Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Digitalni nočni nastavek Pard NV019 navodila za uporabo

Digitalni nočni nastavek Pard NV019 navodila za uporabo

 •  

OPOMBE

 • Ne glejte direktno v IR-osvetljevalec, medtem ko je prižgan, saj bo poškodoval vaše oči.
 • Ko je IR-osvetljevalec prižgan, bo oddajal močan snop svetlobe. Ne usmerjajte ga v bližnje lahko vnetljive predmete, saj lahko zagorijo. Prosimo da, ko izdelka ne uporabljate, izklopite IR-osvetljevalec, ali vključite način spanja (sleep mode).
 • Prosimo, da uporabite polnilno baterijo z napetostjo 3.7 V.
 • Vsi poskusi razstavljanja ali popravljanja naprave brez avtorizacije bodo garancijo razveljavili. Prosimo, da po potrebi kontaktirate prodajalca, ki vas bo seznanil z možnostjo popravila.

DELI NAPRAVE

 1. Nastavljiv IR-osvetljevalec
 2. Prostor za baterijo
 3. Obroč za optično povečavo
 4. Obroč za ostrenje
 5. Indikator moči
 6. Gumb za vključitev naprave/vrnitev/fotografiranje
 7. Gumb za povečavo (+)/predvajanje
 8. Gumb za vstop v meni/potrditev/snemanje videov
 9. Gumb za IR/način delovanja (-)
 10. Reža za TF pomnilniško kartico
 11. Reža za USB priključek
 12. Reža za HDMI-priključek

VSEBINA PAKETA

Poleg digitalne nočne naprave v paketu dobite še:

 • NV019
 • Mikro USB-kabel
 • Uporabniški priročnik

Pomnilniška kartica ni priložena. Za shranjevanje podatkov uporabite TF-kartico (največ 128g).

UPORABA

1. Namestitev baterije

Prosimo, da uporabite 3.7 V polnilno litijsko baterijo. Odvijte pokrovček za baterijo in baterijo ustrezno namestite, upoštevajoč polariteto. Pokrovček dobro privijte (če ga ne boste, se lahko naprava med uporabo izključi in ponovno zažene).

2. Nastavitve

Po namestitvi baterije vključite napravo. Najprej se prepričajte, da so črke in ikone na zaslonu jasno vidne. Nato prilagodite obroček za povečavo do jasne in ostre slike opazovanega predmeta; preklopite med načinom barvno in črno-belo; Funkcijo IR-osvetljevalca testirajte samo v načinu črno-belo.

NAVODILA

1. Vključitev/izključitev naprave

Da napravo vključite, pridržite gumb za vključitev za približno 1 minuto, oziroma dokler se ne prikaže PARD pozdravni zaslon.

Da napravo izključite, ponovno pridržite gumb.

2. Nastavitev optične povečave

Obroč za optično povečavo obračajte v smeri in nasprotni smeri urinega kazalca, dokler ne vidite jasne tarče. Če to ne uspe, ponovno prilagodite obroč za ostrenje.

3. Nastavitev obroča za ostrenje

Pred nastavitvijo obroča za ostrenje se prepričajte, da so črke in ikone na zaslonu jasno vidne. Opazujoč tarčo, vrtite obroč za ostrenje, dokler ne dosežete izostrene slike.

4. Nastavitev IR-osvetljevalca

V načinu črno-belo jakost osvetljevalca nastavite tako, da večkrat zaporedoma pritisnete gumb za napisom ‘IR’. Če želite snop svetlobe zožiti, izvlecite IR-osvetljevalec.

5. Navigiranje po meniju

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Z gumboma, na katerih sta + in -, se lahko pomikate navzgor in navzdol po meniju. Pritisnite gumb ‘MENU’/’OK’ , da vstopite v podmeni. Meni zapustite s kratkim pritiskom na gumb za vklop/izklop.

1>Default color (Vrnitev na privzeto barvo)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Vstopine v podmeni “Vrnitev na privzeto barvo” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z +/- gumboma izberite način “barvno” ali “črno belo”. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’; Za dokončno nastavitev naprave je potreben vnovični zagon.

2>Brightness or IR (jakost IR-osvetljevalca)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “jakost IR-osvetljevalca” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Z gumboma +/- izberite “Off – izključi, 1,2,3”. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENI/’OK’. Za dokončno nastavitev naprave je potreben vnovični zagon.

3>Brightness (Svetlost)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “jakost IR-osvetljevalca” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Z gumboma +/- izberite “Level 0, Level 1, Level 2, Level 3”, ali “Level 4”. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’.

4>Auto Recording (Avtomatsko snemanje)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Avtomatsko snemanje” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite opcijo “On – vključi” ali “Off – izključi”. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’. Za dokončno nastavitev naprave je potreben vnovični zagon.

5>Loop Recording (Ciklično snemanje)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Ciklično snemanje” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite “Off – izključi, 1 min, 3 min, 5 min” ali “10 min”.  Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’. Za dokončno nastavitev naprave je potreben vnovični zagon.

6>Date Stamp (Izpis datuma na videoposnetkih)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Izpis datuma na videoposnetkih” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite “On” – vključi, ali “Off” – izključi. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom gumba ‘MENU’/’OK’.

7>Record Audio (Snemanje zvoka)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Snemanje zvoka” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite “On” – vključi, ali “Off” – izključi. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom gumba ‘MENU’/’OK’.

8>Wi-Fi

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Wi-Fi” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite “On” – vključi, ali “Off” – izključi. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’. Wi-Fi izključite z pridržanjem gumba + med delovanjem naprave.

Privzeto uporabniško ime in geslo Wi-Fi-ja sta PARD in 12345678. Na uradni spletni strani je potrebna je namestitev ustrezne programske opreme.

9>Exposure (Prilagajanje svetlosti)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Prilagajanje svetlosti” s kratkim pritiskom gumba ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite eno izmed opcij. Izbiro potrdite s kratkimpritiskom na  gumb ‘MENU’/’OK’.

10>Language (Jezik)

V meniju izberite ‘Language – jezik’ z gumbom ‘OK’. Na voljo so sledeči jeziki – angleščina, francoščina, španščina, portugalščina, nemščina, italijanščina, poljščina, ruščina in kitajščina. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’.

11> Date/Time (Datum/čas)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Datum/čas” s kratkim  pritiskom na gumb ‘MENU’. Z gumbom ‘MENU’ izberite eno izmed opcij. Nastavite leto (year), mesec (month), datum (date), uro (hour), minute (minute), in sekunde (second). Za nastavitev vsake posamezne vrednosti uporabite gumba +/-.

Izberite želen format prikazovanja datuma (z gumboma +/-). Na voljo so tri opcije: ‘YY/MM/DD – leto/mesec/dan; MM/DD/YY – mesec/dan/leto; DD/MM/YY – dan/mesec/leto’.

12>Format (Formatiranje)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Formatiranje” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’; Z gumboma +/- izberite “Spomin” ali “TF kartica”, če želite izbrisati vse datoteke v notranjem spominu naprave ali na spominski kartici. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’/’OK’.

13>Default Setting (Vrnitev na privzete nastavitve)

V meni vstopite s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Vstopite v podmeni “Vrnitev na privzete nastavitve” s kratkim pritiskom na gumb ‘MENU’. Če želite, da se naprava povrne na privzete nastavitve pritisnite ‘OK’. Če želite preklicati vrnitev na privzete nastavitve pritisnite ‘Cancel – prekliči’. Izbiro potrdite s kratkim pritiskom gumba ‘MENU’/’OK’.

6. Bližnjice

1. Power/return/photo button – Gumb za vklop/izklop/vrnitev/fotografiranje

Kamera začne delovati s pritiskom na gumb ‘photo’ – fotografiranje. Za vrnitev pritisnite na gumb ‘return’ – vrnitev.

2. Zoom (+)/play button – Gumb za povečavo (+)/predvajanje

Za izvedbo povečave pritisnite na gumb ‘zoom’ – povečava. S pridržanjem gumba + dobite dostop do video datotek, kjer lahko brskate med fotografijami in videoposnetki ter jih urejate. Z dolgim pritiskom na gumb + zapustite funkcijo.

3. Menu/OK/video button – Gumb za vstop v meni/potrditev/snemanje

Za prikaz menija pritisnite na gumb ‘MENU’. V meniju izberite željeno funkcijo z gumbom ‘OK’. S pridržanjem gumba ‘video’ – snemanje pričnete s funkcijo snemanja. S ponovnim pridržanjem gumba zapustite funkcijo snemanja.

4. IR/mode switch (-) button – Gumb IR/izbira načina delovanja (-)

Pridržite gumb ‘mode switch’ – izbira načina delovanja, da preklopite med črno-belim in barvnim načinom. Z gumbom IR lahko preklopite med opcijami osvetljevalca “off – izključeno, IR1, I2, IR3”; v meniju lahko gumb – uporabite za preklop med opcijskimi funkcijami.

SPECIFIKACIJE

Model NV 019 Baterija 18650×1 Dimenzije 202x89x
63
Povečava 1x-20x Valovna dolžina snopa svetlobe  IR-osvetljevalca 850 nm Moč IR-osvetljevalca 5 W
Format datoteke AVI Spomin TF-kartica Življenska doba baterije > 10 ur
Napetost 3.7V Ostrenje Od 3 cm do
neskončnosti
Način povezave Wi-Fi
Ločljivost videov 1920×1080 Teža 371 g Domet IR-osvetljevalca 400 m
Ločljivost okularja 800×480 Osveževanje slike 30 slik na sekundo

GARANCIJA

Garancija upravičuje napake v materialih in izdelavi za obdobje enega leta od dneva nakupa in velja samo za prvotnega kupca.

Nočne naprave ne razstavljajte sami. Če naletite na težave, prosimo pravočasno kontaktirajte prodajalca. V primeru da se popravila naprave lotite sami, je garancija nična.

Škode, ki ste jo povzročili sami, vključno z uporabo v neugodnih okoliščinah in škode povzročene zaradi ne-upoštevanja navodil, garancija ne krije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja