolje prodajanih modelov prve generacije, zato smo z zanimanjem pričakovali izboljšave, ki jih je HIKMICRO pripravil za Thunder TH35PC 2.0.

Ob prvem pregledu naprave Thunder TH35PC 2.0 smo bili presenečeni, da se razen nekaj oblikovnih sprememb dizajn ni dosti spremenila glede na prejšnjo generacijo. Kljub temu je bila dobro uravnotežena in udobna za držanje s priročno nameščenimi gumbi na vrhu. Za tiste, ki iščejo bolj kompaktno napravo, ta morda ne bo prva izbira, saj je precej težka in velika.

HIKMICRO Thunder TH35PC 2.0, Vir: HIKMICRO

Specifikacije termovizijske naprave HIKMICRO Thunder 2.0

Thunder TH35PC 2.0 ima v primerjavi s predhodnikom več izboljšav, med drugim ima zamenljivo baterijo in natančnejši senzor. Senzor ima ločljivost 384 × 288 slikovnih pik, velikost pike je 12 mikronov, vrednost NETD pa 20 mK. Razdalja opazovanja je do 1800 m, naprava pa prepozna predmete, oddaljene do 600 m, in jih identificira na razdalji do 300 m.

HIKMICRO Thunder TH35PC 2.0, Vir: HIKMICRO

Zmogljivost baterije je še eno področje, na katerem je HIKMICRO naredil velik korak naprej. Naprava lahko z enim polnjenjem deluje do 6,5 ure, priloženi pa sta dve 4000 mAh bateriji in polnilna postaja. Proizvajalec navaja, da je z zamenjavo baterij na terenu napravo mogoče uporabljati več kot 13 ur.

HIKMICRO Thunder TH35PC 2.0 baterija, Vir: HIKMICRO

Uporabniki bodo veseli novice, da je HIKMICRO opustil bajonet in se odločil za neposredni navoj z letvijo Dedal (M52x0,75), saj bo to poenostavilo postopek namestitve na univerzalne adapterje brez redukcijskega obročka.

Montažni standard Dedal na HIKMICRO Thunder TH35PC 2.0, Vir: HIKMICRO

Še ena sprememba v primerjavi s prejšnjo generacijo je gumb za ostrenje z možnostjo obrata za 270 stopinj, ki je nadomestil obroč za ostrenje, kar omogoča lažjo in natančnejšo nastavitev ostrenja. Poleg tega je nadgrajena različica opremljena z gumbom za hitri dostop do menija z nastavitvami svetlosti, kar je bilo zelo priročno. TH35PC tudi prepozna odsun in samodejno zažene in ustavi snemanje videoposnetka.

Cene in razpoložljivost

Druga generacija modela Thunder bo predvidoma na voljo konec aprila 2023. HIKMICRO poleg modela Thunder TH35PC 2.0 ponuja tudi druge različice naprave, in sicer osnovni model TE19CR s senzorjem z ločljivostjo 256 x 192 slikovnih pik in velikostjo pike 12 mikronov ter modela TQ35C in TQ50C s senzorjem z ločljivostjo 640 x 512 slikovnih pik in velikostjo pike 12 mikronov.

TQ50C ima večjo osnovno povečavo in ožje vidno polje, zato je morda najprimernejši za streljanje na daljše razdalje, medtem ko se bo TQ35C najverjetneje najbolj znašel na krmiščih. Cena je odvisna od posameznega modela. TE19 se začne pri približno 1200 EUR, TH35PC pri 2359 EUR, TQ35C pri približno 2999 EUR, najdražji TQ50C pa pri 3359 EUR.

Zaključne misli

Čeprav cenimo izboljšave modela Thunder 2.0, kot sta zamenljiva baterija in novi gumb za ostrenje, je naprava še vedno precej okorna, kar je lahko slabost, zlasti ker konkurenca stavi na manjše modele in praktično obliko. Vseeno je dobra poteza, da je HIKMICRO opustil bajonet in zdaj uporablja neposredni navoj z letvijo Dedal (M52x0,75), kar pravzaprav odpravi redukcijski obroček.

HIKMICRO Thunder 2.0, Vir: HIKMICRO

HIKMICRO je naredil velik korak naprej z lansiranjem konkurenčnih naprav, ki se lahko kosajo z vrhunskimi blagovnimi znamkami, kot je Pulsar. Čeprav je korak naprej naredil tudi Pulsar z znižanjem cene za Krypton 1 in lansiranjem novega modela Krypton 2, je jasno, da je HIKMICRO močna konkurenca, ki ji inovacije niso tuje in ki bo izboljšala svoje naprave. Z navdušenjem bomo spremljali razvoj podjetja HIKMICRO in drugih blagovnih znamk, še zlasti po uradnem lansiranju modela Pulsar Krypton 2.

Summary
Article Name
HIKMICRO Thunder 2.0
Description
Naša ekipa je imela priložnost obiskati razstavni prostor podjetja HIKMICRO na letošnjem sejmu IWA 2023 v Nürnbergu v Nemčiji in si podrobneje ogledati njihove najnovejše inovacije. Thunder TH35PC je bil eden najbolje prodajanih modelov prve generacije, zato smo z zanimanjem pričakovali izboljšave, ki jih je HIKMICRO pripravil za Thunder TH35PC 2.0.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja