Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo

Rdeče pike Docter Sight II Plus so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Baterija

Namestitev baterije: napravo napaja ena CR2032 litijska baterija (3V), ki jo vstavite v prostor za baterijo na spodnji strani ohišja, tako, da bo viden „+“ znak za polariteto. Kontakti naj bodo vedno čisti.

Slika 1

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo

 

 

Odstranitev baterije: napravo morate najprej odstraniti iz montaže. V luknjo, ki se nahaja na desni strani na dnu ohišja (slika 1) vstavite inbus ali izvijač in odstranite baterijo. Ko je vstavljena nova baterija, se lahko napravo z dvema vijakoma ponovno namesti nazaj na montažno ploščo. Zaradi natančno pozicioni-ranih zatičev nova prilagoditev ciljne točke ni potrebna.

Opozorilo: če se naprava ne uporablja za daljše časovno obdobje je potrebno odstraniti baterije. S tem se preprečijo poškodbe, ki jih lahko povzroči puščanje baterij.

Način varčevanja z energijo

Mehanski vklop/izklop pri napravi ni mogoč. Za delovanje elektronike v načinu varčevanja energije na napravo poveznite pokrovček. Ko ga želite odstraniti, položite palec na zarezno območje (slika 2) in narahlo potisnite navzdol nato pa ga potisnite naprej, da se dvigne od naprave.

Slika 2

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo


Napravo lahko shranite tudi v zaprti škatli, ki ne prepušča svetlobe in tako dosežete enak učinek (varčevanje z energijo), kar omogoča delovanje naprave za daljše časovno obdobje.

Namestitev

Za namestitev naprave na orožje potrebujete montažo. Vaš puškar bo izbral primerno montažo glede na vaše zahteve in tip puške.

Napravo položite na montažo tako, da se bo skladala z zatiči ter jo pritrdite z uporabo priloženih vijakov in inbusa.

Opozorilo: pri čiščenju orožja, na napravo namestite zaščitni pokrovčke.

Prilagoditev ciljne točke

Slika 3

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo


Naprava ima višinski (slika 3/3) in stranski (slika 3/4) vijak, s katerima lahko prilagodite ciljno točko višje/nižje in levo/desno s pomočjo priložene lestvične plošče in izvijačem (0.4 x 2.0).

POZOR! Pred vsako prilagoditvijo je potrebno najprej popustiti zaklepne vijake (slika 3/5) na zadnji strani naprave. Oba vijaka s pomočjo priloženega izvijača zavrtite za čertrtino obrata v nasprotni smeri urinega kazalca.

Prilagoditev višinskega in stranskega vijaka se lahko izvede neodvisno eden od drugega. Višinski vijak ima končno stanje v obeh smereh.

V primeru prilagoditve višinskega vijaka pa je treba upoštevati, da je končno stanje v smeri navzdol prisotno le v montiranem stanju.

Slika 4

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo

Za prilagoditev položaja ciljne točke uporabite priloženo lestvično ploščo. Postavite jo na napravo in skozi luknjo potisnite izvijač (slika 4).

Slika 5

Docter rdeče pike Sight II Plus navodila za uporabo
  • za premik v desno – zavrtite stranski vijak v smeri „R“;
  • za premik v levo – zavrtite stranski vijak v smeri „L“;
  • za premik navzgor – zavrtite višinski vijak v smeri „U“;
  • za premik navzdol – zavrtite višinski vijak v smeri „D“.

1 premik = 3cm/100m. V primeru drugih prilagoditev razdalj streljanja, se prilagojena vrednost spreminja proporcionalno glede na razdaljo. Primer: 1,5cm/50mali 3mm/10m.

Nastavitev osvetljenosti pike

Z vgrajeno nadzorno elektroniko se spreminja osvetljenost ciljne pike, ki se prilagaja samodejno glede na svetlost okolja v smeri tarče. Ko je senzor (slika 3/6) na sprednji strani naprave pokrit, se osvetljenost pike zmanjša, vendar pa pika ostaja vidna tudi v popolni temi. Zato je potrebno paziti, da ga z deli orožja ne pokrivate. Če je potrebno, senzor očistite.

Opomba: pokrivanje senzorja s prstom bo le nekoliko vplivala na spremembo osvetljenosti pike. Če želite preveriti pravilno delovanje funkcije, priporočamo, da senzor zakrijete s površino zaščitnega pokrovčka.

Okoljski pogoji

Naprava je vodoodporna, ne pa tudi vodotesna, zato deluje tudi v pogojih, ko je izpostavljena vlagi. Elektronske in mehanske komponente so zasnovane tako, da so lahko izpostavljene vodi.

Takšni pogoji uporabe naj bodo časovno omejeni, saj se baterija v nasprotnem primeru samodejno izprazni. Po izpostavljenosti naprave s slano ali umazano vodo, napravo sperite z destilirano vodo in jo dobro posušite.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja