Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Docter Sight C navodila za uporabo

Docter Sight C navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Osnovne informacije

Docter Sight C ali t.i. »rdeča pika« je namerilna naprava, ki omogoča hitro in instinktivno merjenje pred oddajo strela. Nima konvencionalnega namerilnega križa, ampak le močno osvetljeno točko za merjenje, ki je rdeče barve. Zaradi majhne velikosti, majhne teže in kompaktne oblike, ponuja različne možnosti uporabe – tako za lov kot šport. Zaradi visoke optične zmogljivosti in zanesljivosti delovanja tudi v ekstremnih vremenskih razmerah bo vaša rdeča pika postala nepogrešljiva.

Kako začeti

Za oskrbo z električno energijo je potrebna litijeva baterija CR 2032 (3V). Baterijo vstavite v prostor za baterije, ki se nahaja na dnu ohišja tako, da bo na vrhu označitev pola plus. Za boljši kontakt poskrbi magnet, ki baterijo potegne proti plošči.

Za zamenjavo baterije morate rdečo piko najprej odstraniti iz montažne plošče. Nato z izvijačem na desni spodnji strani odvijete vijak. Sedaj lahko rdečo piko zopet privijete nazaj na montažno ploščo. Nov popravek streljanja ni potreben.

Mehanski vklop in izklop ni mogoč. Za izklop elektronike dajte čez napravo mehak pokrov.

Montaža

Zaradi številnih različnih priključnih ploščic lahko rdečo piko brez problema namestite na skoraj katero koli puško. Ne glede na tip montaže ima vsaka priključna plošča 4 precizno pozicionirane zatiče. Rdečo piko dajte na pritrdilno ploščo in jo pritrdite s pomočjo priloženih vijakov.

Prilagoditev za streljanje

Docter sight C ima elementa za nastavitev nadmorske višine in za windage, ki sta ločena drug od drugega. Nameščena sta na vrhu ali na desni strani naprave in sta označena s puščico smeri rotacije. Prilagoditev se opravi s pomočjo vijakov z uporabo scale wheel in izvijača.

POZOR! Pred vsako prilagoditvijo morate popustiti blokirne vijake!

Prilagoditev nadmorske višine in windage lahko opravite neodvisno drug od drugega.

Razpoložljiv prilagodljiv razpon omogoča kompenzacijo nenatančnosti montaže kot tudi balističnega popravka.

(The available adjusting range allows the compensation of inaccuracies on mounting as well as a ballistics correction. The windage adjustment has end stops in both directions.)

In case of the elevation adjustment, there has to be considered that the end stop in downward direction is present in the mounted state only.

Please consider that the adjustments are clamped if there has been screwed up to the end stop in the respective different adjusting direction.

Prilagoditev nadmorske višine in windage

Preden začnete s prilagoditvijo popustite vijake, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb.

For that purpose, cause the two clamping screws at the rear of the DOCTERsight to

be moved back a quarter turn from the end stop (anticlockwise). To do that, use the

delivered screwdriver (0.4 x 2.0). The adjustment must be actuated without any

problems.

Prilagoditev položaja točke zadetka

Za prilagoditev uporabite priložen disc scale, ki ga potisnete na izvijač, kjer mora biti scale usmerjen proti ročaju.

Sedaj uporabite izvija, da prilagodite nadmorsko višino ali windage. Glede na rotacijo, ki je prikazana na scale wheel, boste dobili želeno nadmorsko višino ali windage prilagoditev položaja točke zadetka.

Če želite prebrati division, uporabite oznake zraven elementov za nadmorsko višino ali ob ograjenem robu.

Če ugotovite odstopanje od ciljne točke do točke zadetka po prvem streljanju ga lahko popravite po sledečih navodilih:

  • Točka zadetka je pod ciljno točko (puška strelja predaleč) – vijak za prilagajanje zavrtite navzgor.

  • Točka zadetka je nad ciljno točko (puška strelja previsoko) – vijak za prilagajanje zavrtite navzdol.

  • Točka zadetka je na levi strani od ciljno točko (puška strelja preveč v levo) – vijak za prilagajanje zavrtite v desno.

  • Točka zadetka je na desni strani od ciljno točko (puška strelja preveč v desno) – vijak za prilagajanje zavrtite v levo.

One scale division ustreza vrednosti 3 cm na 100 m ali do ene kotne minute. V primeru drugih razdalj se vrednost z razdaljo sorazmerno spremeni. Na primer: 1,5 cm na 50 m, ali 3 mm na 10 m.

Nadzor svetlobe

Jakost svetlobne pike se samodejno prilagaja glede na svetlobo okolja v ciljni smeri. Meritev je analogna na občutljivost človeškega očesa. Ko je senzor na sprednji strani pokrit, se pojavi vidno zmanjšanje svetlosti pike. Zato senzor ne sme biti prekrit s katerim koli delom puške.

Vzdrževanje in nega

Najprej optične površine nežno očistite z mehko in čisto krpo, ki ne vsebujejo nobenih kemičnih snovi. Nato z destilirano vodo odstranite umazanijo. Na koncu še optiko očistite s priloženo krpo.

Namigi

Seeming ovality, sickle-shaped distortion, “star clusters” or a “frayed” contour of the dot ne pomenijo, da je naprava pokvarjena, temveč fiziološko spremembo očesa (astigmatizem). V tem primeru je priporočljiva uporaba korekcijskih očal.

Garancija

Docter zagotavlja 2-letno garancijo v naslednjem obsegu:

  • V času garancije so pritožbe, ki temeljijo na materialnih napakah brezplačne. Pridružujejo si pravico do odstranitve (clearance) s popravilom, z zamenjavo okvarjenih delov ali z zagotavljanjem podobnega in delujočega produkta.

  • Če zahtevate garancijo, morate produkt skupaj z dokazilom o nakupu (z naslovom in podpisom), datumom prodaje in opisom pritožbe poslati na vaše stroške.

  • Zahteve za garancijo niso možne v primeru nepravilne uporabe, posegov in popravil serviserja, ki ni pooblaščen za podjetje Docter.

  • Nosilni deli in razni drugi dodatki so izključeni iz garancije. Enako velja tudi za različne poškodbe površin produkta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja